background img
banner
banner

Αποκριάτικο ξεφάντωμα για τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου

ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΑΤΟΜΑ!

Με την καθολική συμμετοχή δεκάδων φίλων και μελών του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός που διοργάνωσε ο πολυπληθής ιστορικός σύλλογος της πόλης.
Το περασμένο Σάββατο 18 Φλεβάρη στην αίθουσα εκδηλώσεων “Έσπερος” στο Πανόραμα, δύο πράγματα κυριαρχούσαν: Ο ασταμάτητος χορός και η κεφάτη μουσική. Και πραγματικά… ο κόσμος απόλαυσε τελικά μία πολύ όμορφη βραδιά! Με αυτόν τον τρόπο, οι υπεύθυνοι του Χ.Ο.Α. “συνέχισαν” τον κύκλο εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει για τον τρέχοντα μήνα, με την επόμενη δράση να είναι την Παρασκευή 24 του μήνα, όπου έξω από το κτίριο του Ομίλου πρόκειται να γίνει το καθιερωμένο πια… street-γλέντι της τελευταίας εβδομάδας της Αποκριάς!

Τρελό κέφι και χορός για όλα τα γούστα

Η εκδήλωση του Σαββάτου ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και κράτησε ζωντανό και αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, για πάνω από πέντε ώρες. Οι ευχές για το νέο έτος, οι συζητήσεις για τα θέματα της καθημερινότητας αλλά και ποικίλα… σχόλια για τα κοινωνικά δρώμενα, έδιναν και έπαιρναν μέσα στην αίθουσα, η οποία κατακλύστηκε κυριολεκτικά από τους φίλους του σημαντικού Συλλόγου της περιοχής.

Από τις ηλικιακές ομάδες του Ομίλου παρουσιάστηκαν πολλά χορευτικά τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί, με κυρίαρχο όμως το αίσθημα της απόλυτης αποκριάτικης διάθεσης. Τα καρναβαλικά τραγούδια, το “λάτιν” ξεφάντωμα και η τρελή – τρελή διάθεση που μετέδιδαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι διοργανωτές, έπαιξαν τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης, κατά την διάρκεια της βραδιάς, παρουσιάστηκαν διάφοροι χοροί από όλα σχεδόν τα γεωγραφικά σημεία της χώρας (ηπειρώτικα, νησιώτικα, καλαματιανά, θρακιώτικα κ.λπ.) ενώ το πρόγραμμα έκλεισε τις πρώτες πρωινές ώρες με… ζεϊμπέκικα και άφθονο κρασί!

Γ. Νικολόπουλος: “Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική…”

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καλαμίδας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Κώστας Σπηλιόπουλος και βεβαίως, αρκετοί εκπρόσωποι, πρόεδροι και μέλη άλλων φιλικών Σωματείων του Ομίλου, καθώς και αρκετός κόσμος από το κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αιγιάλειας.

Μιλώντας στo protionline.gr ο πρόεδρος του Χ.Ο.Α. Γιώργος Νικολόπουλος και αναφερόμενος στην πολυπληθή, μεγάλη εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άκρως συγκινητική, όπως ακριβώς άλλωστε είναι σε κάθε δράση που πραγματοποιούμε. Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου ήταν, είναι και παραμένει ενεργός και πολλαπλά δραστήριος. Ήδη ετοιμάζουμε τις νέες, επόμενες δράσεις μας, με ένα ταξίδι στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό και την συμμετοχή κάποιων τμημάτων μας, σε διεθνή φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις που δρομολογούνται. Ταυτόχρονα, προετοιμάζουμε την μεγάλη γιορτή του Ομίλου μας, όπου φέτος θα γιορτάσουμε τα 45 χρόνια ύπαρξής του, στις αρχές του Ιουλίου» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους χορηγούς της εκδήλωσης του Σαββάτου αλλά και όλους τους αιρετούς, γνωστούς και φίλους που παραβρέθηκαν στον αποκριάτικο χορό και βρίσκονται στο πλευρό του Ομίλου, σε κάθε προσπάθεια.

Την Παρασκευή η υπαίθρια γιορτή της Μελετοπούλων

Στην εκδήλωση, κατόπιν λαχειοφόρου που πραγματοποιήθηκε επί τόπου, κληρώθηκε ένα ταξίδι για 2 άτομα, προσφορά γνωστού Τουριστικού Πρακτορείου, ενώ υπήρξαν και 75 άλλα μικρότερα δώρα, προσφορά και χορηγία διαφόρων επαγγελματιών και καταστημάτων της ευρύτερης περιοχής. Η εκδήλωση αυτή, ήρθε να “συνδεθεί” απολύτως αρμονικά με την επόμενη δράση του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φλεβάρη, στις 7.30 το βράδυ, στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου του Ομίλου, στην οδό Μελετοπούλων.
Η δράση θα έχει τον γενικό τίτλο “Δρόμοι της Αποκριάς” και ουσιαστικά, πρόκειται για την παραδοσιακή, καθιερωμένη γιορτή που πραγματοποιείται από τον Χ.Ο.Α. κάθε χρόνο, αφού προηγουμένως έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες άδειες για το ολιγόωρο κλείσιμο του δρόμου.

Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν διάφορα δρώμενα, με τα μέλη των τμημάτων να χορεύουν περιπαικτικά τραγούδια των Απόκρεω, να επιδίδονται σε παράξενες και αστείες… χορογραφίες και άλλες μουσικές εκπλήξεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr