background img
banner
banner

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α): Άνοιγμα στην κοινωνία, πρόταση για ενωτικό σχήμα!

Σε μία κίνηση όχι και τόσο συνηθισμένη στα τοπικά δημοτικά πράγματα, προχώρησε η παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας του υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Γιώργου Κουβαρά. Απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις μαχόμενες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του δήμου Αιγιάλειας, καθώς επίσης και προς όλους τους πολίτες που… αγωνιούν και αγωνίζονται, όπως λέει, ώστε να συνεργαστούν για το καλό του δήμου και των δημοτών.

Εξηγώντας τους λόγους που προχώρησε στην κίνηση αυτή, η παράταξη αναφέρει πως η συνολική αρνητική κατάσταση της Αιγιάλειας απαιτεί συνέργειες, επικαλούμενη την ολισθαίνουσα τοπική οικονομία, τις κοινότητες που – όπως τονίζει – έχουν αφεθεί στις τύχες τους με μηδαμινές χρηματοδοτήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές που είτε αφαιρούνται είτε υποβαθμίζονται μέσω της υποστελέχωσης και των περικοπών, ενώ η νέα γενιά εγκαταλείπει τον τόπο αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, χαρίζοντας τα ταλέντα της σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα ή στο εξωτερικό.

΄΄Ολόκληρη η τοπική μας κοινωνία στενάζει και ασφυκτιά υπό τις νέες συνθήκες διαβίωσης που ορίζουν ο αυξανόμενος πληθωρισμός και οι συνεχείς ανατιμήσεις προϊόντων, η ενεργειακή κρίση, οι υψηλές τιμές καυσίμων και το πανάκριβο οικιακό ρεύμα, η ανέχεια και η ανασφάλεια΄΄, αναφέρει σε άλλο σημείο η «ανοιχτή πρόσκληση» της παράταξης του κ. Κουβαρά, μιλώντας για τη ζοφερή πραγματικότητα των αποτελεσμάτων συγκεκριμένων πολιτικών.

΄΄Η σημερινή δημοτική αρχή έκανε τα πράγματα χειρότερα΄΄

Αναφέρεται ακόμη στη νοοτροπία των δημοτικών αρχών λέγοντας πως ΄΄αντί να έχουν όραμα για τον τόπο και να πάρουν γενναίες αποφάσεις, ανακυκλώθηκαν στην πεπατημένη της μικροεξυπηρέτησης, των μικροσυναλλαγών και του ρουσφετιού με μοναδικό στόχο τους ψήφους και την επανεκλογή στην εξουσία. Για να διατηρήσουν την “καρέκλα” και την προβολή, για να έχουν ξανά τον έλεγχο σε ένα μακροχρόνιο σπιράλ κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας, ίντριγκας, φίμωσης, καθυστερήσεων και αγκυλώσεων που κρατούν τον Δήμο μας προσκολλημένο στο παρελθόν΄΄.

Παράλληλα, κατηγορεί τη σημερινή δημοτική αρχή ότι έκανε την κατάσταση… χειρότερη, λέγοντας:

‘‘1).Έφερε διαδοχικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Όλες τις φορές που η Δημοτική Αρχή έφερε προτάσεις για τα τέλη αυτές περιείχαν αυξήσεις 15%.

2).Το Νοσοκομείο Αιγίου διαρκώς υποστελεχώνεται και υποβαθμίζεται. Η Δημοτική Αρχή δεν πήρε καμία πρωτοβουλία για την υπεράσπισή του.

3).Η διαχείριση των απορριμμάτων έχει ανατεθεί κατά μεγάλο μέρος σε ιδιώτες,με το κόστος μεταφοράς να εκτοξεύεται σε τεράστια επίπεδα ,ενώ δεν υπάρχει προοπτική οριστικής λύσης του προβλήματος αφού η Αιγιάλεια είναι “ανεπιθύμητη” στο υπό κατασκευή εργοστάσιο στην περιοχή Φλόκα Αχαΐας. Η δημοτική αρχή δεν “ενοχλεί” καθόλου την κεντρική εξουσία να καλύψει το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων όπως έχει υποχρέωση αφού ο δήμος ευρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

4).Η κεντρική πλατεία του Δήμου παραμένει εργοτάξιο, με τους πολίτες να μην έχουν πρόσβαση σε αυτή. Η διαφαινόμενη “λύση” που ήλθε από την Περιφέρεια όχι σαν δωρεά, αλλά με χρήματα του κοινοτικού ταμείου δηλαδή από τις εισφορές του ελληνικού κράτους, δημιούργησε ερωτηματικά ως προς την επιλογή συγκεκριμένων εταιριών που θα διεκδικούσαν το έργο της αποπεράτωσης.

5).Η πλειονότητα των υπηρεσιών του δήμου ανατίθεται σε εργολάβους με απευθείας αναθέσεις ή μέσω διάτρητων διαγωνισμών με περίεργες εκπτώσεις.

6).Οι προσλήψεις στον Δήμο δεν γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια αλλά μέσω επιλογών ημετέρων και ψηφοθηρικών κριτηρίων.

7).Εκεί όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για δημοτικό προσωπικό δεν γίνεται προγραμματισμός προσλήψεων μεθοδεύοντας ιδιωτικοποιήσεις.

8).Έχει καταλυθεί κάθε έννοια Δημοκρατίας και απλής αναλογικής καθώς μεταφέρονται όλες οι κρίσιμες αποφάσεις στη Οικονομική Επιτροπή. Η Δημοτική Αρχή εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον νόμο Θεοδωρικάκου ο οποίος διέλυσε επί της ουσίας την απλή αναλογική και ευνούχισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

9).Η σχολή φυσιοθεραπείας αποτελεί και αυτή παρελθόν από τον Δήμο που μένει χωρίς σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η Δημοτική Αρχή παρόλο που είχε με το μέρος της όλη την πόλη ,με εμφανή χαρακτηριστικά διεκδίκησης, επέτρεψε να χαθεί η σχολή με κατεβασμένα τα χέρια.

10).Οι πολίτες απουσιάζουν παντελώς και δεν έχουν λόγο σε οποιαδήποτε αποφασιστική διαδικασία διεξάγει ο Δήμος.

11).Η συναλλαγή είναι βασικό όχημα αυτής της Δημοτικής Αρχής με ανεξάρτητους συμβούλους να μεταπηδούν στη Δημοτική Αρχή παίρνοντας μάλιστα και σημαντικές θέσεις΄΄.

΄΄Με αυτές τις αξίες ανοίγουμε σήμερα ισότιμα την κουβέντα προς όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις του τόπου με στόχο τη συγκρότηση ενός μαζικού δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου που θα επιχειρήσει μια μεγάλη αλλαγή στα κοινά της περιοχής μας΄΄, προσθέτει καταλήγοντας: ΄΄Το ενωτικό σχήμα που προτείνουμε θεωρούμε ότι θα πάει τον Δήμο μπροστά με αξίες, όραμα και στόχους. Για ένα άλλο Δήμο που μας αξίζει με έναν Δήμαρχο που να μην αδιαφορεί για τις δημοκρατικές διαδικασίες, για τη διαφάνεια και την λογοδοσία. Έναν Δήμαρχο με ουσιαστικές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών. Δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε ώστε να ακουστεί με απόλυτο σεβασμό κάθε φωνή, ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς΄΄.

Μεγάλη συνέλευση στις αρχές Μαρτίου

Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Κουβαράς, τοποθετούμενος για την πρόσκληση αυτή, είπε πως ‘‘στόχος είναι ένα μαζικό ψηφοδέλτιο των δημοκρατικών δυνάμεων και αυτό ξεκινάει από το γεγονός ότι στον δήμο μας τα τελευταία χρόνια η κατάσταση πάει προς τα πίσω΄΄, ενώ χαρακτήρισε αυτό το «άνοιγμα» ως ένα στοίχημα ανθρώπων που μπορεί να έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης, όμως αυτό είναι υγιές και δημοκρατικό, όπως είπε.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ενέργειες της παράταξης, τόνισε πως γίνονται προσωπικές επαφές ενώ οι θέσεις της παράταξης αποστέλλονται σε προοδευτικές δυνάμεις και σε μεμονωμένους πολίτες. ΄΄Υπάρχει μεγάλη διάθεση από δημότες να εμπλακούν, εμείς το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να το ανοίξουμε, να βρεθούμε σε κάθε Δημοτική Ενότητα και κοινότητα έτσι ώστε να φτάσουμε σε μία μεγάλη συνέλευση στις αρχές Μαρτίου και στη συνέχεια θα σχεδιάσουμε την πορεία μας΄΄, κατέληξε.

Ζητά τη συλλογή ειδών για βοήθεια σε Τουρκία και Συρία

Τέλος, η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. ζητά, άμεσα ο δήμος Αιγιαλείας να δείξει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, στα γραφεία των κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα, τονίζει: ΄΄Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που βιώνουν τις επιπτώσεις των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν τις δύο χώρες.
Οργανώνουμε άμεσα την αλληλεγγύη μας προς τους δύο λαούς. Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, με στόχο, μέσα στις επόμενες μέρες, να γίνει η πρώτη αποστολή βοήθειας, εκ μέρους μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr