background img
banner
banner

Πρώτα κατασκευή γλίστρας

ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΙΓΙΟΥ

Ένα –ένα αρχίζουν και υλοποιούνται τα «βήματα» για την ανάπτυξη της λιμενικής ζώνης του Αιγίου. Ο διαγωνισμός για το τουριστικό καταφύγιο στον Άγιο Νικόλαο «τρέχει» ως τις 5 Μαΐου, οι μελέτες για το master plan εκπονούνται, το αίτημα για προσθήκη μαρίνας στον νέο λιμένα Αιγίου θα εκφραστεί εκ νέου στο υπουργείο σε συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ το προσφάτως εγκριθέν τεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου περιλαμβάνει καίριες παρεμβάσεις προεξάρχουσας αυτής στον φάρο, τόσο στην προβλήτα, όσο και στο κτίριο.

Ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για ανάθεση της σύμβασης για την παραχώρηση του δικαιώματος διαχείρισης και εκμετάλλευσης του τουριστικού καταφυγίου Αγίου Νικολάου, βγήκε ήδη στον… αέρα. Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της σύμβασης είναι παραχώρηση του Δικαιώματος διαχείρισης και εκμετάλλευσης του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον Όρμο Αιγίου στον Δήμο Αιγιαλείας της χωροθετημένης ζώνης που παραχωρήθηκε το 2009 από το Ελληνικό Δημόσιο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου (νυν Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας) και η οποία τροποποιήθηκε με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού το 2015.

Η παραχώρηση έχει ισχύ από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης (15.06.2009) και λήγει μετά από 33 χρόνια ενώ μπορεί να παραταθεί η διάρκειά της για άλλη μία δεκαετία, έπειτα από σχετικό αίτημα του Φορέα Διαχείρισης και προσαρμογή των όρων της παραχώρησης στις τότε κρατούσες συνθήκες.

Η παραχώρηση λήγει αυτοδικαίως μετά τη λήξη της καθορισμένης διάρκειάς της χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ενέργεια ή όχληση από πλευράς ταυ Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Ο Παραχωρησιούχος/ Ανάδοχος υποχρεούται να υποβάλει οικονομική προσφορά, η οποία θα περιλαμβάνει και το ποσό του Ετήσιου Ανταλλάγματος που θα καταβάλλεται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας.

Το Ετήσιο Αντάλλαγμα καταβάλλεται από το 1ο έτος λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου (δηλαδή το 4ο έτος από την υπογραφή της σύμβασης), το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ετησίως κατά ποσοστό 75% της αύξησης του τιμάριθμου κόστους ζωής του προηγούμενου ημερολογιακού έτους και εφόσον ο τιμάριθμος δε λαμβάνει αρνητικές τιμές, όπως προσδιορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή άλλη κατά νόμο αρμόδια Υπηρεσία.

Το Ετήσιο Αντάλλαγμα δεν θα πρέπει την πρώτη χρονιά κατά την οποία οφείλεται, να είναι κατώτερο των 30.000 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Το αναφερόμενο στην προσφορά του Υποψηφίου Ετήσιο Αντάλλαγμα , τον δεσμεύει εφόσον ανακηρυχθεί Ανάδοχος για όλη την διάρκεια της παραχώρησης.

Ερωτηθείς από τo Protionline.gr σχετικά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Ανδρέας Οικονόμου, είπε: ΄΄Ο διαγωνισμός έχει βγει, η 5η Μαΐου είναι η τελευταία ημέρα των προσφορών που θα δεχτούμε και ευελπιστούμε να υπάρξει ενδιαφέρον μέχρι τότε. Είμαστε εν αναμονή εξελίξεων και αισιοδοξούμε΄΄.

Όσον αφορά την αναβάθμιση του Τουριστικού Λιμένα Αιγίου με σειρά εργασιών και παρεμβάσεων, που αποτέλεσε και το αντικείμενο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο κ. Οικονόμου έκανε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα μία συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να προωθηθεί το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι Δήμος και Δ.Λ.Τ.Α. προσανατολίζονται σε υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για το εν λόγω έργο, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. ΄΄Υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά και για αυτό το θέμα, θα γίνει η μαρίνα στο λιμάνι, αναμένουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα΄΄, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Κατασκευή γλίστρας μικρών σκαφών στο παλιό καρνάγιο παραπλεύρως του νέου λιμανιού

Για ό,τι λείπει από την παραλιακή ζώνη του Αιγίου έχουν βάλει… πλώρη στη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Μεταξύ αυτών και μία γλίστρα για την είσοδο – έξοδο μικρών σκαφών στη θάλασσα, που έχει δρομολογηθεί προκειμένου να κατασκευαστεί στον χώρο που ήταν το παλιό καρνάγιο, παραπλεύρως το νέου λιμένος.

Μάλιστα, θα εκπονηθεί η σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία και η οποία πρόκειται να κατατεθεί προς έγκριση το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο σημείο με εντολή δημάρχου από τον πρόεδρο Ανδρέα Οικονόμου, τον αντιπρόεδρο Χαράλαμπο Παναγιωτακόπουλο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και τον σύμβουλο δημάρχου Πέτρο Δαδιώτη, όπου κρίθηκε ως το κατάλληλο για τη δημιουργία μίας τέτοιας μικρής αλλά σημαντικής υποδομής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr