background img
banner
banner

Οι λόγοι της παύσης των έργων στην πλατεία Βάλφουρ

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ

Το… κακό προηγούμενο της πλατείας Αγ. Λαύρας με τις καθυστερήσεις που το «σημάδεψαν» στην πορεία του, θυμούνται οι καταστηματάρχες πέριξ της πλατείας Βάλφουρ, που φοβούνται μήπως συμβούν ανάλογα φαινόμενα. Η ανησυχία εντάθηκε από τη στιγμή που τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες σταμάτησαν, ωστόσο, όπως φαίνεται, στην προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα παύσης εργασιών παρά μόνο μία ανάπαυλα με σκοπό να… σωθούν τα δέντρα!

Η ανησυχία εμπόρων και καταστηματαρχών εκδηλώθηκε και από τον πρώην πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπη Παπαδόπουλο, ωστόσο μιλώντας στo Protionline.gr ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Λεωνίδας Καράμπελας, παρουσιάστηκε άκρως καθησυχαστικός.

Να βρεθεί η «χρυσή τομή» για τα δέντρα

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ΄΄οι εργασίες στην πλατεία Βάλφουρ έχουν σταματήσει για δύο λόγους: Πρώτον για να μπορέσουν να σωθούν τα μεγάλα δέντρα που βρίσκονται στο σημείο και να μην κοπούν, καθώς ήταν ένα αίτημα που υποστήριξαν εκατοντάδες δημότες και μας βρίσκει σύμφωνους. Δεδομένου όμως ότι το ριζικό σύστημά τους βρίσκεται λίγο ψηλότερα από την συγκεκριμένη επιφάνεια της πλατείας, απαιτείται τροποποίηση της μελέτης και έγκριση αυτής από τα αρμόδια όργανα. Δεύτερον, όπως μας έχει γίνει γνωστό από την ανάδοχο εταιρεία, από την έναρξη των εργασιών στην πλατεία Βάλφουρ, είχε ζητηθεί να μεταφερθεί το κουβούκλιο στάσης του Αστικού ΚΤΕΛ. Αυτό σημαίνει αυτομάτως, ότι πρέπει να μεταφερθούν και τα ηλεκτρολογικά του και οι λοιπές εγκαταστάσεις. Ακόμα δεν έχει γίνει κάτι ως προς αυτό και των πραγμάτων δεν μπορούν να προχωρήσουν και οι εργασίες΄΄.

Η προσωρινή παύση των εργασιών αποδίδεται από τον κ. Καράμπελα και στους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινούνται οι υπηρεσίες την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. ΄΄Σε όλα αυτά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη ραστώνη του θέρους αλλά και τις καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων γεγονός που ενισχύει αυτή την καθυστέρηση΄΄, τόνισε.

Ως προς το πότε θα ξεκινήσει ξανά το έργο σε καθημερινό επίπεδο, είπε: ΄΄Θεωρώ ότι αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα ξεκινήσουν οι εργασίες και ένα – ένα τα όποια θέματα που αντιμετωπίζουμε θα διευθετηθούν. Στη συνέχεια οι εργασίες θα γίνουν άμεσα και με γρήγορους ρυθμούς΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια

  • Πώς είχα την ιδέα ότι τα δέντρα έχουν ριζικό σύστημα χωμένο βαθιά στο χώμα; Φαίνεται ότι τα δέντρα που πήγε ο καλός δήμαρχος να τα κόψει, αλλά ξεσηκώθηκαν κι οι πέτρες, έχουν ρίζες πάνω από την επιφάνεια της πλατείας. Μετεωρίζονται δηλαδή. Μπα, δε το βλέπω. Ο ειδικός μόνο…

    Kostas Zanakis 15/08/2023 10:49

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr