background img
banner
banner

Βασίλης Μπαριαμπάς: «Μπορεί να γέρασα, μα δε λυγάω…»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΑΣΤΟΧΩ-ΛΕΞΕΙΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ» ΣΤΑ «ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΙΓΙΟΥ»

Το βιβλίο του Βασίλη Μπαριαμπά «Τη γλώσσα μου δεν ξαστοχώ» των εκδόσεων Ηδύφωνο, ήταν η αφορμή για μια υψηλού επιπέδου λογοτεχνική βραδιά, με έντονο χρώμα ηπειρώτικο, στον χώρο των ανακαινισμένων «Παλαιών Σφαγείων» στο Αίγιο την Τετάρτη 24 Μαΐου.

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ και η Πανηπειρωτική Αδελφότης Αιγιαλείας «ο Άγιος Γεώργιος» με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., του Δήμου Αιγιαλείας και του προγράμματος FAME ROAD» INTERREG V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020.

Την παρουσίαση του βιβλίου, αλλά και του συγγραφέα έκαναν δυο σημαντικοί επιστήμονες, ο κ. Βελαώρας, φιλόλογος και συγγραφέας και ο κ. Ξυδόπουλος, καθηγητής Γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Συμμετείχε η Γυναικεία Χορωδία Παραδοσιακού τραγουδιού Αιγιάλειας με υπεύθυνο τον Σάκη Παπαδημητρίου, που τραγούδησαν ηπειρώτικα τραγούδια ενώ συγκινητική ήταν η συνύπαρξη δυο νέων αγοριών στο κλαρίνο, του Κωνσταντίνου από την Ανατολική Αιγιάλεια και του Θωμά από την Αλβανία. Ντέφι έπαιξε ο Τάκης Μπατάλης.

Ο φιλόλογος, δημοσιογράφος Παναγιώτης Βάγιας είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης ενώ χαιρετισμό έκανε η υπεύθυνη των εκδόσεων Μαρία Παναγιωτακοπούλου , ο πρόεδρος των Ηπειρωτών Παναγιώτης Νύχτης και η Χρυσούλα Χρηστιά, υπεύθυνη υλοποίησης του έργου FAME ROAD INTERREG V-A GREECE -ITALY 2014-2020 για τον Δήμο Αιγιαλείας και υπεύθυνη επικοινωνίας της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας.

Τα video της παρουσίασης είχε επιμεληθεί ο Βασίλης Μανουηλίδης και τον ήχο ο Χάρης Μάντικας.

Ο συγγραφέας Βασίλης Μπαριαμπάς συγκινημένος στο τέλος ευχαρίστησε όλους και παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να γράφει, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «μπορεί να γέρασα, μα δε λυγάω…».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr