background img
banner
banner

Αυτοί είναι οι 178 υποψήφιοι που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας από το “Πολύκεντρο”

Εντυπωσιακή σε προσέλευση και σε αριθμό των υποψηφίων που παρουσιάστηκαν, ήταν η εκδήλωση παρουσίασης των 178 πρώτων υποψηφίων της παράταξης «Αιγιάλεια Τώρα» του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, το απόγευμα της Κυριακής στο «Πολύκεντρο» Συνεδριακό Κέντρο στην παραλία Αιγίου. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη μέσα και έξω, καταδεικνύοντας έτσι την τεράστια κοινωνική αποδοχή του έργου της δημοτικής αρχής.

Με κεντρικό σύνθημα: «Ακόμα καλύτερα-Κοίταξε το σήμερα, θυμήσου το χθες, ψήφισε για το αύριο» ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το «Πολύκεντρο» και τον περιβάλλοντα χώρο, ξεκίνησε την ομιλία του ζητώντας από τους δημότες να ανακαλέσουν στη μνήμη τους το 2019, όταν με την ψήφο τους έκαναν την τιμή στην παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» να αναλάβει τα ηνία του Δήμου. Ειδικότερα, έκανε αναφορά στους σωρούς σκουπιδιών που αποτελούσαν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και πώς μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, λόγω της σωστής προετοιμασίας των συνεργατών του, η πόλη ήταν και πάλι καθαρή, με την εξασφάλιση της μεταφοράς και εναπόθεσης των απορριμμάτων σε κατάλληλους χώρους, ενώ χάρη στις άοκνες προσπάθειες έχει σημειωθεί άλμα ποσοστού ανακύκλωσης, ενώ έχει εξασφαλιστεί η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα οικονομικά του Δήμου, που χάρη στις σοβαρές προσπάθειες  όλων των εμπλεκομένων παρουσιάζουν μια εξαιρετική εικόνα, στην ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς ο Δήμος πήρε διάκριση ως πρώτος στην περιφέρεια, στο αποχετευτικό δίκτυο της παραλιακής ζώνης που προχωρά ως έργο και ήδη λειτουργεί σε κάποιες κοινότητες, στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για το εργοστάσιο επεξεργασίας ύδατος στον ποταμό Σελινούντα που αποτελεί έργο μείζονος οικονομικής, περιβαλλοντικής, ποιοτικής και κοινωνικής σημασίας, στην πρόσφατη μείωση στα τιμολόγια ύδρευσης της ΔΕΥΑ, στην κατασκευή του νέου ΕΚΑΜΕ που βρίσκεται ήδη στο 85% ολοκλήρωσης έργου, στα ήδη αξιοποιημένα χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και στους στόχους της δημοτικής αρχής, στην κοινωνική πολιτική, ενώ έγινε ειδική μνεία στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, στην αξιοποίηση του businessplan για κατασκευή μαρίνας, στην διασφαλισμένη μελέτη για αξιοποίηση  κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας, καθώς και στη δρομολόγηση ηλεκτρικού πλοίου για τη σύνδεση του Αιγίου με τη Φωκίδα. Για την Πλατεία Αγίας Λαύρας ο δήμαρχος ανέφερε ότι παρά τα εμπόδια η δημοτική αρχή κατάφερε να συνεχίσει το έργο με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς κάτι που θα φανεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ μιλώντας για τους στόχους της δημοτικής αρχής στον τομέα του τουρισμού, εκμυστηρεύτηκε για πρώτη φορά το όνειρό του να αναβιώσουν τα «Ανθεστήρια», ζητώντας από τους δημότες να βοηθήσουν προς τον στόχο αυτό.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να σκεφτείτε ποια δημοτική αρχή, ποιοι συνεργάτες μπορούν να οδηγήσουν εκ του ασφαλούς τον τόπο μας πέντε βήματα πιο πέρα. Έχετε πάρει δείγμα γραφής. Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι εδώ για να συγκρουόμαστε αλλά να συγκρινόμαστε, γιατί θέλουμε έτσι να παρουσιάσουμε τις δυνατότητές μας, λαμβάνοντας υπόψιν την ενεργειακή κρίση, την αύξηση τιμών και όλες τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε και λόγω της πανδημίας. Τα καταφέραμε.Σκεφτείτεότι κάναμε όσα κάναμε χωρίς να έχουμε πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Φανταστείτε τι θα κάνουμε με πλειοψηφία και χωρίς να χάνουμε χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι καλό αγώνα σε όλους όσοι θα είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανεξαρτήτως παράταξης».

Ακολούθησε η παρουσίαση των 178 υποψηφίων, τόσο νέων στην παράταξη όσο και των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων, εν μέσω ασταμάτητων χειροκροτημάτων. Θα πρέπει να τονιστεί ότι καλύπτεται τόσο μια ευρεία ηλικιακή γκάμα με υποψηφίους από 17 ετών έως συνταξιούχους με εμπειρία σε εξειδικευμένα αντικείμενα, καθώς και ένα μεγάλο φάσμα εκπροσώπων των επαγγελματικών και παραγωγικών ομάδων της περιοχής.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της εκδήλωσης ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος έκανε ειδική μνεία στα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια προς τις οικογένειές τους και ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και ζήτησε από τους παρευρισκομένους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΔΩ


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr