background img
banner
banner

«Προσπεράστηκαν» τα πάρκινγκ των Σελιανιτίκων

Β. ΨΥΧΡΑΜΗ: ΄΄Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ΄΄

Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή μεροληπτεί υπέρ συγκεκριμένων περιοχών και… προσπερνά δίκαια αιτήματα κοινοτήτων, καταγγέλλει η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Βάσω Ψυχράμη. Αφορμή στάθηκε η απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Σελιανιτίκων που αφορά τη μίσθωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινότητας, η οποία, μολονότι έχει υποβληθεί στον δήμο εδώ και δύο μήνες, έχει περάσει… απαρατήρητη.

Ειδικότερα, η Κοινότητα από τις 16 Ιουνίου έχει λάβει απόφαση διατύπωσης πρότασης για μίσθωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης και συγκεκριμένα δύο χώρων οι οποίοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να χρησιμοποιούνταν ως χώροι πάρκινγκ λόγω της αυξημένης κίνησης και της στενότητας των οδών. Η μίσθωση των χώρων αυτών κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω του σημαντικού αριθμού των οχημάτων, κατοίκων και επισκεπτών, που κυκλοφορούν στην περιοχή και κάθε τουριστική περίοδο ο όγκος τους αυξάνεται κατά πολύ.
Η απόφαση είχε επίσης στόχο να διαφυλαχτεί η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς και η διαφύλαξη τμημάτων που πεζοδρομούνται το καλοκαίρι στον παραλιακό οικισμό από την κυκλοφορία και την άναρχη στάθμευση των οχημάτων.

Εξαιτίας αυτών και προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί κατά το δυνατόν το πρόβλημα και να βρεθεί λύση στην έλλειψη χώρων στάθμευσης, καθώς ο ένας και μοναδικός που λειτουργεί στη δημοτική κοινότητα δεν επαρκεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες, προτάθηκε να μισθωθεί ένα ακόμη ακίνητο στο δυτικό τμήμα της παραλιακής ζώνης, έκτασης 3.600τ.μ. ως έγγιστα και, αντίστοιχα, στο ανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης, έκτασης 2.400τ.μ. ως έγγιστα.

΄΄Διανύουμε τουριστική περίοδο, τα Σελιανίτικα έχουν εκατοντάδες επισκέπτες κι ενώ η απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας είχε ληφθεί από τις 16 Ιουνίου, στον δήμο… σφυρίζουν αδιάφορα. Η δημοτική αρχή ήταν υποχρεωμένη να φέρει αυτό το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης, κάτι που δεν έκανε εν αντιθέσει με άλλες περιοχές που έχει θέσει σε προτεραιότητα΄΄, τόνισε η κ. Ψυχράμη. Αναφερόμενη δε στην αναγκαιότητα των εν λόγω μισθώσεων, είπε πως ο δήμος θα δημιουργούσε υποδομές στάθμευσης, θα αποσυμφόριζε το βεβαρημένο δίκτυο και θα συνέβαλε στην αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας της περιοχής και την αύξηση της επισκεψιμότητας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr