background img
banner
banner

Χλιαρές αντιδράσεις και αποδοκιμασίες…

ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

“Ο κόσμος το ‘χει βούκινο και ‘μεις κρυφό καμάρι” είναι η ρήση που ταιριάζει απόλυτα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Αχαϊας που αντιδρούν και ενοχλούνται σχετικά με νέες πρωτοβουλίες της ηγεσίας του κ. Κασσελάκη να αποκόψει το κόμμα από τον “ομφάλιο λώρο” με το παρελθόν στα… αριστερά.

Το κλείσιμο της ‘Αυγής’ η ‘απόλυση’ και αποχώρηση του Διονύση Τεμπονέρα αποτελούν μεν ‘αιτία πολέμου’ ο οποίος όμως, προ το παρόν, αναμένεται να παραμείνει… ακήρυχτος.
Δύο είναι οι παράγοντες που εμποδίζουν τα στελέχη να… σηκώσουν τους τόνους, σύμφωνα με στέλεχος της Ν.Ε. Αχαϊας του κόμματος:

-Πρώτα να ξεκαθαρίσει τη στάση του ο Αλέξης Τσίπρας που φαίνεται ότι έχει θέση να μην κάνει κίνηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να ανοίξει τα χαρτιά του μόνο στην περίπτωση που ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ή/και η Νέα Αριστερά, λάβουν θέση επίσημα ότι συναινούν στην συγκρότηση ενός νέου “πολιτικού πόλου”.

-Προς το παρόν, πολλοί θεωρούν ότι πρέπει να αναμένουν τις εξελίξεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το οποίο μέσα στο επόμενο διάστημα θα είναι “ακέφαλο” και περιχαρακωμένο στα εσωτερικά του…

Δείγμα του κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαϊας μετά τις ευρωεκλογές, είναι το γεγονός ότι, ενώ υπάρχουν ήδη δύο ‘στρατόπεδα’ -υποστηρικτές αλλά και οι επικριτές πρωτοβουλιών του προέδρου- το πόρισμα για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών πέρασε σχεδόν ομόφωνα! Τόσο από το Συντονιστικό των Ο.Μ. του κόμματος στο νομό όσο και μεταξύ των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας, δεν εκφράστηκε άλλη άποψη… Το γεγονός ότι στελέχη και υποστηρικτές του Διονύση Τεμπονέρα στην Πάτρα έχουν ήδη αποχωρήσει προς την Νέα Αριστερά φαίνεται ότι περιορίζει τις επιπτώσεις από την αποχώρησή του. Απο καιρό άλλωστε πολλοί από τους φίλους και υποστηρικτες του κ. Τεμπονέρα στην Αχαΐα τον καλούν να δει με… καλό μάτι τη Νέα Αριστερά και την κίνηση που γίνεται ώστε να μπει δυναμικα, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον διάλογο για την “νέα κεντροαριστερα”.

Τόσο αυτοί που “αφουγράζονται” τις ανησυχίες του κ. Τεμπονέρα, όσο και αυτοί που παραμένου στρατευμένοι στην Ν.Ε. Αχαϊας του κόμματος, έχουν θέσει ως “κόκκινη γραμμή” των επιδιώξεων της ηγεσίας, την αλλαγή ονόματος και συμβόλου.

Στο προγραμματικό συνέδριο το Φθινόπωρο και ανάλογα την τροπή των εξελίξεων για τον νέο “πόλο” στην κεντροαριστερά, αναμένεται το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης και… δοκιμασιών για τον κ. Κασσελάκη και όσους είναι φανατικά δίπλα του, από την Αχαΐα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr