background img
banner
banner

Δυο Σύλλογοι σήκωσαν το Αίγιο ψηλότερα!

-Γράφει ο Παν. Βάγιας, Φιλόλογος- Δημοσιογράφος-

Αν και πέρασαν λίγες ημέρες από την επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, ο απόηχος των εκδηλώσεων είναι μόνο θετικός και μας βοηθά να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Δύο τοπικοί Σύλλογοι κατάφεραν να μετατρέψουν την Αιγιάλεια σε ιστορικό αλλά και αθλητικό προορισμό. Μιλάμε για το Σύλλογο Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» και τον Αθλητικό Σύλλογο «Αθηνόδωρος ο Αιγεύς». Και οι δυο μαζί υποδέχθηκαν στον τόπο μας πάνω από 1500 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα παραδίδοντας μαθήματα επαγγελματισμού και φιλοξενίας.

Ο Σύλλογος «Βοστίτσα 1821» έφερε από παντού αντίστοιχους αναβιωτές που πλημμύρισαν την πόλη με λάβαρα, φορεσιές και όπλα της Επανάστασης, δίνοντας έτσι άλλη αίγλη και φανερώνοντας το σεβασμό τους για την τοπική μας εθνική εορτή. Η παρέλασή τους προκάλεσε σε όλους μας ρίγη συγκίνησης και δίκαια κέρδισε το χειροκρότημα. Τα μέλη του Συλλόγου με τη διαρκή τους παρουσία ανά την Ελλάδα έχουν αποσπάσει την αγάπη και τον έπαινο όλων των τοπικών κοινωνιών γι’ αυτό και φέτος μας ανταπέδωσαν την ωραία παρουσία τους. Η αθόρυβη και σεμνή δουλειά τους έβαλε τη δική μας Βοστίτσα στην καρδιά των Ελλήνων που σέβονται και τιμούν την εθνική μας ιστορία.

Μαζί και ο «Αθηνόδωρος» που οργάνωσε τον 11ο Ημιμαραθώνιο σε υψηλότατο επίπεδο και απέδειξε για άλλη μια φορά τη σπουδαία δουλειά και την οργανωτική ικανότητα ενός μικρού επαρχιακού Σωματείου. Αθλητές, προπονητές, συνοδοί έφυγαν όλοι απόλυτα ικανοποιημένοι με την Ομοσπονδία Στίβου να μας εμπιστεύεται πλέον για διοργανώσεις πανελλήνιες, με την αρχή να γίνεται με τα 10.000 μέτρα στο Εθνικό Στάδιο Αιγίου! Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑ Σοφία Σακοράφα όχι μόνο χάρηκε τους πετυχημένους αγώνες αλλά συμμετείχε και στις υπόλοιπες γιορτές, αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία της κοινής προσπάθειας που έκανε φέτος ο Δήμος Αιγιάλειας. Η υπέροχη εκδήλωση βραβεύσεων έγινε στο Πολύκεντρο έβαλε δικαιωματικά τον «Αθηνόδωρο» στο βάθρο των καλύτερων ελληνικών αθλητικών Σωματείων!

Οι δυο τοπικοί μας Σύλλογοι διαφήμισαν την Αιγιάλεια με τρόπο υποδειγματικό. Δεν έχουν κάποια μυστική συνταγή επιτυχίας. Έχουν όμως αγάπη για το αντικείμενό τους και για τον τόπο μας, μεράκι, διάθεση, επαγγελματική συνείδηση και εξωστρέφεια. Δίνουν πραγματικά το καλύτερο παράδειγμα για το πώς αυτή η γωνιά της Αχαΐας όχι μόνο μπορεί να προοδεύσει αλλά και να διεκδικεί πανελλήνιες πρωτιές είτε τιμώντας την ιστορία, είτε στον αθλητισμό. Ο δρόμος που άνοιξαν πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Γι’ αυτό και περιμένουμε από αυτούς ακόμα καλύτερες και πιο εντυπωσιακές διοργανώσεις. Το αξίζουν κι εκείνοι και ο τόπος μας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr