background img
banner
banner

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Ο Λοϊζος Τσολάκης στο Brevet «Κάστρο Λάρισας Άργους»

200 ΧΛΜ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΩΤΗ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου, που η πόλη του Αιγίου είχε “φορέσει” τα γιορτινά της για να υποδεχτεί τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς στον 12ο Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας, ένας άλλος Αιγιώτης αθλητής, ο Λοϊζος Τσολάκης, που είναι και ο μοναδικός στην περιοχή μας που δραστηριοποιείται στο άθλημα της ποδηλασίας σε υπέρ μαραθώνιες διαδρομές, εκπροσωπούσε την πόλη μας στο Brevet των 200 km που διοργάνωσε η Bioracer Hellas. Ο δύσκολος και επίπονος αυτός αγώνας είχε ως αφετηρία την Πάχη Μεγάρων και προορισμό το κάστρο Λάρισας Άργους (που είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά κάστρα στην Ελλάδα) και αμέσως πάλι επιστροφή στην Πάχη Μεγάρων.

Ο 56χρονος ποδηλάτης μιλώντας στο Protionline.gr τόνισε: “Πόσες φορές έχουμε αναβάλει μια εκδρομή με αυτοκίνητο ή μηχανή επειδή κάποιος φίλος μας τηλεφώνησε και μας είπε “Γράψε άκυρο. Που να πάμε σήμερα με τέτοιο καιρό. Δεν βλέπεις τι γίνεται έξω. Πόσο μάλλον με ποδήλατο. Το να ποδηλατείς συνεχόμενα διακόσια χιλιόμετρα, με την εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος να κυμαίνεται από τρεις έως εννέα βαθμούς ανάλογα με το υψόμετρο είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζεται με κατάλληλη ποδηλατική ενδυμασία και την κατάλληλη στρατηγική στις κατηφόρες για να μην παγώσουν τα άκρα.

Όμως το να ποδηλατείς στην επιστροφή, για εκατό χιλιόμετρα, με οκτώ μποφόρ κόντρα αέρα και με τα πόδια σου ήδη να έχουν καταγράψει εκατό χιλιόμετρα είναι κατάθεση ψυχής! Είναι αυτές οι στιγμές που ενώ έχεις φτάσει στα όρια σου, ψάχνεις αφορμές να αντέξεις λίγο περισσότερο.

Είναι το πρώτο μου brevet για το 2024. Το γεγονός ότι τερμάτισα εντός της προθεσμίας χρόνου υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων χωρίς κανένα απρόοπτο αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr