background img
banner
banner

Ανοιχτή επιστολή και ερωτήματα προς τον δήμαρχο…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΠΑΓΩΜΑ» ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Την… κραυγή αγωνίας των καταστηματαρχών πέριξ της Τρίγωνης Πλατείας μεταφέρει με επιστολή του προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας, ο τέως πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, Λάμπης Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το έργο έχει σταματήσει εδώ και δύο εβδομάδες!

Πιο αναλυτικά, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει: ΄΄Και ενώ βλέπουμε μέσω του Τύπου τις πομπώδεις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής για το έργο της ανάπλασης της Τρίγωνης Πλατείας, πως όλα βαίνουν καλώς, η μόνη μπουλντόζα που υπάρχει στην άλλοτε Τρίγωνη Πλατεία παραμένει στο ίδιο σημείο ακίνητη, τουλάχιστον δέκα μέρες και το ερώτημα που εγείρεται είναι ποιος εμπαίζει ποιον και ποιος θα πληρώσει και πάλι τη νύφη; Το ερώτημα φυσικά ρητορικό εφόσον όλοι ξέρουμε πως άμεσοι αποδέκτες του έργου είναι οι έμποροι, οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες.
Μετά από καταγγελίες των καταστηματαρχών της Τρίγωνης Πλατείας, που δηλώνουν πως έχει σταματήσει το έργο της ανάπλασης εδώ και δύο εβδομάδες, έρχομαι σήμερα στη δύσκολη θέση να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου ως τ. Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας χωρίς καμία διάθεση αντιπολίτευσης μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των καταστηματαρχών της εκεί περιοχής. Όπως οι ίδιοι μου μετέφεραν άλλα και ο ίδιος όπως διαπίστωσα προσωπικά, τα μηχανήματα έχουν σταματήσει να δουλεύουν τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Αναφέρουν ότι χάνουν πελάτες εξαιτίας της δύσκολης προσβασιμότητας

Τα ερωτήματα που γεννιούνται τόσο από τους εμπόρους που πλήττονται άμεσα όσο και από τους επιχειρηματίες της γύρω περιοχής που βλέπουν μέρα με την ημέρα να χάνουν τους πελάτες τους, λόγω δύσκολης προσβασιμότητας, είναι πολλά, με κυρίαρχο όμως το φόβο μήπως έχουμε την ίδια εξέλιξη με τη πλατεία Αγίας Λαύρας που έκανε τέσσερα χρόνια να ολοκληρωθεί με όλες τις συνέπειες που ακολούθησε μια τέτοια καθυστέρηση , της οποίας γίναμε όλοι αποδέκτες.
Όπως μου μετέφεραν οι καταστηματάρχες, κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για το άκαιρο του πράγματος, δηλαδή να ξεκινήσει το έργο εν μέσω καλοκαιριού (στην καλύτερη περίοδο από πλευράς κίνησης) και κανείς δεν έφερε αντιρρήσεις, άλλωστε τι θα μπορούσαν να κάνουν σε κάτι προαποφασισμένο, πιστεύοντας πως θα ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Άλλωστε και εμένα όταν με ρωτούσαν με αγωνία πριν την έναρξη προέβαλλα σαν επιχείρημα ότι με έχουν διαβεβαιώσει οι αρμόδιοι ότι όλα είναι προγραμματισμένα και να έχουμε σαν κορωνίδα το καλό του τόπου μας. Αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν προχωράει αλλά έχει να μπει συνεργείο τουλάχιστον δύο εβδομάδες΄΄.

Ζητά ακριβές χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνει και τα εξής: ΄΄κ. Δήμαρχε, είναι απορίας άξιον γιατί ξεκίνησαν οι εργασίες εν μέσω θέρους αφού προφανώς για άλλη μία φορά δεν είχαν προβλέψει και δεν είχαν προνοήσει οι αρμόδιοι και οι αρμόδιες υπηρεσίες όλες τις παραμέτρους με συνέπεια να σταματήσει, γεγονός που υποδηλώνει την αυτονόητη καθυστέρηση και στην παράδοση του. Γιατί για ακόμα μια φορά να γινόμαστε μάρτυρες προχειρότητας και χωρίς να λαϊκίζω θα ήθελα άμεσα απαντήσεις για το πότε θα ξεκινήσει και πάλι. Γιατί σταμάτησε και δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα της παράδοσής του.
Αρκετά πια … κουραστήκαμε με τη μυστικοπάθεια και τις επιπόλαιες κινήσεις καφενείου, να γινόμαστε πειραματόζωα και να βλέπουμε δυστυχώς τον τόπο μας να οδεύει χρόνια πίσω!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr