background img
banner
banner

«O αθλητισμός πρέπει να βγει και έξω από τα στάδια και τα γυμναστήρια»

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ”, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ «ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ» ΣΤO PROTIONLINE.GR

Ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος πήρε την απόφαση να “κατέβει” στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου στο πλευρό του Κώστα Σπηλιόπουλου αποτελώντας ένα από τα “δυνατά χαρτιά” της παράταξης “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ”. Ο γνωστός χειρουργός οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει διατελέσει επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας με μεγάλη και ουσιαστική συμβολή σε σημαντικά θέματα βοηθώντας στην επίλυσή τους. Ασχολήθηκε από το 2014 ενεργά με το θέμα της άρσης της μεταβατικότητας του Τμήματος Οπτικής, κάτι που έγινε πραγματικότητα μετά από μεγάλο αγώνα με τη συνδρομή του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας το 2017. Παράλληλα ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου με το Δ. Σ. είχαν καθοριστική συμβολή στη λειτουργία του κολυμβητηρίου Αιγίου μετά από 18 χρόνια αδράνειας και εγκατάλειψης.

Στη σημερινή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε, εστιάζουμε στο κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων και του αθλητισμού της Αιγιάλειας γενικότερα, μιλώντας με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο. Έναν άνθρωπο του αθλητισμού με μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο χώρο, όπου η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία.

“Ταυτίζομαι με τη νοοτροπία του Κώστα Σπηλιόπουλου”

Γιατί όμως ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος επέλεξε να βρεθεί στο πλευρό του Κώστα Σπηλιόπουλου και ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι της αποχώρησής του από την παράταξη του Δημήτρη Καλογερόπουλου;
“Όταν αναφερόμαστε στον Κώστα Σπηλιόπουλο, μιλάμε για έναν άνθρωπο ικανό, δοκιμασμένο πάρα πολλά χρόνια σε καίριες θέσεις του δημόσιου τομέα, είτε ως βουλευτής είτε ως υπουργός, ο οποίος μας ανέπτυξε με ειλικρίνεια ένα όραμα που έχει για τον τόπο μας και γενικότερα για την Αιγιάλεια και μας έπεισε ότι πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια. Ταυτιζόμαστε με την νοοτροπία του προσπαθώντας πάντα να κάνουμε κάτι χωρίς να έχουμε ζητήσει ποτέ το παραμικρό για ίδιο όφελος. Εκείνο που μας ενδιαφέρει πραγματικά είναι να κάνουμε κάτι για τον τόπο μας”, μας λέει ο γιατρός και προσθέτει: ΄΄Ήμουν στον συνδυασμό του κ. Καλογερόπουλου από το 2010. Συμμετείχα σε μία δύσκολη εκλογική διαδικασία και παρότι χάσαμε το 2010, στήριξα αυτή την προσπάθεια. Το ίδιο έγινε και το 2014 όταν τότε δύο μήνες πριν τις εκλογές ο κ. Καλογερόπουλος αποφάσισε να μην κατέβει. Το 2014 όχι μόνο στήριξα την παράταξη, αλλά ηγήθηκα της προσπάθειας να μείνει ζωντανός ο συνδυασμός. Το ίδιο έγινε και το 2019, εν μέσω μίας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου. Μάλιστα τότε έκρινα ότι δεν πρέπει να είμαι υποψήφιος στη Δημοτική Ενότητα της Ακράτας έτσι ώστε να ανοίξει ο χώρος και να μπουν νέα πρόσωπα, όπως και έγινε. Αυτό το όραμα που είχαμε το 2010 δεν έχει καμία σχέση με το όραμα του 2023. Αυτός είναι ο λόγος που ελήφθη αυτή η απόφαση. Διότι εδώ τίθενται πλέον θέματα αξιοπρέπειας και αξιοκρατίας, χαρακτηριστικά που μάλλον τα έχουν ξεχάσει στον συνδυασμό Καλογερόπουλου και τη δημοτική αρχή. Δεν μπορώ να βλέπω να βασίζεται αυτός ο συνδυασμός σε μία στρατιά ανθρώπων οι οποίοι είτε είναι επί συμβάσει έργου κάποια χρόνια είτε έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με αυτούς που απασχολούνται”.

Εξωστρέφεια στον αθλητισμό

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος θεωρεί ότι ο αθλητισμός πρέπει να βγει και έξω από τα στάδια και τα γυμναστήρια. Να γεμίσουν οι πλατείες και οι εξωτερικοί χώροι και να έρθει πιο κοντά στα παιδιά και τον κόσμο. “Η εξωστρέφεια ήταν και είναι κάτι που με χαρακτηρίζει. Το 2017 βγάλαμε το χάντμπολ στους “δρόμους” με τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων street Hanball στα Ψηλαλώνια, στην κεντρική πλατεία και αλλού. Ήμουν ο πρώτος που έφερα το μπάσκετ 3Χ3. Οργάνωσα σε συνεργασία με τον “Αθηνόδωρο” τον 1ο γύρο Τσιβλού που είχε διακοπεί για αρκετά χρόνια και επιστρέφει φέτος. Έτσι θα έρθουν περισσότερα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό, είναι πολύ σημαντικό και θα συνεχιστεί και μετά την εκλογή μας. Όσο περισσότερο έρχονται τα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να ασχοληθούν πιο πολλά ενεργά και να αποκομίσουν τα οφέλη του. Και φυσικά να ξεχωρίσουν ακόμη περισσότερα στα αθλήματα που θα επιλέξουν”.

Κακή η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων

Στη συνέχεια εστίασε στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τη συντήρησή τους. “Ο Δήμος έχει πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις που όμως δεν συντηρούνται καλά. Αν αναλάβουμε θα κάνουμε ανθρώπινους τους αθλητικούς χώρους ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στο δημοτικό στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο Αιγίου. Τους δύο μεγαλύτερους αθλητικούς χώρους οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση κάτι που θεωρώ απαράδεκτο.

Είναι οι χώροι που χρησιμοποιούν και αγωνίζονται οι πιο σημαντικές ομάδες του δήμου που προβάλλουν τον τόπο και εκτός Αιγιάλειας. Εκεί συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος, ερχόμενος και από άλλα μέρη της Ελλάδας ως φιλοξενούμενοι με τις ομάδες τους.

Η αλήθεια είναι ότι έγιναν αθλητικά έργα την προηγούμενη τετραετία, όμως με μία σημαντική επισήμανση. Δούλεψαν για αυτά άνθρωποι από όλες τις προηγούμενες θητείες και ήταν προγραμματισμένα να γίνουν. Για παράδειγμα, η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, τα γήπεδα Αβύθου και Αιγείρας και πολλά ακόμη. Όλοι οι αιρετοί και ειδικότερα οι πρόεδροι και τα μέλη του ΝΠΔΔ άφησαν ένα λιθαράκι. Όλοι πρόσφεραν. Ο αθλητισμός και η πρόοδός του είναι ένα πεδίο ευρύτερης συνεργασίας όλων των παρατάξεων.”

Άργησε να ασχοληθεί ο κ. Καλογερόπουλος

Και συμπληρώνει ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος: “Χαίρομαι πάντως που έστω και τώρα ο κ. Καλογερόπουλος αποφάσισε να ενδιαφερθεί για τον αθλητισμό και τις εγκαταστάσεις του δήμου. Αλλά άργησε πολύ. Εμένα προσωπικά μου έχει αφήσει την πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο κομμάτι δεν το θεωρεί τόσο ουσιαστικής σημασίας. Χαίρομαι λοιπόν που επιτέλους δείχνει ενδιαφέρον και πηγαίνει και φωτογραφίζεται στους αθλητικούς χώρους και στις εκδηλώσεις που γίνονται”.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΝΠΔΔ

Στο ερώτημα, που οφείλονται τα οικονομικά προβλήματα που – όπως βγαίνει προς τα έξω το τελευταίο διάστημα – αντιμετωπίζει το Νομικό πρόσωπο ο κ. Σπηλιωτόπουλος τονίζει:
“ Πιστεύω πως οι βασικές αιτίες είναι δύο. Οφείλεται στην υποχρεωτικότητα και την αύξηση των εισφορών αλλά δυστυχώς και στην υπέρμετρη αύξηση των συμβασιούχων με το ΝΠΔΔ. Η αλήθεια είναι ότι γενικότερα το θέμα με τους συμβασιούχους έχει γίνει πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης. Έχω μετρήσει περισσότερα από 60 άτομα που παράλληλα είναι και συμβασιούχοι σε όλες τις δομές του Δήμου. Αυτή η κατάσταση είναι πολύ άσχημη για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων αλλά και για όσους ευελπιστούν να βρουν μια θέση στην αγορά εργασίας.
ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ. Οι επιτυχίες δεν πρέπει έρχονται μέσα από εκβιασμούς αλλά μέσα από προτάσεις, συνεργασίες και προγράμματα”.

Μηδενικό το έργο στην ανατολική Αιγιάλεια

Κλείνοντας, ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος αναφέρθηκε και στην ανατολική Αιγιάλεια, τόπο ιδιαίτερης καταγωγής του, λέγοντας:
“Δυστυχώς στην Ανατολική Αιγιάλεια δεν έχει γίνει το παραμικρό κι αυτό είναι κάτι που το υποστηρίζουν όλοι. Ακόμη και τα έργα όπως για παράδειγμα η αποχέτευση, είναι χρηματοδοτούμενα μέσω της Περιφέρειας. Με λίγα λόγια, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το έργο της δημοτικής αρχής ως μηδενικό για την Αιγείρα, την Ακράτα και όλη την περιοχή γενικότερα”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr