background img
banner
banner

Έγγραφη διαμαρτυρία προς το Πανεπιστήμιο της Πάτρας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ

Έγγραφη διαμαρτυρία εστάλη προς το Πανεπιστήμιο της Πάτρας ζητώντας να υπάρξει μέριμνα για τις εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο και οι οποίες εγκαταλείφτηκαν με τη μεταφορά της έδρας της Φυσικοθεραπείας.

Οι σχετικές ενέργειες είχαν προαναγγελθεί από τον αντιδήμαρχο Αξιοποίησης -Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας –Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη όπου ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ξεκαθάρισε πως για τον δήμο Αιγιαλείας και την τοπική κοινωνία παραμένει πρωταρχικός στόχος η επαναλειτουργία Πανεπιστημιακών σχολών στο Αίγιο και στο πλαίσιο αυτό τα βλέμματα στρέφονται στην έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει πλέον σημαντικό ζήτημα που αφορά στην προστασία του χώρου σήμερα, αφού βάσει του παραχωρητηρίου η ευθύνη της φύλαξης του χώρου βαρύνει αποκλειστικά το Πανεπιστήμιο.

Μετά τις διαπιστώσεις εγκατάλειψης και φαινομένων δολιοφθοράς, όπως εξήγησε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αποστέλλεται έγγραφο προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου καθιστώντας σαφές ότι ο Δήμος Αιγιάλειας θα αναζητήσει μέχρι τέλους Αστικές και Ποινικές ευθύνες για την μεγάλη υποβάθμιση των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας που είχαν παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο.

Το περιεχόμενο του εγγράφου

Το έγγραφο που εστάλη προς τον Πρύτανη, αναφέρει: «Ως γνωστόν τον περασμένο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία δική σας και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών , η οποία μετουσιώθηκε σε Νόμο του Κράτους, μεταφέρθηκε η Σχολή Φυσικοθεραπείας , από το Αίγιο όπου λειτουργούσε στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας.
Ο ως άνω Νόμος προσβλήθηκε από τον Δήμο Αιγιαλείας , από φορείς και από φυσικά πρόσωπα ενώπιον του ΣΤΕ , η υπόθεση έχει εκδικαστεί και αναμένεται η έκδοση απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου .

Όπως γνωρίζετε, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση της απόφασης, το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την συντήρηση , τον καθαρισμό και τη φύλαξη του χώρου που είχε εγκατασταθεί η Σχολή Φυσικοθεραπείας δηλ. για τις εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας στην παραλία Αιγίου.

Κατόπιν τούτων σας γνωρίζουμε ότι, από την ημέρα που μεταφέρθηκε η Σχολή, το κτίριο έχει απολύτως εγκαταλειφθεί στην τύχη του, έχει ερημώσει, είναι άβαφτο και σοβάδες έχουν αρχίσει να αποσπώνται ,τρωκτικά και έντομα λυμαίνονται τον χώρο, η πρώην καλαίσθητη πινακίδα του έχει ξεβάψει, τα κιγκλιδώματα έχουν αρχίσει να σκουριάζουν, ενώ δεν υπάρχει φύλαξη του χώρου.
Επίσης πληροφορούμαστε ότι διαπράττονται κλοπές και λεηλασίες στον ίδιο χώρο και είναι πλέον θέμα χρόνου να καταστεί αυτό το κτίριο τόπος υποβάθμισης όλης της ευρύτερης περιοχής καθόσον αυτό βρίσκεται ανάμεσα στους δύο λιμένες της πόλης, κάτω από το ιερό προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής αλλά και δίπλα από το Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου το οποίο είναι χώρος πολιτισμού και άλλων συναφών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Με αυτό τον τρόπο η δυσφήμιση της πόλης μας είναι μεγάλη και προς τούτο ευθύνεστε αποκλειστικά εσείς και το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που εκπροσωπείτε.
Ξεκαθαρίζουμε ότι σαν Δήμος Αιγιαλείας , ευελπιστούμε ότι θα δικαιωθούμε στο ΣΤΕ και θα συνεχίσει να λειτουργεί η Σχολή στην πόλη μας, οπότε προεχόντως για τον λόγο τούτο κρίνεται επιβεβλημένη η συντήρηση του συγκροτήματος.

Όμως, ακόμα και στην απευκταία περίπτωση που το ΣΤΕ επικυρώσει τον Νόμο δυνάμει του οποίου μεταφέρθηκε η Σχολή, σας γνωρίζουμε θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου τα κτήρια που είχαν παραχωρηθεί για την λειτουργία της , να επιστραφούν στους δημότες της Αιγιάλειας των οποίων ήταν περιουσία μέχρι την παραχώρηση τους για τον λόγο τούτο.
Στην περίπτωση αυτή σας δηλώνουμε ότι ο Δήμος της Αιγιάλειας θα αναζητήσει μέχρι τέλους Αστικές και Ποινικές ευθύνες για την μεγάλη υποβάθμιση των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας που είχαν παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο και οι οποίες αποτελούσαν το «φιλέτο» κτηριακού του συγκροτήματος.

Για τον λόγο αυτό σας καλούμε έστω και την ύστατη αυτή ώρα , να μεριμνήσετε άμεσα για την συντήρηση των κτηρίων , των γηπέδων και των εν γένει εγκαταστάσεων , για την αποτροπή των συνεπειών της εγκατάλειψης των όπως αυτές αναφέρονται ανωτέρω.

Οι πενήντα χιλιάδες κάτοικοι του Δήμου μας, δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο την εγκατάλειψη και την απαξίωση της παραχωρηθείσας περιουσίας και την υποβάθμιση της περιοχής , με ότι αυτό συνεπάγεται κατά Νόμον σε βάρος του προσώπου σας αλλά και του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος που εκπροσωπείτε».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr