background img
banner
banner

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΚΡΑΤΑΣ – «ΖΩΗ ΨΑΡΡΟΥ»: Εκθέσεις καταξιωμένων και έγκριτων καλλιτεχνών

Η Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας – «Ζωή Ψαρρού» θα γιορτάσει το φετινό καλοκαίρι με δύο διαφορετικές εκθέσεις στην κεντρική αίθουσά της, ξεχωριστών, καταξιωμένων και έγκριτων καλλιτεχνών, του Δημήτρη Παπαδόπουλου και του Alessandro De Martino. Στους υπόλοιπους χώρους της θα εξακολουθήσουν να εκτίθενται έργα Ελλήνων ζωγράφων και χαρακτών, τα οποία καλύπτουν ένα ενδεικτικό χρονικό εύρος αρκετών δεκαετιών ιστορίας των εικαστικών τεχνών στη χώρα μας (ξεκινώντας από τη γενιά του ’30 και φτάνοντας σε δημιουργούς της γενιάς του ’80).
Ο στόχος παραμένει σταθερός: να αποτελέσει ο υπέροχος αυτός χώρος στίγμα πολιτισμού και γόνιμης επαφής μικρών και μεγάλων με τη ζωγραφική τέχνη.

Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκθέσεων:

8 Ιουλίου – 17 Αυγούστου: Έκθεση Ζωγραφικής του Δημήτρη Παπαδόπουλου. 20 Αυγούστου – 30 Αυγούστου: Έκθεση Ζωγραφικής του AlessandroDeMartino. Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 20:00-23:00, εκτός Δευτέρας.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Γεννήθηκε στα Γρεβενά το 1952 και σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. στο εργαστήριο του Γ. Μόραλη. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Kassel της Γερμανίας. Μετοίκησε στη Νέα Υόρκη από το 1992 έως το 2000. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, μακριά από τα στερεότυπα και την κοινοτυπία της «Μεταμοντέρνας Ζωγραφικής».

Alessandro De Martino: Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1964. Είναι πτυχιούχος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Έχει διδάξει Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Πατρών (πρόγραμμα Πρυτανείας), σε δημόσια ΙΕΚ, σε ιδιωτικούς ομίλους, σε σχολεία του νομού Αχαΐας και στη Σχολή Ζωγραφικής του, που λειτούργησε από το 1987 έως το 2012. Από το 2008 έως το 2012, εργάστηκε στο Κέντρο Παιδείας Επιστημών. Έχει λάβει μέρος σε ατομικές και συλλογικές εκθέσεις και εξακολουθεί να διδάσκει ζωγραφική.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr