background img
banner
banner

Το πιο άρτιο, καλά οργανωμένο και κεφάτο Καρναβάλι Διακοπτού! | ΦΩΤΟ

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΕΖΗΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΡΑΣ

Απ’ όλα είχε ο… μπαξές στο Καρναβάλι Διακοπτού 2023… Μπορεί οι Έλληνες να κυκλοφορούν σαν «φτωχοί συμπέθεροι» και το καλάθι του νοικοκυριού τους να είναι σχεδόν άδειο, όμως το μαγικό τζίνι έχει τη λύση. Βάζουν τις καπελαδούρες τους, κυκλοφορούν σαν ατρόμητοι πειρατές και μη φοβούμενοι καν τον Covid-19, ανταλλάσσουν καραμέλες σαν άλλοτε. Έχουν μάθει άλλωστε να κυκλοφορούν στην… πένα, άλλοτε σαν… ειρηνοποιοί αρτίστες, άλλοτε σαν βασίλισσες κι ενίοτε σαν… πιπίνια έτοιμα για όλα! Τα παραπάνω ήταν τα πιο τρελά, πρωτότυπα, χαρούμενα, σατυρικά και εμπνευσμένα θέματα των γκρουπ του Καρναβαλιού Διακοπτού, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου και ήρθε να… σπάσει όλα τα κοντέρ, τόσο από άποψη συμμετοχής όσο και από άποψη κεφιού και χαράς.

Όλα εύκολα, απλά και όμορφα!

Από την πρώτη χρονιά πραγματοποίησής του, το ξεφάντωμα του Διακοπτού διακρίθηκε για την άρτια οργάνωσή του. Τι να πει όμως κανείς για τη φετινή, όπου δεκάδες άνθρωποι συνεργάστηκαν άψογα για να κατευθύνουν τους επισκέπτες, να τους βοηθήσουν να παρκάρουν, να τους εξασφαλίσουν θέση να παρακολουθήσουν το καρναβάλι και τέλος να τους προσφέρουν την αυθεντική χαρά της Αποκριάς και κυρίως το γέλιο. Από την Παλαιά Εθνική Οδό ακόμη, εθελοντές κατηύθυναν τα αυτοκίνητα να μπουν στο κέντρο του Διακοπτού χωρίς να περάσουν από τους «καρναβαλικούς» δρόμους. Είχαν δε τοποθετήσει παντού βελάκια και πινακίδες που οδηγούσαν στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Διακοπτού εκεί όπου υπήρχε θέση στάθμευσης για όλους, ενώ κάθε λίγα μέτρα, ένας εθελοντής έδινε οδηγίες.

Το πλήθος, άλλοι μεταμφιεσμένοι κι άλλοι με απλά αξεσουάρ αλλά με περίσσια καρναβαλική διάθεση, πήρε θέση δεξιά και αριστερά στον δρόμο του Σταθμού του τρένου και ανέμενε. Οι δύο παρουσιαστές ήταν επιπέδου μεγάλων εκδηλώσεων αφού με τα εύστοχα σχόλιά τους έβαζαν τον κόσμο στο κλίμα. Ο Γιώργος Γεωργόπουλος και η Κούλα Χριστοπούλου ήταν άψογοι, κάνοντας με υπερβολική άνεση, διάλογο με τον κόσμο που παρακολουθούσε αλλά και τους υπεύθυνους των γκρουπ. Εκεί ήταν και τα δύο χαριτωμένα μασκότ, το δεινοσαυράκι και το ποντικάκι που έκαναν τη γιορτή πιο όμορφη και χάρισαν άπειρα χαμόγελα στους μικρούς καρναβαλιστές με τα κόλπα και τα τσαλίμια τους.

Ξεσήκωσαν τα δρώμενα των γκρουπ

Όσο για τη μουσική, η πιο εύστοχη καρναβαλικών εκδηλώσεων ever, μιας και κάθε γκρουπ είχε το δικό του τραγούδι για να κάνει εντυπωσιακή είσοδο στον δρόμο του καρναβαλιού, ανάλογα με το θέμα του. Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι κάθε γκρουπ, φτάνοντας στο κέντρο της οδού περίπου, παρουσίασε και ένα δρώμενο που πραγματικά ξεσήκωσε.

Άρματα και πληρώματα παρέλασαν ως εξής: Πρώτος ο Βασιλιάς Καρνάβαλος «Ο Καραμελένιος». Στη συνέχεια η εντυπωσιακή Βασίλισσα του καρναβαλιού πιο όμορφη κι από τα φτερά ενός παγωνιού. Και μετά από την τόση ομορφιά, εμφανίστηκε ο σκληροτράχηλος Κουρσάρος και το γκρουπ, Οι Πειρατές της Βουραϊκής του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού. Ακολούθησε το γκρουπ, Απ’ όλα έχει ο μπαξές του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού και εν συνεχεία οι Φτωχοί Συμπέθεροι του Γυμνασίου Διακοπτού. Αμέσως μετά κατέφθασε Το Μαγικό Τζίνι από το Αίγιο, και στη συνέχεια Οι Καπελαδούρες – Σπανού Κωνσταντίνα. Το καλάθι του νοικοκυριού του Συλλόγου «Νέα Πνοή», ξεσήκωσε το πλήθος με τον Άδωνι Γεωργιάδη να μοιράζει τρόφιμα και συνέχεια ήρθε ο Ειρηνοποιός της Καρναβαλικής Ομάδας Αιγίου. Τη… σκυτάλη πήραν οι Συβ-ΑΡΤ-ιστες του Συλλόγου Γυναικών Τράπεζας «Σύβαρις» που συμμετείχε για πρώτη φορά και το Πάμε σαν άλλοτε από την Καρναβαλική Ομάδα Αιγίου. Στη συνέχεια παρέλασαν οι Ζαχλωρίτες στην Πένα του Συλλόγου Ζαχλωριτίκων «Ο Ηρακλής» και τέλος το γκρουπ Πιπίνια έτοιμα για όλα – Κακκαβά Ασπασία με μεταμφιέσεις ηλικιωμένων και το χαρακτηριστικό στριπτίζ πάνω στο άρμα, υπό τους ήχους του «You Can Leave Your Hat On» που έκανε τις κάμερες να… ανάψουν και το κοινό να πάρει φωτιά!

Χόρεψαν με την καρδιά τους…

Στη συνέχεια, όλοι μαζί μπλέχτηκαν σαν τις άκρες από ένα γαϊτανάκι και χόρεψαν με την καρδιά τους. Καρναβαλιστές, πλήθος, μεταμφιεσμένοι και μη, άνθρωποι κάθε ηλικίας που ένιωσαν ξανά μαζί, δυνατοί και χαρούμενοι…

Οι απονομές των αναμνηστικών, που φιλοτέχνησε η εικαστικός Μαργαρίτα Γούτου, έγιναν σε κλίμα ενθουσιασμού. Το καρναβάλι παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος και Νίκος Καραΐσκος, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης κ.ά.
Το ίδιο βράδυ, ο καρνάβαλος οδηγήθηκε στο λιμάνι του Διακοπτού έτοιμος να μπει στην πυρά, αποχαιρετώντας έτσι, το πιο όμορφο, το πιο καλά οργανωμένο και κεφάτο Καρναβάλι Διακοπτού. Ώσπου να ανάψει η επόμενη καρναβαλική φλόγα…

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr