background img
banner
banner

Αποχώρησε ο εργολάβος, κέρδισαν χρόνο για νομιμοποίηση

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΣΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Νέα εξέλιξη στο… σήριαλ του αλιευτικού καταφυγίου Κρυονερίου παίχτηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία επρόκειτο να γίνει εκτελεστή η απόφαση για κατεδάφισή του. Το λιμανάκι όχι μόνο δεν κατεδαφίστηκε αλλά ο εργολάβος στον οποίο είχε αναθέσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να το… αφανίσει, έκανε γνωστό πως παραιτήθηκε από το έργο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι αντιδρώντες στην κατεδάφιση επαγγελματίες και κάτοικοι, κέρδισαν αρκετό χρόνο, ευελπιστώντας ότι στο μεσοδιάστημα οι αρμόδιοι θα έχουν φροντίσει για τη νομιμοποίησή του.

Από το πρωί, κάτοικοι που επιθυμούν τη διατήρηση του καταφυγίου καθώς και αλιείς που το χρησιμοποιούν για τις βάρκες και τα σκάφη τους, είχαν ειδοποιηθεί να δημιουργήσουν ανθρώπινη αλυσίδα ώστε να αποτρέψουν την κατεδάφιση. Κι ενώ περίμεναν τον υπεύθυνο της εταιρείας με τα μηχανήματα και τις μπουλντόζες για την κατεδάφιση, ο εργολάβος πήγε μόνος του στο σημείο και τους ενημέρωσε πως παραιτείται από το έργο! Κάπως έτσι και υπό το διακριτικό βλέμμα της Αστυνομίας, οι υποστηρικτές του καταφυγίου διαλύθηκαν ήσυχα, με την ελπίδα ότι αυτό θα είναι το τελευταίο επεισόδιο και ότι οι πολιτικές διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί, θα τηρηθούν και θα γίνουν πράξη, ώστε το λιμανάκι να κατοχυρωθεί και να νομιμοποιηθεί.

Ως μία θετική εξέλιξη για τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο «Άγιος Νικόλαος» χαρακτήρισε στο Protionline.gr την αποχώρηση του εργολάβου από το έργο, ο γραμματέας Δημήτρης Φώτης. Ειδικότερα, σημείωσε: ΄΄Από τη στιγμή που ο εργολάβος παραιτήθηκε από την εργολαβία, θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός για νέα σύμβαση και ανάθεση, διαδικασία που οπωσδήποτε θα διαρκέσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτό δε αποτελεί… πεδίο δόξης λαμπρό για όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τη διατήρηση του αλιευτικού καταφυγίου, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και να το νομιμοποιήσουν, προτού ξαναέρθει η στιγμή να κινηθούν οι διαδικασίες για την κατεδάφισή του΄΄.

Θεωρούν άδικη την απόφαση για κατεδάφιση

Ο κ. Φώτης χαρακτήρισε πάντως ως άδικη την απόφαση για κατεδάφιση, σημειώνοντας: ΄΄Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν καταγγελιών συγκεκριμένων 14 κατοίκων, ιδιοκτησίες των οποίων εκτείνονται στα ανατολικά του αλιευτικού καταφυγίου. Και μάλιστα οι ίδιοι είναι αυτοί που αυθαιρετούν, καθώς έχουν τοποθετήσει καλάμια οριοθετώντας τις αυλές τους πάνω στο κύμα, κάτι που είναι εμφανές ότι απαγορεύεται. Άρα ο σκοπός της καταγγελίας τους για το καταφύγιο είναι προφανής. Επιθυμούν να καταστρατηγήσουν και το υπόλοιπο της παραλίας και να την καταστήσουν ιδιωτική. Έτσι αποφασίζεται αυτό που είναι για τον πολύ κόσμο να κατεδαφιστεί κι αυτό που καρπώνονται ιδιώτες να παραμείνει΄΄. Τέλος, ο γραμματέας του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου επισήμανε πως ΄΄ακριβώς επειδή έχουν «τραβήξει» τα οικόπεδά τους ως τη θάλασσα, δεν υπάρχει πρόσβαση από την παραλία και εάν πιάσει φωτιά τότε δεν αποκλείεται να έχουμε νέο «Μάτι»…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr