background img
banner
banner

Σχολεία πανέτοιμα για τους μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Αιγιάλειας

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΜΠΝΟΙΑΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ – ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ

Όχι μόνο έργα αποκατάστασης προβλημάτων που προέκυψαν πρόσφατα ή παρεμβάσεις βελτίωσης των συνθηκών στα σχολικά κτίρια Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Αιγιάλειας, αλλά και χρονίζουσες εκκρεμότητες έκλεισε κατά τη διάρκεια της θητείας της η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας. Η συνάντηση με τους διευθυντές και προϊστάμενους των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ήταν χαρακτηριστική του κλίματος συνεργασίας που υπάρχει με απώτερο σκοπό τη δημιουργία των όσο το δυνατόν καλύτερων προϋποθέσεων για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Αιγιάλειας. Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», εκτός του προέδρου της Επιτροπής Δημήτρη Ελευθεριώτη και μελών της, παρέστησαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας και Πρόνοιας Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος, η νομική σύμβουλος του δήμου Γιώτα Παπαδοπούλου και μέρους της Ένωσης Γονέων ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Κοινός αγώνας ανεξάρτητα από την «αφετηρία»

Ο κ. Ελευθεριώτης ανέφερε τα μέλη της 15μελούς Σχολικής Επιτροπής τονίζοντας πως ΄΄όλο αυτό τον καιρό όλες οι αποφάσεις είναι ομόφωνες κι αυτό σημαίνει πως υπάρχει διάθεση, καλό κλίμα διότι όλοι είμαστε συναγωνιστές όπου ψάχνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτός είναι κοινός αγώνας ακόμη κι αν έχουμε άλλες αφετηρίες. Κι αυτό φαίνεται και μέσα από το αποτέλεσμα το οποίο έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια΄΄.

Παρατήρησε ακόμη πως με αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής έχουν προχωρήσει έργα που ήταν να γίνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα οποία ωστόσο δεν είχαν δρομολογηθεί. Μεταξύ αυτών είναι οι νέες τουαλέτες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, στο 6ο Δημοτικό και το 11ο Νηπιαγωγείο, στις Καμάρες, στο Νηπιαγωγείο Ελαιώνα, στο Διακοπτό. Όλα αυτά είναι έργα που αναβαθμίζουν τα σχολικά κτίρια με ορίζοντα αρκετών χρόνων.

Ενίσχυση του έργου των σχολικών τροχονόμων

Μίλησε ακόμη για τους σχολικούς τροχονόμους τονίζοντας πως ΄΄όταν αναλάβαμε είχαμε 18 σχολικούς τροχονόμους με έξοδα, μέσα από μία λελογισμένη και χρηστή διαχείριση της Σχολικής Επιτροπής, τους αυξήσαμε στους 22, βάζοντας επιπλέον στο 3ο Δημοτικό, στο 9ο Δημοτικό, στην Τέμενη και από φέτος δεύτερο σχολικό τροχονόμο θα έχει το 5ο Δημοτικό Σχολείο. Εδώ να αναφέρω πως στο αίτημα που είχε υποβληθεί το 2018 για δεύτερο σχολικό τροχονόμο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθεί το επιπλέον άτομο. Και επιπλέον φέτος λάβαμε ομόφωνη απόφαση να αυξήσουμε την αποζημίωση από τα 176 ευρώ στα 200 ευρώ. Αυτό μπορούσαμε να κάνουμε αυτό πράξαμε΄΄. Να σημειωθεί ότι οι 22 σχολικοί τροχονόμοι έχουν κληθεί για ενημέρωση μεθαύριο Παρασκευή το πρωί.

Πληθώρα έργων μέσα στον Αύγουστο

Μιλώντας για τα έργα που έγιναν μόνο μέσα στον μήνα Αύγουστο είπε: ΄΄Μέσα στον Αύγουστο έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, όπως: Στο 10ο Δημοτικό και 5ο Νηπιαγωγείο Αιγίου δημιουργία αίθουσας και εξωραϊσμός εξωτερικού χώρου, στο Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων βάψιμο εξωτερικού χώρου, παρεμβάσεις στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, δημιουργία χώρου στο Νηπιαγωγείο Νικολεΐκων, χρήματα για να αγοραστεί το φωτοτυπικό για το Νηπιαγωγείο Αιγείρας, έκτακτη επιχορήγηση για το Νηπιαγωγείο Αβύθου για να βαφεί και να αγοραστεί κλιματιστικό, πολύ μεγάλο έργο έγινε με τον εξωραϊσμό και το βάψιμο σιδηροκαγκέλων και εξωτερικού χώρου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας στο Κράθιο και αλλαγή όλου του ηλεκτρολογικού δικτύου στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού΄΄. Μάλιστα, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού Αντώνης Αριστάρχου πήρε τον λόγο και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού που, όπως είπε, παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, λέγοντας πως μέσα σε δύο μήνες εισακούστηκε το αίτημά του.

Στα «χέρια» των διευθυντών η ιεράρχηση

Ο κ. Ελευθεριώτης έκανε ακόμη γνωστό πως κατατέθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των σχολείων και η δεύτερη επιχορήγηση του 2023, τονίζοντας πως δεν είχε γίνει ως τώρα καθώς υπήρχαν εκκρεμότητες με τα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής, αναφέροντας πως ακόμη υπάρχει πρόβλημα με δύο – τρία σχολεία που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα αναλάβει διευθυντής ή προϊστάμενος, αφού αναμένονται αναπληρωτές. Ενημέρωσε ακόμη πως τα χρήματα επιστρέφουν στα σχολεία και πως η Επιτροπή κρατά για τα απολύτως αναγκαία έτσι ώστε να προβαίνει σε έργα που κρίνονται αναγκαία. ΄΄Εσείς είσαστε αυτοί που παίρνεται την πρωτοβουλία και ιεραρχείτε τους σκοπούς και τις ανάγκες των σχολείων΄΄, είπε χαρακτηριστικά.

Η πυρασφάλεια

Σε ερώτηση για το τι γίνεται με το θέμα της πυρασφάλειας των σχολείων, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής είπε: ΄΄Εκεί που πάσχει αυτή τη στιγμή το σύστημα είναι στο ότι δεν υπάρχει πιστοποίηση. Κατά τα άλλα το θέμα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο αφού κάνουμε ό,τι πρέπει. Υπάρχει έργο το οποίο έχουμε κατοχυρώσει, έχει υπάρξει καταγραφή σε κάθε σχολείο, υπάρχει φάκελος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για κάθε σχολείο, ξέρουμε τις ελλείψεις κάθε σχολικού συγκροτήματος έτσι ώστε να πάρει πιστοποίηση και ο εργολάβος που θα αναλάβει οσονούπω θα κλείσει κι αυτή την εκκρεμότητα. Είχαμε την εντύπωση ότι ως τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί, θέλω να πιστεύω ότι μέχρι αρχές του 2024 θα έχει τελειώσει΄΄.

Για το θέμα των ενεργειακών υπευθύνων, ο κ. Ελευθεριώτης είπε πως καλό θα είναι να γίνει μία νέα συνάντηση στο τέλος του μήνα με τον υπεύθυνο ώστε να συζητηθούν ενδεχόμενα προβλήματα και απορίες.

Δημ. Καλογερόπουλος: “Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας”

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος επισφράγισε το γεγονός ότι ο δήμος θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, όπως έπραξε και μέχρι τώρα. Επακριβώς ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε:
΄΄Θα κάνουμε και στη συνέχεια ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων. Και μην συσχετίσετε αυτή την πρόθεσή μας με τις επικείμενες εκλογές. Λειτουργούμε ως δημοτική αρχή με μεθοδικότητα και ό,τι είναι προγραμματισμένο θα γίνει και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σας εύχομαι καλή χρονιά, να είσαστε πάντα καλά και να ξέρετε πως είναι ευτυχία να συναναστρέφεστε με νέους ανθρώπους. Σας εύχομαι να επιτύχετε ό,τι καλύτερο και στα σχολεία μας αλλά και σε οικογενειακό και προσωπικό επίπεδο΄΄.

Την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα των προσπαθειών που καταβάλλονται στα σχολεία της Αιγιάλειας εξέφρασε η αντιδήμαρχος κ. Βασιλακοπούλου, απευθύνοντας θερμές ευχές για καλή σχολική χρονιά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr