background img
banner
banner

Σε διαβούλευση για τη… νέα λαϊκή

ΕΩΣ ΤΙΣ 25 «ΑΝΟΙΧΤΟ» ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Οι αλλαγές που ψηφίστηκαν προ μηνών και αφορούν τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, θα εφαρμοστούν και στο Αίγιο, «εμπλουτισμένες» με τις προτάσεις πολιτών, επαγγελματιών και φορέων και βασισμένες στις ανάγκες της τοπικής λαϊκής αγοράς, ούτως ώστε να γίνει πιο λειτουργική για όσους δραστηριοποιούνται σε αυτή αλλά και για τους καταναλωτές. Ο δήμος Αιγιαλείας θέτει σε διαβούλευση το προσχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας της λαϊκής, με την προθεσμία υποβολής προτάσεων να «τρέχει» από χθες και να διαρκεί δέκα ημέρες.

Κάπως έτσι, ως τις 25 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι και έχοντες άποψη καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις – ιδέες- παρατηρήσεις τους για τη λαϊκή της οδού Σολιώτη. Αρχικά, μπορούν να λάβουν γνώση για το περιεχόμενο του Κανονισμού λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς, ηλεκτρονικά, από την ιστοσελίδα του Δήμου www.aigialeia.gov.gr και στη συνέχεια, να υποβάλλουν προτάσεις εγγράφως στο πρωτόκολλο του δήμου ή ηλεκτρονικά (email: [email protected]), το αργότερο μέχρι την 25/05/2023 και ώρα 15.00.

Γ. Φραγκονικολόπουλος: «Τήρηση του νόμου, καταγραφή των προτάσεων, αξιολόγηση και εφαρμογή για την καλύτερη λειτουργία της λαϊκής»

΄΄Δική μας πρόθεση είναι να τηρήσουμε τη νομοθεσία και είναι θεμιτό και οι πολίτες και όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Τα όσα θα μας στείλουν θα εξεταστούν με προσοχή, θα αξιολογηθούν και θα προσαρμοστούν σε όσα ο νόμος προβλέπει΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος. Ερωτηθείς αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στη λαϊκή αγορά, σημείωσε: ΄΄Καταβάλαμε συντονισμένες προσπάθειες έτσι ώστε να υπάρχει μία τάξη στον χώρο της λαϊκής, αν θυμάστε, οι έλεγχοι ήταν συνεχείς προκειμένου να διαφυλαχτεί η νομιμότητα. Το τελευταίο διάστημα, κατά γενική ομολογία η κατάσταση στη λαϊκή του Σαββάτου, έχει εξομαλυνθεί, ωστόσο η όποια αλλαγή θα γίνει στον Κανονισμό Λειτουργίας θα είναι στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών και πάντα προς όφελος των καταναλωτών και των επαγγελματιών και εμπόρων που δραστηριοποιούνται σε αυτή΄΄.

Σκοπός της σύνταξης του νέου Κανονισμού Λειτουργίας πάντως, είναι αφενός η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της λαϊκής και αφετέρου τόσο η προστασία του καταναλωτικού κοινού όσο και η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την δραστηριοποίηση όλων των πωλητών, επαγγελματιών και παραγωγών συμβάλλοντας έτσι από κοινού στη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος όλων.

Η παρουσία επόπτη θα εξομαλύνει την κατάσταση με τους παράνομους

Όπως επισήμανε στo protionline.gr η πρόεδρος του Σωματείου Εμπόρων Βιομηχανικών Ειδών που δραστηριοποιούνται και στη λαϊκή του Αιγίου, Νατάσα Καλούδη, ΄΄μολονότι δεν είχαμε ενημερωθεί για τη διαβούλευση, είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. γνωρίζουμε από… πρώτο χέρι τα θέματα της λαϊκής του Αιγίου. Σαν σωματείο, θα προτείνουμε αύξηση των μέτρων και του χώρου που καταλαμβάνουν οι πάγκοι μας διότι ακόμη και τα τέσσερα μέτρα δεν επαρκούν. Είναι γνωστό ότι έχουν μειωθεί κατά ένα μεγάλο μέρος τα μέλη μας και γενικά οι επαγγελματίες βιομηχανικών ειδών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές. Από το γεγονός αυτό και μόνο, εκτιμούμε ότι μπορεί να μας διατεθεί ακόμη λίγος χώρος ώστε να μπορούμε να εκθέτουμε καλύτερα τα εμπορεύματα και να υπάρχει άνεση και για τους καταναλωτές. Ένα ακόμη θέμα είναι το ημερήσιο τέλος. Αίτημά μας θα είναι να παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος. Ακόμη, θα θέσουμε και θέμα παράτασης του ωραρίου λειτουργίας. Ένα επιπλέον θέμα που θα θίξουμε έχει να κάνει με την ύπαρξη επόπτη στη λαϊκή, ο οποίος θα ελέγχει τον χώρο και θα αλλάζει κάθε έξι μήνες. Εάν υπάρχει επόπτης δεν θα δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα ούτε θα παρεισφρέουν μη έχοντες άδεια στη λαϊκή κι έτσι θα τηρείται η νομιμότητα΄΄.

Πάντως και η κ. Καλούδη, αφού έκανε γνωστό ότι ο αριθμός των εμπόρων βιομηχανικών ειδών τα Σάββατα στη λαϊκή του Αιγίου είναι 28, παρατήρησε ότι η κατάσταση τελευταία είναι πιο ομαλή ως προς τους παράνομους, εκφράζοντας ωστόσο φόβους ότι μπορεί να επανέλθουν το επόμενο διάστημα. Όπως και να έχει, το τελικό κείμενο θα είναι αυτό που θα ρυθμίσει όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της λαϊκής, τις υποχρεώσεις, τα δικαιώματα των πωλητών αλλά και τις σχέσεις τους με τους καταναλωτές.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr