background img
banner
banner

Απόφαση οκτώ σημείων κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων και του δικαιώματος της τεκνοθεσίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Η πρώτη Ιερατική Σύναξη του έτους 2024, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεπτού Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, η οποία ασχολήθηκε με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με το νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο η Ελληνική Κυβέρνηση, για τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και το δικαίωμα της τεκνοθεσίας.

Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε αναλυτικά το Σώμα των Ιερέων για την έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, καθώς και για τις αποφάσεις τις οποίες έλαβε σχετικά με το ανωτέρω θέμα. Μετά από διεξοδική συζήτηση, κατά την οποία οι Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό και την αγωνία τους για τις μεθοδεύσεις της Κυβερνήσεως που, όπως είπαν, πλήττουν τον ιερό θεσμό της παραδοσιακής χριστιανικής οικογένειας, αποφάσισαν τα κάτωθι:

Τι αποφάσισαν

΄΄1. Εκφράζουν τη θλίψη και την απογοήτευσή τους για το εν λόγω προωθούμενο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι αντιεκκλησιαστικό και αντεθνικό, και παραβιάζει τον ευαγγελικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίον ο γάμος είναι «Μυστήριον μέγα» «εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν», «ως ψυχοσωματική ένωση μεταξύ ανδρός και γυναικός». Το νομοσχέδιο αυτό ανατρέπει τη σύσταση και τη δομή της παραδοσιακής μορφής της οικογένειας και συμβάλλει στη συστηματική αποδόμηση των αρχών, των αξιών και των ιδανικών του λαού μας.

2.Επισημαίνουν ότι η παράλληλη θέσπιση της «ομοφυλόφιλης γονεϊκότητας» μέσω υιοθεσίας και (με διάφορες διόδους) μέσω παρένθετης κύησης συμβάλλει στην κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας, στη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, καθώς και στην εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια, ενώ θέτει πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων. Τα παιδιά ουσιαστικά εγκαταλείπονται να μεγαλώσουν σε ένα αμφιλεγόμενο περιβάλλον, που δεν συμβάλλει στην ψυχική τους ισορροπία και δεν εγγυάται την ομαλή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη.

3.Ο Πρωθυπουργός, στην εξαγγελία που έκανε για το περιεχόμενο του αντισυνταγματικού νομοσχεδίου, υπογράμμισε ότι με την ψήφισή του και τη νομιμοποίηση των ομοφυλόφιλων σχέσεων διά της αστικής ένωσης του γάμου και της τεκνοθεσίας που απορρέει από αυτόν τίθεται επίσημα πλέον η σφραγίδα της ισότητας των πολιτών και της εξάλειψης των ανισοτήτων στην κοινωνία. Απέναντι στο επιχείρημα αυτό οι ιερείς μας υπογραμμίζουν ότι διά του τρόπου αυτού επισφραγίζεται και επισημοποιείται η αμαρτία, καθώς σύμφωνα με το βιβλίο του Λευιτικού «ὃς ἂν κοιμηθῇ μετά ἄρσενος κοίτην γυναικός, βδέλυγμα ἐποίησαν ἀμφότεροι· θανάτῳ θανατούσθωσαν, ἔνοχοί εἰσιν» (Λευιτ. 20,13). Τούτο περίτρανα διαπιστώνεται στο κεφάλαιο του Βιβλίου της Γενέσεως, που περιλαμβάνει τη διήγηση των γεγονότων, τα οποία συνέβησαν στα Σόδομα και τα Γόμορρα (Γεν. 19, 1-13). Εκεί αναφέρεται ως αιτία της καταστροφής των δύο πόλεων η σχετική φιλήδονη αμαρτία των κατοίκων της περιοχής και η απαίτησή τους να συνευρεθούν με τους φιλοξενουμένους του Λωτ που ήταν Άγγελοι Θεού.

4.Συγχαίρουν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τα περί Αυτόν Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας για τις αποφάσεις που έλαβαν σχετικά με το θέμα αυτό, με τις οποίες συντάσσονται και τις οποίες επικροτούν και αποδέχονται πλήρως. Οι αποφάσεις αυτές αφορούν: α) την αποστολή επιστολών προς τους Έλληνες Βουλευτές και β) την ενημέρωση του λαού του Θεού στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, με επίσημη ανακοίνωση περί των σχετικών θέσεων της Εκκλησίας.

5.Στο πλαίσιο δε της ενημέρωσης των πιστών, οι Ιερείς ομοφώνως συμφώνησαν με την πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, η Ιερά Μητρόπολη να διοργανώσει σε συνεργασία με τις χριστιανικές ενώσεις της περιοχής, τη ΓΕΧΑ Αιγίου, τη Χριστιανική Ένωση Αιγίου, τον Σύλλογο Πολυτέκνων και τον Σύλλογο Τριτέκνων Αιγίου και τους τοπικούς Φορείς, κεντρική εκδήλωση στον Δημοτικό Κινηματογράφο “ΑΠΟΛΛΩΝ” της πόλεώς μας, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης των τριών Αγίων γυναικών, μητέρων των Τριών Ιεραρχών, Εμμέλειας, Νόννας και Ανθούσης, και ώρα 18.30 το απόγευμα, με ομιλήτριες:

α) την κ. Αρχοντούλα Ρέλλα, Φιλόλογο και συνεργάτιδα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία θα εισηγηθεί το θέμα: «Η οικογένεια ως κατ’ οίκον Εκκλησία, σύμφωνα με τη διδασκαλία του Κυρίου μας και τις υποθήκες των Αγίων Πατέρων», και β) την κ. Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη Τσαγκαροπούλου, Ιατρό Πνευμονολόγο και μέλος του Συλλόγου «Αφήστε με να ζήσω», η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Ομόφυλος “γάμος” και τεκνοθεσία. Δρόμος προς νέα αδιέξοδα;».

6.Επίσης, αποφασίζουν να προσκληθούν στην εν λόγω εκδήλωση οι Δήμαρχοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, οι Αχαιοί Βουλευτές, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και οι εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών οργανώσεων, προκειμένου, εάν το επιθυμούν, να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Καλούν τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο

7.Εκφράζουν την επιθυμία και την παράκλησή τους προς τους Αχαιούς Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αντισταθούν και να μην αποδεχθούν το προς ψήφιση νομοσχέδιο, καθώς αυτό πλήττει και καταλύει τη δομή της οικογένειας, της κοινωνίας και του έθνους μας, ενώ η ενδεχόμενη ψήφισή του τους τοποθετεί αυτομάτως απέναντι στον νόμο του Θεού, ήτοι το Ιερό Ευαγγέλιο, που αποτελεί τη διδασκαλία της Εκκλησίας ανά τους αιώνες.

8.Προσυπογράφουν την από 30.01.2024 ανοικτή Επιστολή του Σεβασμιωτάτου Γέροντός μας Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου προς τον Πρωθυπουργό, στην οποία, μέσω εμπεριστατωμένων επιχειρημάτων, αποδεικνύεται περίτρανα η αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου περί «γάμου ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσίας» και καταδεικνύεται η σχετική βούληση και ο πραγματικός σκοπός της Κυβέρνησης. Ας σημειωθεί ότι η επιστολή του Σεβασμιωτάτου τυγχάνει θετικότατων σχολίων από πολίτες, πνευματικούς ανθρώπους και Αγιορείτες Πατέρες. Τη θέση δε αυτή περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου επισφραγίζει και η δήλωση του Υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος ανέφερε: «Στο Σύνταγμά μας λέει ότι η οικογένεια είναι θεμέλιο του έθνους μαζί με τη μητρότητα και είναι υπό την προστασία του κράτους, και αυτό επικαλέστηκα υπέρ της απόφασής μου. Για μένα υπάρχει ζήτημα συνταγματικότητας»΄΄.

Ενημέρωση για το Θεολογικό Συνέδριο των Καλαβρύτων

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν υπηρεσιακά θέματα και οι Ιερείς ενημερώθηκαν από τον τοπικό Ποιμενάρχη για την πραγματοποίηση του Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου, με θέμα: «Αγίου και Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Οδοί», το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Studium Historicorum Ecclesiasticorum της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων, από 2 έως 4 Φεβρουαρίου.

Κατά το πέρας της Ιερατικής Συνάξεως, ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε εγκαρδίως και πατρικώς ο Τριαδικός Θεός να ευλογήσει το νέο έτος και τις οικογένειες των Κληρικών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr