background img
banner
banner

Όλα τα δένδρα της «Τρίγωνης» Πλατείας είναι …μελλοθάνατα;

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Σ. ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Έλεγα να το γράψω ή όχι, το κείμενο αυτό: Αλλά απέναντί μου, Τρίτη πρωί ο ήχος του κομπρεσέρ με …καλεί να το επισπεύσω κιόλας, καθώς ήδη άρχισε το …ξήλωμα και μέσα και όχι γύρω-γύρω στην «ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ».

Συζητούσα προχθές και με τον Στάθη, ο οποίος έλεγε όταν έκοψαν όλα τα δένδρα στην Πλατεία Αγίας Λαύρας (και όχι στην «τετράγωνη», όπως την έλεγαν οι φοιτητές, μορφωμένα παιδιά δεν έβλεπαν ότι έχει σχήμα παραλληλόγραμμο): «Δεν τους …πρόλαβα». Ελπίζω να γράψει κι αυτός κάτι τώρα, σύντομα όμως…

Ας αρχίσω εγώ, καθώς ο χρόνος πιέζει πολύ: Μία κυρία, έμπορος της «Τρίγωνης» έλεγε την Παρασκευή: «Θα τα κόψουν τα δένδρα». Ως Αιγιώτης παλιός και κάτοικος του κέντρου της πόλης μας (δεν χρησιμοποιώ άλλες ιδιότητες) παρεμβαίνω επειγόντως και λακωνικά:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ. ΟΙ ΑΛΛΑ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ»…

Η πανέμορφη «Αροκάρια» (που μοιάζει με …έλατο κάπως) απέναντί μου, μοιάζει σαν να με …εκλιπαρεί να γράψω κάτι. Ένας φίλος, μου λέει, ότι μάλλον αυτή θα το γλυτώσει το κόψιμο. Βλέπω όμως και τα δύο καταπράσινα πανύψηλα δέντρα, το ένα προς την Κλ. Οικονόμου και το άλλο προς την Ασημάκη Φωτήλα, αντικρυστά σχεδόν, ν’ «αγωνιούν»!

Δεν νομίζω να τα κόψουν κι αυτά, που φύτεψαν οι παλιοί Αιγιώτες και έκαναν τόσα χρόνια για να ψηλώσουν τόσο. Θα μιλάμε για …έγκλημα περιβαλλοντικό, ομορφιάς, σκιάς,!
Και το άλλο με το υπέροχο μωβ-σικλαμέν χρώμα των φύλλων του, τι θ’ απογίνει άραγε;…

Την στιγμή αυτή η μπουλντόζα …μουγκρίζει πιο δυνατά, σαν να μου …απαντά: Άφησε μας κ. Γιάννη, ότι …θέλουμε θα κάνουμε…

Όχι άλλα …νεκροταφεία στην πόλη, παιδιά… Λυπηθείτε, αν μη τι άλλο, και τους ηλικιωμένους κυρίως, από τις συνοικίες και τα χωριά που βρίσκουν εκεί μια ανάσα δροσιάς!

ΥΓ. Ελπίζω όλα αυτά να εισακουστούν, δεν με ενδιαφέρει –όπως και τους πιο πολλούς Αιγιώτες- τι προβλέπουν τα σχέδια…


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr