background img
banner
banner

Μετέτρεψαν σε ΧΑΔΑ οικόπεδο της Π.Ε.Ο.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…

«Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη» λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση της παράνομης εναπόθεσης ογκωδών απορριμμάτων και μπαζών, ταιριάζει απόλυτα, δεδομένου ότι αντιδημαρχία Καθαριότητας και Δημοτική Αστυνομία, κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν στο οικόπεδο επί της Π.Ε.Ο. στο ύψος της Πούντας, ανάμεσα στα άλλα, βρήκαν και παραστατικά εταιρειών που φανερώνουν τα στοιχεία των υπαίτιων… Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την επιβολή προστίμων…

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, χθες το πρωί, πραγματοποίησε μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία, αυτοψία σε οικόπεδο επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του Μιχαλακοπούλειου (κατασκηνώσεων) στην παραλία Πούντας. ΄΄Η κατάσταση με την εναπόθεση ογκωδών αποβλήτων ήταν απογοητευτική αλλά και ύποπτη, καθώς τα περισσότερα από τα αντικείμενα πετάχτηκαν εκεί πριν από περίπου δέκα ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Φορέσαμε τα γάντια μας και με υπομονή ψάξαμε και βρήκαμε τα εξής: οικοδομικά υλικά σε μεγάλες σακούλες, σκουπίδια κάθε είδους, χαρτόνια, κλαδοδέματα, καθώς και περίπου 10 φορτωσιές λιοκόκκι. Μόνο που αυτοί που σκέφτηκαν να τα ξεφορτωθούν παράνομα στο εν λόγω οικόπεδο, έχουν ήδη εντοπιστεί από διάφορα παραστατικά και στοιχεία που βρήκαμε μέσα στα σκουπίδια τους και ήδη έχουν δρομολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι διαδικασίες για την επιβολή προστίμων. Τα ογκώδη αυτά αντικείμενα θα τα απομακρύνουν οι υπηρεσίες του Δήμου σε λίγες μέρες, ώστε να παραδώσουμε και πάλι καθαρό τον χώρο, όπως κάνουμε συνεχώς σε όλη την έκταση του Δήμου΄΄, επισημαίνει ο αντιδήμαρχος.

Οι έλεγχοι θα είναι αμίλητοι…

΄΄Δυστυχώς ορισμένοι συμπολίτες μας δεν εννοούν να συμμορφωθούν με τον Κανονισμό Καθαριότητας -αλλά και με την κοινή λογική- και πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρουν, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στις υπηρεσίες του Δήμου μας κυρίως στη δημόσια υγεία και στην εικόνα της περιοχής μας. Καραδοκούν βεβαίως και διάφοροι διαδικτυακοί και δυστυχώς κακόπιστοι «σχολιαστές», που αναρτούν φωτογραφίες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης και φορτώνουν την ευθύνη αποκλειστικά στον τομέα καθαριότητας του Δήμου, αγνοώντας την ευθύνη των παρανομούντων συμπολιτών τους που τα πέταξαν όπου τα πέταξαν΄΄, τονίζει ακόμη ο κ. Καραΐσκος, ξεκαθαρίζοντας πως οι έλεγχοι συνεχίζονται και τα πρόστιμα θα είναι ανάλογα της περιβαλλοντικής και αισθητικής καταστροφής που προκαλούν.

Τέλος, υπενθυμίζει στους πολίτες ότι όταν διαθέτουν ογκώδη αντικείμενα, κλαδοδέματα κ.λπ., αντί να τα πετούν σε κάδους, οικόπεδα ή όπου αλλού βρουν, πρέπει να καλούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, στο τηλ. 26910-20036, ώστε να απομακρύνονται βάσει του ισχύοντα Κανονισμού Καθαριότητας, που προβλέπει τη διαδικασία αλλά και τον επιτρεπόμενο όγκο. ΄΄Ευχαριστούμε την πλειοψηφία των δημοτών, που δείχνουν ευθύνη και σοβαρότητα στην εναπόθεση των απορριμμάτων. Δεν θα μας πτοήσουν οι συμπεριφορές των λίγων. Θα τις αντιμετωπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο Δήμος μας να παραμένει καθαρός και να μην ξαναζήσουμε εποχές προ του 2019, που είχαμε χαρακτηριστεί πανελλαδικά ως «απέραντος σκουπιδότοπος»΄΄, καταλήγει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr