background img
banner
banner

Ρεσιτάλ βιολιού της πολυβραβευμένης Αριέτας Λιάτση το Σάββατο

ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΜΑΡΙΑ ΜΥΛΑΡΑΚΗ

Την ταλαντούχα και πολυβραβευμένη Αριέτα Λιάτση φιλοξενεί η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. διοργανώνοντας ρεσιτάλ βιολιού σε συνεργασία με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2023». Στο πιάνο συνοδεύει η αναγνωρισμένη πιανίστα Μαρία Μυλαράκη.

Το πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους» είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης νεοεμφανιζόμενων μουσικών στο πεδίο της κλασικής μουσικής με συναυλίες, ηχογραφήσεις και φεστιβάλ, που έχει ως στόχο να συστήσει τους νέους μουσικούς στο μελλοντικό τους κοινό.

Κατά τον πρώτο χρόνο της υλοποίησής του χάρη στη συνέργεια του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Τρίτο Πρόγραμμα και με την υποστήριξη των χορηγών/εταιρικών μελών Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Όμιλος Φουρλή και Vinci διοργάνωσε διαγωνισμό και στη συνέχεια συναυλίες και ηχογραφήσεις για τις τρεις διακριθείσες σολίστ. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οχτώ συναυλίες σε διαφορετικές πόλεις της Πελοποννήσου, με κορωνίδα τη συναυλία στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και δύο ηχογραφήσεις, που μεταδόθηκαν από το Τρίτο Πρόγραμμα.

Ακολουθούν άλλες δύο συναυλίες και μια ηχογράφηση, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την τελική κοινή συναυλία των νικητριών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2024.

Η συγκεκριμένη συναυλία πραγματοποιείται σε χώρο ενδιαφέροντος της εταιρείας Vinci/Ολυμπία Οδός, που είναι χορηγός του προγράμματος.

Πρόγραμμα

•L.V. Beethoven: Sonata for Violin and Piano No.1 in D major Op.12 No.1: I. Allegro con brio – II. Tema con variazioni: Andante con moto – III. Rondo: Allegro • H.W.Ernst: Othello Fantasy Op.11, Fantasie brillante sur la Marche et la Romance d’Otello de Rossini. Διάλειμμα. • C. Franck: Sonata for Violin and Piano in A major: I. Allegretto ben moderato – II. Allegro -III. Ben moderato: Recitativo-Fantasia – IV. Allegretto poco mosso.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr