background img
banner
banner

Να συνεχίσουν να… κωπηλατούν μαζί στο πλεούμενο του δήμου…

ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ – ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ

Μαζί στα εύκολα, μαζί και στα δύσκολα, επιθυμεί ο δήμαρχος Αιγιαλείας, να συνεχίσουν να βαδίζουν, δήμος και δημοτικοί υπάλληλοι. Στην πρωτοχρονιάτικη πίτα που έκοψαν από κοινού το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων», ο κ. Καλογερόπουλος απένειμε τα εύσημα στους δημοτικούς υπαλλήλους για τα όσα μαζί έχουν επιτύχει, ζητώντας να… κωπηλατήσουν μαζί ως το «λιμάνι» της ανάπτυξης του δήμου.

Οι ευχές… έδιναν και έπαιρναν, με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσάκαλο να ευλογεί την πίτα, εκ μέρους του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου. Τον δήμαρχο πλαισίωσαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος, Μαρία Σταυροπούλου, Στράτος Βαρδάκης και Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ελευθεριώτης. Επίσης, παρών ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Αιγιαλείας Ανδρέας Τριανταφύλλης. Στην εκδήλωση παρέστη και η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη.

Οι ευχές του πατρός Χρήστου Τσάκαλου

Στον χαιρετισμό του, ο π. Χρήστος Τσάκαλος, επισήμανε: «Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, αποτελεί στοιχείο της πλούσιας λαογραφίας και της πολύ πιο πλούσιας παράδοσής μας. Όμως έρχεται η εκκλησία με την τελετή που κάνει και ευλογεί την βασιλόπιτα δίνοντάς της αυτόματα και χαρακτήρα εκκλησιαστικό και λειτουργικό. Μπορούμε και έχουμε το δικαίωμα, να παρακαλέσουμε τον Θεό ο οποίος είναι πάνω από τον χρόνο και ο δημιουργός του χρόνου και να επικαλεστούμε τις ευλογίες του Αγίου Βασιλείου.

Ο δήμος Αιγιάλειας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακολουθώντας το έθιμο αλλά και την παράδοση, μεταφέρουν αισιοδοξία, προσδοκίες και ελπίδες, ώστε το νέο έτος να είναι αυτό που θα εκπληρώσει τις προσδοκίες και τις επιθυμίες, τόσο της δημοτικής αρχής όσο και όσων αποτελούν το δυναμικό  των υπαλλήλων. Κύριε δήμαρχε, σας ευχόμαστε μέσα από την ψυχή μας, μεταφέροντας και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερώνυμου, τον οποίον εκπροσωπώ, το καινούριο έτος που ήδη βαδίζουμε να είναι αυτό που θα εκπληρωθούν και θα υλοποιηθούν τα οράματά σας, οι στόχοι σας, οι ελπίδες σας και οι προσδοκίες σας.

Εύχομαι μέσα στην πορεία του έτους, την ανοδική πορεία του δήμου στο έργο της αυτοδιοίκησης, αλλά και κάθε επιτυχία, προς ωφέλεια όλων των δημοτών. Βεβαίως εύχομαι τα μέγιστα, για την καταξίωση της δημοτικής αρχής δηλαδή τη δική σας προσωπικά κ. Καλογερόπουλε και όλων των συνεργατών σας. Χρόνια πολλά σε όλους!».

Η δύσκολη «παρένθεση»

Στην αρχή της ομιλίας του, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη δύσκολη διετία του κορωνοϊού την οποία χαρακτήρισε ως μία δύσκολη παρένθεση για όλους, καθώς – όπως είπε – επλήγη το σπουδαιότερο αγαθό που αφορά την υγεία του καθενός αλλά και τη δημόσια υγεία, το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έφερε ανασταλτικότητα στην πρόοδο και τα βήματα του καθενός σε γενικότερη βάση για την τοπική κοινωνία για ένα καλύτερο αύριο.

Όπως είπε, «εγώ και οι συνεργάτες μου, ί είμαστε στο ίδιο πλεούμενο και στόχο έχουμε να φτάσουμε μαζί στο λιμάνι ανεξάρτητα από τον ρόλο του καθενός και το πώς βοηθάει ώστε να ωθήσουμε τον δήμο στην καλύτερη δυνατή πρόοδο. Από ψυχής κατανοώ τα αντικειμενικά δεδομένα που δυσκολεύουν όλους μας και πολλές φορές δημιουργούν ρήξεις στην αλυσίδα της συνεργασίας και της προόδου και έχουν σχέση με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπουν τη λειτουργία μας αλλά και τις δύσκολες συνθήκες όπως π.χ. την έλλειψη πλήρωσης με σύντομες διαδικασίες των κενών θέσεων προσωπικού.

Ο μέσος όρος των ανθρώπων που συνεργαζόμαστε γίνεται μεγαλύτερος ηλικιακά και υπάρχει δυσκολία νέων προσλήψεων, οι περιορισμοί ακόμη υπάρχουν, οπότε δικαιολογημένα λέμε ότι στα μεγάλα ζητήματα τα έχουμε πάει καλά. Δικαιωματικά είστε συμμέτοχοι σε αυτά τα σημαντικά βήματα που κάναμε στις έντονα αντίξοες συνθήκες».

Τα βήματα και οι επιτυχίες

Αναφερόμενος στα επιμέρους θέματα, τόνισε: «Θέλω να μου δικαιολογήσετε ότι είμαι υπερήφανος για το θέμα των απορριμμάτων και το πώς το χειριστήκατε. Ένα δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι να εξασφαλίσουμε το έργο της προστασίας του περιβάλλοντος με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εννοώ το βιολογικό – αποχετευτικό δίκτυο από άκρη σε άκρη στον δήμο μας, έργο… σπουδαία υποδομή για τα περαιτέρω.

Γιατί μέχρι προχθές λέγαμε γιατί οι νέοι δεν μένουν στο Αίγιο, γιατί δεν έχουμε επισκεψιμότητα και τουρισμό. Η τοπική κοινωνία για να προχωρήσει μπροστά πρέπει να έχει τη δυνατότητα να σταθεί όρθια και σε οικονομικό επίπεδο. Οι συνεργάτες μου κι εγώ υποφέραμε από την πίεση που είχαν οι προμηθευτές, οι πιστωτές, οι εργολάβοι προκειμένου να εξοφλήσουμε χρέη που παραλάβαμε σε εκκρεμότητα και απαιτητά από το 2014. Είναι σημαντικό βήμα να έχουμε νοικοκυρέψει τη βάση, δηλαδή τα οικονομικά δεδομένα του δήμου. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου γιατί με συντονισμένες ενέργειες κάναμε ένα θαύμα, καθώς ο δήμος μας πλέον έχει αποκτήσει αξιοπρέπεια και αξιοπιστία».

Και συνέχισε ο κ. Καλογερόπουλος: «Θέσαμε νέα θεμέλια για το μέλλον, διότι εμείς δεν συνδυάζουμε τη δική μας δημοτική θητεία με τους στόχους που έχουμε να βάλουμε για την κοινωνία. Ξεκινήσαμε τρεις μεγάλες υποδομές έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση. Για το θέμα των σκουπιδιών έχουμε τη χρηματοδότηση να δημιουργήσουμε το δικό μας εργοστάσιο που θα κάνει μία σπουδαία διαχείριση του μισού σχεδόν των απορριμμάτων, δηλαδή των βιοαποβλήτων, κάτι που θα έχει οικονομική και περιβαλλοντική ωφελιμότητα.

Καταφέραμε να εντάξουμε το έργο για τη διαχείριση της λυματολάσπης από τη ΔΕΥΑΑ, να πραγματοποιήσουμε τη διάνοιξη της Αλυκής και να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση με 22 εκατ. ευρώ για να φτιάξουμε το εμβληματικότερο έργο της περιοχής μας, το διυλιστήριο του Σελινούντα. Αυτά δεν είναι δικά μου επιτεύγματα αλλά αποτελέσματα συνολικής αντιμετώπισης, συνολικής προώθησης. Σας καλώ να γίνετε συμμέτοχοι του προβληματισμού και της γνώμης για να προχωρήσουμε μαζί στο μέλλον για να μπορούμε να πούμε σε όλους ότι είμαστε συμμέτοχοι και σε αυτό το… καράβι κωπηλατήσαμε μαζί, λιγότερο ή περισσότερο καθένας με τις δυνάμεις του, αλλά με φιλότιμο».

Διήμερες άδειες στους τυχερούς

Το πρώτο κομμάτι της πίτας κόπηκε για τον αδύναμο συμπολίτη, και ακολούθησαν τα κομμάτια για τα τρία σωματεία του δήμου. Όσο για τους πέντε τυχερούς των φλουριών, θα λάβουν διήμερες άδειες!

Ευχές από τη Β. Ψυχράμη

Χαιρετισμό τέλος απηύθυνε και η κ. Ψυχράμη, λέγοντας: «Σας εύχομαι υγεία και καλή δύναμη με τις οικογένειές σας. Εύχομαι να είμαστε καλά να συνεργαζόμαστε γιατί χωρίς εσάς έργο του δήμου δεν γίνεται».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr