background img
banner
banner

Λήξη της περιόδου κατήχησης με μία όμορφη γιορτή

ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Οι «φωλιές» των Ιερών Ναών της Αιγιάλειας, τα κατηχητικά σχολειά, εκεί που διδάσκεται και μπολιάζει στις καρδιές των παιδιών η αγάπη που διδάσκει ο Ιησούς Χριστός, πραγματοποίησαν μία αξιοθαύμαστη και ελπιδοφόρα εκδήλωση, για τη λήξη της φετινής περιόδου, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 26 Μαΐου, παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Η αίθουσα της Φιλαρμονικής γέμισε από χαρούμενα πρόσωπα, ενώ ρίγη συγκίνησης ένιωσαν όλοι στο αφιέρωμα που περιελάμβανε διήγηση – ποίημα από το κατηχητικό Αγίου Γεωργίου Ροδοδάφνης, για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, με αφορμή την επέτειο της 29ης Μαΐου. Επίσης ακούστηκε το τραγούδι «Το Δισκοπότηρο», με τις αγγελικές φωνές των παιδιών της Χορωδίας, να συνεπαίρνουν το κοινό.

Ποιοι έλαβαν μέρος

Η μουσική επιμέλεια χορωδίας και ορχήστρας ανήκε στον Παναγιώτη Σπηλιόπουλο, υπεύθυνος χορευτικού ήταν ο Γεώργιος Κατσίβελος, την παρουσίαση επιμελήθηκε η Κλεοπάτρα Νταλλή, ενώ την οργανωτική επιτροπή αποτελούσαν οι π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, π. Λουκάς Τσούλης, π. Σπυρίδων Αλεξόπουλος και Χαρά Μαμάκη. Σαντούρι έπαιξε η Κλεονίκη Μάντζιου, λαούτο ο Αλέξανδρος Μάντζιος και βιολί ο Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου.

Στη γιορτή συμμετείχαν τα Κατηχητικά Σχολεία: 1. Κατηχητικό σχολείο Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης, υπεύθυνοι π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, π. Δημήτριος Ρωμανός και Γεώργιος Σκαναβής. 2. Κατηχητικό σχολείο Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου με υπεύθυνο τον π.Σπυρίδων Αλεξόπουλος. 3. Κατηχητικό σχολείο ιερού ναού Αγίου Αλεξίου Σταφιδαλώνων με υπεύθυνους τους Βασίλειο Γιαννακόπουλο, πρεσβυτέρα Καϊκιλία Δρακοπούλου και Χρήστος Κούκος. 4. Κατηχητικό σχολείο Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου, υπεύθυνη Ζάμπια Μπραουδάκη. 5. Κατηχητικό σχολείο ιερών Ιερού Ναού Αγίας Άννης, υπεύθυνοι π. Δημήτριος Κουτρουλής, Διαμαντής και Ζαχαρούλα Κουτσουμπή, Δήμητρα Σωτηρίου. 6. Κατηχητικό σχολείο Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μεσσηνέζη, υπεύθυνοι Κλεοπάτρα Νταλλή και Άρτεμις -Μαρία Οικονόμου. 7. Κατηχητικό σχολείο Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αβύθου, υπεύθυνος π. Λουκάς Τσούλης. 8. Κατηχητικό σχολείο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ροδοδάφνης, υπεύθυνοι π. Παναγιώτης Σακκάς και Άγγελος Αποστόλου.

Ικανοποίηση και συγχαρητήρια από τον Μητροπολίτη

Στον λόγο του, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος συνεχάρη τα παιδιά και τους κατηχητές εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το σπουδαίο έργο που επιτελείται στους κόλπους των κατηχητικών σχολείων της περιοχής.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις 20 Ιουνίου προγραμματίζεται εκδρομή των κατηχητικών στα Καλάβρυτα, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου ξεκινά η κατασκηνωτική περίοδος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, για αγόρια και κορίτσια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr