background img
banner
banner

Αυτοδιοίκηση και πολίτης στο επίκεντρο…

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΠ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Η λειτουργία των δήμων, για στους πολίτες κατά τη νέα ψηφιακή εποχή και η ισότιμη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, θα απασχολήσει την διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δημάρχων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας η οποία πραγματοποιείται αυτή την Παρασκευή, 31/3/2023, στη Μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.

Πρόκειται για την 2η κατά σειρά αποκεντρωμένη σύγκλιση του Δ.Σ. (η πρώτη είχε διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία το 2021) και θα πραγματοποιηθεί στης 6.00 μ.μ. την Παρασκευή στο Δημαρχείο των Καλαβρύτων, στον νέο χώρο όπου διεξάγονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση στην οποία καλούνται τόσο τα μέλη του Δ.Σ. όσο και το σύνολο Δημάρχων της περιφερείας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκονται οι 17 από τους 19 που ήδη έχουν ανταποκριθεί θετικά. Το πρόγραμμα της επίσκεψης (σ.σ. είναι ακόμη υπό διαμόρφωση) θα συνεχιστεί και την επομένη με επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Σπήλαιο Λιμνών Καστριών κα.

Στην ατζέντα μπαίνει το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού των δήμων και η αναβάθμιση των λειτουργιών που ήδη παρέχονται στους πολίτες, με έμφαση υπηρεσίες που καθιερώθηκαν κατά την περίοδο του Covid και έτυχαν ιδιαίτερης ανταπόκρισης. Η σχετική συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί και σε θέματα που σχετίζομαι με τα οικονομικά των δήμων τα οποία αναπτύχθηκαν πρόσφατα στην Πάτρα στα πλαίσια του 11ου Συνεδρίου «Regional Growth Conference 2023».

Παράλληλα αναμένεται να τεθούν ζητήματα όπως το ενεργειακό με αφορμή και το πρόσφατο ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για την αδυναμία ανταπόκρισης των Δήμων στο κόστος, μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις από τους παρόχους, η χρηματοδότηση των Δήμων με πρόσθετους πόρους για προσλήψεις, το νομοσχέδιο για το νερό και η κατάσταση στην οποία έχουν περιπέσει οι ΔΕΥΑ κά.

«Μετά την πρώτη αποκεντρωμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. στην Αρχαία Ολυμπία, καλούνται συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί στα Καλάβρυτα προκειμένου να εστιάσουν σε ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δήμων στα πλαίσια και των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όπως η έλλειψη χρηματοδότησης, τα κενά στο προσωπικό και το ενεργειακό» αναφέρει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας Αθ. Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά το θέμα των ΑμεΑ θα παρουσιαστεί το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ για την ανάπτυξη σειράς από δράσεις που θα διασφαλίσουν στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους αυτονομία και θα επιτρέψουν την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Απώτερος σκοπός είναι να αρθούν όλα τα εμπόδια που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους στην καθημερινότητά τους κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους και όλων των ανθρώπινων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr