background img
banner
banner

Με υπερσύγχρονο βιοιατρικό εξοπλισμό η Καρδιολογική | ΦΩΤΟ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΙΧΛΙΜΙΡΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΑΑ τα χρόνια της πανδημίας αναφέρεται σήμερα στo protionline.gr ο διευθυντής της και αποκαλύπτει πώς και με ποιο εξοπλισμό αυτή ενισχύθηκε, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις ιατρικές υπηρεσίες στο νοσοκομείο.

Σίγουρα μια δύσκολη περίοδος για την καρδιολογική κλινική ήταν περίπου πριν δύο χρόνια όπου εξαιτίας μιας σειράς έκτακτων και απρόβλεπτων γεγονότων βρεθήκατε να αντιμετωπίσετε μια πολλή δύσκολη κατάσταση. Με ποιο τρόπο τελικά ενισχύθηκε σημαντικά;

Ο τομέας της υγείας είναι χώρος προσφοράς και αφοσίωσης στο καθήκον και δεν επιτρέπει μεμψιμοιρία και πόσο μάλλον ολιγωρία. Στη ζωή συμβαίνουν και τα απρόοπτα. Συνεχίσαμε με αφοσίωση μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς και ταυτόχρονα ζητήσαμε από τη Διοίκηση να πράξει τα δέοντα για την ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό. Πράγματι με άμεσες ενέργειες εγκρίθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ οι μετακινήσεις τριών επικουρικών ιατρών, έγινε πρόσληψη μόνιμου ιατρού ΕΒ’ Καρδιολογίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ενώ βρίσκεται σε διαδικασία κρίσεων η πρόσληψη και δεύτερου μόνιμου ιατρού ΕΒ’. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται σημαντικά το Ιατρικό προσωπικό της Καρδιολογικής κλινικής και σε συνδυασμό με τη προμήθεια νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων φιλοδοξούμε να προσφέρουμε υψηλότατες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Ποιά η σημασία των νέων βιοϊατρικών τεχνολογιών και πως αυτές εντάσσονται στην καρδιολογική κλινική;

Η ειδικότητα της καρδιολογίας τα τελευταία 15 έτη έχει παρουσιάσει αλματώδη εξέλιξη. Νέες επεμβατικές, αρρυθμιολογικές, υπερηχογραφικές τεχνικές, καθώς και τηλεμετρικοί τρόποι παρακολούθησης των ασθενών καθιστούν πλέον την καρδιολογική ειδικότητα ως μία από τις πιο σύγχρονα εξελισσόμενες ειδικότητες παγκοσμίως.
Με τη βεβαιότητα ότι η σύγχρονη τεχνολογία είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας εισηγηθήκαμε στη Διοίκηση και έγινε άμεσα δεκτό το αίτημά μας για τη προμήθεια υπερσύγχρονου βιοϊατρικού εξοπλισμού.

Με αυτό τον τρόπο η καρδιολογική κλινική έχοντας την αμέριστη στήριξη του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ απέκτησε τον τελευταίο χρόνο και ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία συνολικά τα παρακάτω νέα μηχανήματα:
νέος τρισδιάστατος 3D υπερηχοκαρδιογράφος Ε95 GE, τελευταίας τεχνολογίας .
διοισοφάγειος τρισδιάστατος υπέρηχος (ήδη έχουν διενεργηθεί περίπου 10) GE.
-νέος φορητός υπερηχογράφος IQGE , για την μονάδα εμφραγμάτων
-εργομετρικό ποδήλατο για κόπωση και εκτίμηση κατάστασης ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια και βαλβιδοπάθειες όπως και με πνευμονική υπέρταση.
νέας γενιάς τηλεμετρική παρακολούθηση ασθενών στην μονάδα εμφραγμάτων και την καρδιολογική κλινική με monitors , κεντρικό σταθμό και τηλεμετρίες ενώ αναμένονται σε μικρό χρονικό διάστημα και τα νέα σύγχρονα Holter ρυθμού.

Η προμήθεια του παραπάνω ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού δίνουν τη δυνατότητα στο ιατρικό προσωπικό , να διενεργεί τις παρακάτω εξετάσεις:
– απλό , τρισδιάστατο και διοισοφάγειο υπερηχογράφημα καρδιάς
τεστ κόπωσης σε κυλιόμενο τάπητα , εργομετρικό τεστ κόπωσης σε ποδήλατο ,τεστ κόπωσης φαρμακευτικό ( stress echo )
-έλεγχος βιωσιμότητας μυοκαρδίου
-Holter παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού.

Ποιές είναι οι προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη της κλινικής και τα μελλοντικά βήματα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών;

Η καρδιολογική κλινική εδώ και ένα έτος περίπου συμμετέχει στην πανελλήνια ομάδα παρακολούθησης ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια. Στους νεότερους συναδέλφους δίνεται η δυνατότητα μετεκπαίδευσης στις νεότερες υπερηχογραφικές τεχνικές ενώ απώτερος σκοπός είναι η προσπάθεια στο μέλλον απόκτησης αξονικού τομογράφου νέας γενιάς με δυνατότητα διενέργειας αξονικής στεφανιογραφίας. Ήδη πραγματοποιούνται εξειδικευμένες εξετάσεις που πριν λίγο καιρό ήταν υποχρεωτική η μετακίνηση των ασθενών στα τριτοβάθμια νοσοκομεία της Πάτρας με ότι αυτό συνεπάγεται και φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής το επίπεδο υπηρεσιών υγείας που δικαιούνται.

Πιστεύετε ότι θα εξυπηρετήσει τους πολίτες ο θεσμός των απογευματινών ιατρείων που φημολογείται ότι θα ξεκινήσουν σε λίγο διάστημα; Θα συμμετέχουν οι ιατροί της καρδιολογικής κλινικής σε αυτά;

Ο θεσμός των απογευματινών ιατρείων απευθύνεται σε πολίτες οι οποίοι:
• Επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν επιλεκτικά τις υπηρεσίες ενός συγκεκριμένου ιατρού για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
• Δεν μπορούν να αφήσουν την πρωινή τους απασχόληση για μη επείγουσες ιατρικές και διαγνωστικές υπηρεσίες.
• Δεν επιθυμούν να μπουν σε λίστα αναμονής σε ειδικότητες αιχμής για εξέταση στα πρωινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένη τη περαιτέρω αξιοποίηση του βιοϊατρικού εξοπλισμού που διαθέτουμε θεωρώ ότι εκτός από τον ομιλούντα και οι υπόλοιποι ιατροί της Κλινικής θα συμμετέχουν.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr