background img
banner
banner

Επιτυχημένες εκδηλώσεις του Συλλόγου Γρηγόρι

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 26ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΑΦΙΔΑΣ

Το Σάββατο 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Εκδήλωση του 26ου Φεστιβάλ Σταφίδας στο χωριό Γρηγόρης Αιγιαλείας με την αναμενόμενη μεγάλη επιτυχία, με βάση τον πολυετή θεσμό (διανύει ήδη την 3η δεκαετία), την αγάπη και την εμπειρία των διοργανωτών για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Σταφίδας, την 6ηΈκθεση γεωργικών μηχανημάτων-εργαλείων και τη δημοτικότητα του Γιάννη Κατσίγιαννη.

Η εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγίου «Ο Άγιος Γρηγόριος», πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την προσέλευση του κοινού και τη διάθεση των παρευρισκόμενων ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόριος Φαρμακόπουλος, στον χαιρετισμό του καλωσόρισε όλες και όλους στη Γιορτή της Σταφίδας, ευχήθηκε καλό τρύγο στους καλλιεργητές και καλή διασκέδαση σε όλους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Χρήστος Γούτος και Κώστας Σπηλιόπουλος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη ο γραμματέας του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας Κώστας Γιάχος. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας».

Από όλους συζητήθηκε η σημασία της Γιορτής που επί 26 έτη διοργανώνει ο Σύλλογος για την προβολή του προϊόντος και την ανάδειξη των ευεργετικών επιδράσεων της Σταφίδας στον ανθρώπινο οργανισμό. Σε όλους του επισκέπτες,κατά την είσοδό τους, μοιράστηκαν δωρεάν από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, συσκευασμένη σταφίδα και γλυκίσματα με συστατικό τη σταφίδα.

Στο πλαίσιο της Κεντρικής Εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε, στην είσοδο του χώρου, η 6η Έκθεση γεωργικών μηχανημάτων-εργαλείων καλλιέργειας σταφίδας και ελιάς στην οποία συμμετείχαν: η Π.Ε.Σ. Α.Σ.Ε. Α.Ε., ο Αυγέρος (Αλισσός Αχαΐας), ο Γεωργίου Αργύριος, ο Νικολάου Κωνσταντίνος και η Παπαθανασίου Τριανταφυλλιά.

Σε όλους τους ανωτέρω, που συμμετείχαν στην 6η Έκθεση γεωργικών μηχανημάτων-εργαλείων, καθώς και στα μέλη της ορχήστρας απονεμήθηκαν, από τον Σύλλογο Γρηγόρι, αναμνηστικά διπλώματα για την συμμετοχή τους στο 26ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2023.

Στη φετινή Κεντρική Εκδήλωση, ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγίου «Ο Άγιος Γρηγόριος», τίμησε την πρόεδρο της ΙΛΕΑ Βάνα Μπεντεβή, για την επί δεκαετίες, πρόθυμη ευγενική και αφιλοκερδή, εν γένει προσφορά και υποστήριξή της στις δραστηριότητες του Συλλόγου, (Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας και Λαϊκής παράδοσης – φιλολογικές διορθώσεις βιβλίων εκδόσεων του Συλλόγου, κ.ά.).

Στη συνέχεια ξεκίνησε αμέσως το γλέντι, με ελεύθερη πίστα για όλους, με μουσική από ορχήστρα, με τον Γιάννη Κατσίγιαννη, την Πηνελόπη Καραμπά και τον Σωτήρη Κούνα στο τραγούδι, τον Γιάννη Αγγελόπουλο στο κλαρίνο, τον Φώτη Χαράλαμπο στην κιθάρα, τον Αλέξανδρο Σιάρκο στα κρουστά, τον Δημήτρη Μαμασούλα στα τύμπανα, και τον Γιώργο Κατσίγαννη στα πλήκτρα. Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννη Κατσίγιαννης με την ορχήστρα του ξεσήκωσε το κοινό με ένα πρόγραμμα διασκέδασης που κράτησε μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας. Σε όλη τη διάρκεια της Κεντρικής Εκδήλωσης πραγματοποιούνταν ψηφιακές προβολές.

Αξίζει να σημειωθεί η άρτια προετοιμασία και οργάνωση της Κεντρικής Εκδήλωσης, με οργανωμένο και ασφαλή χώρο στάθμευσης αφού σε μικρή απόσταση από τον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε χώρος 3,5 στρεμμάτων για ελεύθερο πάρκινγκ των αυτοκινήτων των επισκεπτών. Χώρος φωτιζόμενος, φυλασσόμενος και με μέτρα πυρασφάλειας (υδροφόρες–πυροσβεστήρες). Στην εκδήλωση ήταν επίσης παρούσα και η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας ΕΠΟΜΕΑ Αιγιαλείας.

Πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά. Οι αριθμοί που κέρδισαν τα δώρα της λαχειοφόρου είναι: 187, 219, 114, 616, 298, 299, 300, 101, 102, 293, 121, 195, 120, 854, 104, 57, 131, 801, 990, 816, 423, 130, 103, 477, 932, 911, 853, 122, 266, 133, 334, 475, 55, 440, 439, 802, 358, 920, 108, 261, 992, 46, 956, 112, 119 και 305.

Παρουσίαση βιβλίου

Την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 8.30μ.μ., μετά τον Εσπερινό της εορτής της Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου: «Ο νέος Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Γρηγόρι Αιγιαλείας. Από το Όραμα στην πραγματικότητα». Η παρουσίαση του βιβλίου, έκδοσης του Συλλόγου Γρηγόρι, πραγματοποιήθηκεστην πλατεία του χωριού με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε, ο φιλόλογος Γιώργος Γεωργόπουλος, Ιστορικός στο Τμήμα Γ.Α.Κ. Αιγιαλείας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο οποίος ανέδειξε την ιδιαιτερότητα του βιβλίου μέσα από μια παρουσίαση με λόγο και εικόνα με ψηφιακή προβολή, και η κ. Μπεντεβή, η οποία είχε επιμεληθεί των φιλολογικών διορθώσεων του βιβλίου.

Μετά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου ακολούθησε δεξίωση, στον χώρο της πλατείας του χωριού που διαθέτει μοναδική θέα στον κάμπο του Αιγίου τον Κορινθιακό Κόλπο και την Ρούμελη, που ήταν μια προσφορά της Ελισάβετ Μπομποτσάρη.

Στην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Παπαδόπουλος Παναγιώτης Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο Δημόπουλος Χρήστος Πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος και Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού του χωριού Γρηγόρης, ο Χρυσανθόπουλος Ι. Ανδρέας Ειδικός Διαχειριστής του έργου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, όλοι οι κάτοικοι του χωριού, Γρηγορίτες που κατοικούν στο Αίγιο, στην Αθήνα και αλλού.

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγίου «Ο Άγιος Γρηγόριος» συνεχίζει, για το έτος 2023, με την οργάνωση Σεμιναρίων Πρώτων βοηθειών και Πυρασφάλειας και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Ανανέωσε δε το ραντεβού του με όλους για τον Ιούλιο του 2024 με τις εκδηλώσεις του 27ου Φεστιβάλ Σταφίδας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr