background img
banner
banner

Με το εμβληματικό λάβαρο ανά χείρας ανακοινώθηκε η πρώτη δράση της χρονιάς

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΥΚΗΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Με μία χαρούμενη αλλά και όμορφη από κάθε άποψη εκδήλωση, ξεκίνησε για το 2023 η δραστηριότητα του αεικίνητου συλλόγου Αλυκής “Ο Άγιος Νικόλαος”. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, σε μία γιορτή όπου κυριάρχησαν οι ευχές, τα χαμόγελα, οι φιλοφρονήσεις αλλά και ένα αδιάκοπο… κους – κους. Η εκδήλωση έγινε στο κοσμικό κέντρο “Ορέστης” και στην όμορφη δράση, συγκεντρώθηκαν πάνω από 90 άτομα, γεγονός που αποτελεί τρανή απόδειξη για την αποδοχή και τη στήριξη που τυγχάνει ο σύλλογος από όλους τους φίλους του, αιρετούς, φορείς, αλλά και απλούς δημότες. Την Ιερά Μητρόπολη, εκπροσώπησαν ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης π. Αθανάσιος Λιακόπουλος και ο ιερέας του Ναού Αγίου Αλεξίου Σταφιδαλώνων, καθώς ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος λόγω της παρουσίας του στην Ιερά Σύνοδο, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Ν. Παπαδόπουλος: «Στοχεύουμε σε νέες δράσεις και πλειάδα εκδηλώσεων»

Αμέσως μετά την ευλογία της πίτας από τους ιερείς καθώς και τις ευχές για καλοτυχία αλλά και επιτυχημένες δράσεις για το ‘23, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας της κοινωνίας στα δεδομένα που ίσχυαν πριν από τον κορωνοϊό, ενώ επισήμανε τις δυσχέρειες που πέρασε τα δυόμιση τελευταία χρόνια ο σύλλογος, λόγω της πανδημίας και τις εξελίξεις στην παγκόσμια υγεία: «Δυστυχώς με τον κορωνοϊό πήγαν “πίσω” πολλά δεδομένα. Στοχεύουμε σε νέες εκδηλώσεις, προγραμματισμό αλλά και εθελοντικές δράσεις. Εύχομαι η αποψινή εκδήλωση, να είναι η αρχή μιας πλειάδας εκδηλώσεων, που δεν θα στερηθούμε πάλι ποτέ» τόνισε ο πρόεδρος στην ομιλία του.

Ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος ήταν στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το νέο, εμβληματικό λάβαρο του συλλόγου (η σημαία που στο εξής θα ¨κυματίζει¨ σε εμφανές σημείο), ενώ ανακοίνωσε την επανέναρξη των καλλιτεχνικών, αποκριάτικων εκδηλώσεων για τα φετινά Κούλουμα, εκδήλωση που γίνεται κάθε έτος στην παραλία του Αιγίου, αρχής γενομένης από την επερχόμενη Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, ημέρα στην οποία ο σύλλογος πρόκειται να πραγματοποιήσει πολλές και ποικίλες δράσεις, όπως τον… παλιό καλό καιρό. Αμέσως μετά, χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν σχεδόν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στον χώρο και τίμησαν με την παρουσία τους την όμορφη γιορτή, αρχής γενομένης από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Ποιοι παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας

Το “παρών” έδωσαν, ο εκπρόσωπος του υφυπουργού Ανδρέα Κατσανιώτη Άρης Πατσόπουλος, η εκπρόσωπος του βουλευτή Αχαΐας Αγγέλου Τσιγκρή Αρχοντούλα Παναγοπούλου (ο οποίος λόγω πένθους ματαίωσε την εμφάνισή του), η εκπρόσωπος του κόμματος “Μέρα 25” Ευαγγελία Αποστολοπούλου, ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιοβάς και Δημήτρης Μαρινόπουλος, από το τοπικό Συμβούλιο του Αιγίου έδωσαν το “παρών” ο Ανδρέας Μεσσήνης και ο Σωκράτης Μαυρίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Σελιανιτίκων Γιώργος Ρόζος, ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Άρης Τηλιγάδης, ο πρόεδρος της ΟΣΑ Σταύρος Καραδημητρόπουλος, ο πρόεδρος του “Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων Η Μέλισσα” Δημήτρης Σωτηρόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου των Αραγοζανέων Γεωργία Νικολοπούλου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμένης Αλέξης Σωτηρόπουλος αλλά και η Γραμματέας Αθήνα Κούτουλα. Ακόμη, εκπροσώπησαν συλλόγους οι Ολυμπία Ρούβαλη, Βασιλική Θεοδωροπούλου, Αθανάσιος Μπαλτιμάς και Χάρης Γιαννόπουλος, ενώ αίσθηση έκανε η συμμετοχή πάρα πολλών μελών και εκπροσώπων διοικητικών συμβουλίων σωματείων αλλά και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι στήριξαν ενεργά και με μεγάλη θέληση την πρώτη εκδήλωση του έτους για τον σύλλογο Αλυκής.

Φλουρί και κλήρωση δώρων

Ο τυχερός για το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας αναδείχθηκε κατόπιν κλήρωσης και ήταν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρτιάς Σάκης Παλαιολογόπουλος, ο οποίος “παρέλαβε” ένα ρολόι χειρός, προσφορά του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Λίγο μετά, κληρώθηκε από ταξιδιωτικό γραφείο “Gina’s Travel” μία διήμερη εκδρομή για δύο άτομα, ευγενικά προσφορά του γραφείου προς τον Σύλλογο, δώρο το οποίο κέρδισε ο κοινοτικός σύμβουλος Αιγίου Σωκράτης Μαυρίδης. Στις δηλώσεις που έκαναν οι παριστάμενοι από το μικρόφωνο, κυριάρχησε το αίσθημα ότι ο εμβληματικός σύλλογος της Αλυκής εκπροσωπεί μία περιοχή που δίνει πάντα ώθηση στο τουριστικό κομμάτι αλλά και στο κοινωνικό σύνολο σε επίπεδο επισκεψιμότητας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ ταυτόχρονα έχει μεγάλη συμβολή σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες και εθελοντικές προσπάθειες πάσης φύσεως. Η εκδήλωση που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, εξελίχθηκε ομαλά, σε ένα κλίμα απόλυτα φιλικό και κεφάτο, ενώ αμέσως μετά το πέρας των ομιλιών και έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, διανεμήθηκαν 15 χειροποίητα αναμνηστικά ημερολόγια του συλλόγου εντελώς δωρεάν, με λαχειοφόρο διαδικασία. Τέλος να σημειωθεί ότι ο φωτογράφος Ανδρέας Μεσσήνης ετοίμασε και παρέδωσε στον πρόεδρο του συλλόγου ένα CD φωτογραφιών, στο οποίο παραθέτει τοπία από την Αλυκή. Πρόκειται για 365 εκπληκτικές φωτογραφίες, μία για κάθε ημέρα του χρόνου.

Λίγα λόγια για τον εμβληματικό σύλλογο που “προστατεύει” την Αλυκή

Ο “Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Ο Άγιος Νικόλαος” ιδρύθηκε το 1999 με σκοπό την εξέλιξη του τόπου και τις εθελοντικές δράσεις για την ανάδειξη της παραλιακής ζώνης και του υδροβιότοπου της Αλυκής. Έχοντας μεγάλη εμπειρία, αλλά και… περγαμηνές στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, ο Σύλλογος της Αλυκής έχει βοηθήσει πάρα πολύ, στην ανάδειξη και την τουριστική προβολή του υδροβιότοπου, την αναβάθμιση της ακτογραμμής κατά μήκος και φυσικά, στην πρόληψη ακραίων καιρικών φαινομένων. Έχει δε, τεράστια συμβολή στις απανταχού επεμβάσεις που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του τοπίου. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, παίρνουν πρωτοβουλίες για δενδροφύτευση, διοργάνωση δράσεων καθαριότητας του υδροβιότοπου σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα εντός του χρόνου με τη συνεργασία οικολογικών οργανώσεων και περιβαλλοντικών φορέων, ανάρτηση ενημερωτικών ταμπελών και οδοσήμανσης, ενώ από το Δ.Σ. γίνεται η διοργάνωση των παραδοσιακών Κούλουμων κάθε Καθαρά Δευτέρα ή πολλές ακόμα δραστηριότητες εθελοντικού χαρακτήρα. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι από το 2007, ο Νίκος Παπαδόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr