background img
banner
banner

ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2024: «Βούλιαξε» από κόσμο η Αλυκή

Η «καρδιά» της Καθαράς Δευτέρας για το Αίγιο χτύπησε στην Αλυκή που φέτος φιλοξένησε εκατοντάδες κόσμου. Μάλιστα, περί τις 12.30 το μεσημέρι, υπήρξε ουρά αυτοκινήτων δύο χιλιομέτρων, καθώς όλοι ήθελαν να βρεθούν στην όμορφη παραλία αλλά και στο γλέντι που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος». Κι ήταν φέτος το πιο πολυπληθές και το πιο κεφάτο από κάθε άλλη χρονιά. Η εκδήλωση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος, ήταν μία συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας, του Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου και της ΟΣΑ (Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Αιγιαλείας).

Στο μεγάλο πλάτωμα, το καζάνι με τη φασολάδα είχε μπει από νωρίς στη φωτιά με ποσότητα που μπορούσε να βγάλει εκατοντάδες μερίδες. Μετά τις 12.00 το μεσημέρι άρχισαν να μοιράζονται στον κόσμο. Προσφέρθηκαν επίσης κι άλλα νηστίσιμα εδέσματα, παραδοσιακή λαγάνα και άφθονο κρασί. Πολύ γρήγορα το κέφι άναψε με παραδοσιακή μουσική και πολύ χορό.
Οι χαρταετοί ήταν τόσοι πολλοί που στάθηκαν ικανοί να παίξουν παιχνίδια με τον ήλιο. Κάποιοι δε έφτασαν τόσο ψηλά που μόλις και μετά βίας διακρίνονταν με γυμνό μάτι. Άπαντες ευχήθηκαν «καλή Σαρακοστή» και χάρηκαν την ομορφιά της ημέρας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr