background img
banner
banner

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Το νομοσχέδιο για την αναγνώριση του γάμου των ομοφυλοφίλων παραβιάζει το Σύνταγμα»

Ανοιχτή επιστολή με αποδέκτη τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, δημοσιοποίησε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Αντικείμενό της, ο γάμος μεταξύ των ομοφυλοφίλων και η δήλωση του πρωθυπουργού «σεβόμαστε την εκκλησία αλλά είναι θέμα της πολιτείας».

Ο μητροπολίτης χαρακτηρίζει τα λόγια του πρωθυπουργού ως βλασφημία και τον ρωτά: «Τελικώς τι είστε; Ένας αγράμματος άνθρωπος ή ένας πολιτικός αρχηγός ο οποίος διαστρέφει το περιεχόμενο της πίστεώς μας;». του υπενθυμίζει δε πως όταν έδωσε τον όρκο του ως πρωθυπουργός της Ελλάδος των Ελλήνων χριστιανών, είπε πως ορκίζεται στο όνομα της Αγίας Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους και να υπηρετεί το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού. Όμως, όπως τονίζει, το Σύνταγμα της Ελλάδος αναφέρει ότι επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας που γνωρίζει ως Κεφαλή της τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με την μεγάλη εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, τηρεί απαρασάλευτα τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Επίσης υπενθυμίζει ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας αναφέρει πως «καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

Οι ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό

Ρωτά τότε ο κ. Αμβρόσιος τον πρωθυπουργό: «Το νομοσχέδιο το οποίο προωθείτε στην Βουλή για την αναγνώριση του γάμου των ομοφυλοφίλων δεν παραβιάζει το Σύνταγμα; Δεν αλλοιώνει τα χρηστά ήθη ο γάμος μεταξύ δύο προσώπων του ίδιου φύλου; Δεν αντιστρατεύεται στον νόμο του Θεού δημιουργού ο οποίος έπλασε τον άνθρωπο τον άνδρα και τη γυναίκα και τους έδωσε την εντολή «αυξάνεσθε και πληθύνεστε και κατακυριεύσατε την γη;». Και προσθέτει: «Είναι λοιπόν θέμα της πολιτείας η αναγνώριση του γάμου των ομοφυλοφίλων ως ισχυρίζεστε ή μήπως πλανάσθε; Ή μήπως σκοπίμως αλλοιώνετε το περιεχόμενο της πίστεώς μας”;

Καταλήγοντας επισημαίνει: «Πώς είναι δυνατόν ο Στέφανος και ο Tyler να εφαρμόσουν την εντολή του Θεού, «το αυξάνεσθε και πληθύνεσθε», θέτοντας το σχετικό ερώτημα στον κ. Μητσοτάκη. Του τονίζει τέλος ότι με το νομοσχέδιο που προωθεί περί αναγνώρισης του γάμου των ομοφυλοφίλων, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή και την παραδίδει στα χέρια του διαβόλου, προειδοποιώντας πως η οργή του Θεού έρχεται και πως μία άλλη καταστροφή όπως εκείνη των Σοδόμων και των Γομόρρων επίσης έρχεται!”


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr