background img
banner
banner

Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Μπαριαμπά

THN ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των πρόσφατα ανακαινισμένων «Παλαιών Σφαγείων Αιγίου» μέσω του έργου «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience» με ακρωνύμιο «FAME ROAD» INTERREG V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Τη γλώσσα μου δεν ξαστοχώ-Λέξεις ηπειρώτικες που χάνονται», που έχει γράψει ο Ηπειρώτης δάσκαλος Βασίλης Μπαριαμπάς και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηδύφωνο.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις Ηδύφωνο και η Πανηπειρωτική Αδελφότης Αιγιάλειας «o Άγιος Γεώργιος». Για το βιβλίο και γενικότερα για τη γλώσσα, αλλά και την παρουσία του ηπειρωτικού στοιχείου στην περιοχή, θα μιλήσουν ο καθηγητής Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Παν/μιου Πατρών Γιώργος Ξυδόπουλος, ο συγγραφέας και φιλόλογος Κώστας Βελαώρας και η υπεύθυνη των εκδόσεων Ηδύφωνο Μαρία Παναγιωτακοπούλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο φιλόλογος, δημοσιογράφος Παναγιώτης Βάγιας ενώ θα ακουστούν ηπειρώτικα τραγούδια από τη Γυναικεία Χορωδία Παραδοσιακών Τραγουδιών με υπεύθυνο τον Σάκη Παπαδημητρίου.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του έργου «FAME ROAD» το οποίο υλοποιείται στον Δήμο Αιγιαλείας στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020» και της ΔΗΚΕΠΑ.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr