background img
banner
banner

Συγγραφή σε… απάτητες κορφές

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΝΕΡΑΪΔΑ ΤΟΥ ΧΕΛΜΟΥ» ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΗΓΑΣΟΣ»

Ανεράιδες και Γερακάρια… ταξίδεψαν το κοινό στη μαγεία της Αιγιάλειας ορεινής φύσης και στα μυστικά μονοπάτια της συγγραφής, το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουλίου, στο ανακαινισμένο προαύλιο του σχολείου του Πλατάνου. Μια πολύ προσεγμένη εκδήλωση συγκινησιακά φορτισμένη, γεμάτη χρώματα και αρώματα απ’ του Χελμού τις απάτητες κορφές προς τιμήν της Ανεράιδας του Τσιβλού, του 11ου βιβλίου της Αναστασίας Ευσταθίου, από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, γεύτηκαν όσοι είχαν τη χαρά να παρευρεθούν.

Για το βιβλίο και τη δημιουργό του μίλησαν με υψηλού επιπέδου εισηγήσεις και λόγια ψυχής οι διοργανωτές. Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πήγασος Σούλα Νάσκου στο καλωσόρισμά της παρουσίασε τη συγγραφέα, το μέλος του Συλλόγου Μάτα Χριστοδουλοπούλου μίλησε από την πλευρά της αναγνώστριας, ο συνταξιούχος δάσκαλος Σωτήρης Μουντζουρέλης ανέλυσε με φιλοσοφική διάθεση την πλοκή του βιβλίου, το οποίο και χαρακτήρισε «ιστοριόμυθο, καθώς μπλέκει αριστοτεχνικά την ιστορία δημιουργίας της λίμνης με τη μυθιστορία».

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλατάνου, Ανδρέας Ρεκούτης υποδέχτηκε τη συγγραφέα και μίλησε για το χρονικό της δημιουργίας της λίμνης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γόνος η ίδια της Αχαϊκής γης, ζυμωμένη με την ιστορία, τους μύθους και τις παραδόσεις μας, εμπνεύστηκε ένα εξαιρετικό αφήγημα για τον τόπο και μας το παρέδωσε με τη μορφή παραμυθιού». Εγκάρδιο χαιρετισμό με μνήμες του Πλατάνου απηύθυνε ο πρώην διευθυντής Θρησκευτικού των Ενόπλων Δυνάμεων ιερέας Νήφων Αλεξίου.

Με λόγια καρδιάς σύστησα τους πρωταγωνιστές του βιβλίου, η συγγραφέας μίλησε για το χωροχρόνο του Χελμού και το στερνοπούλι της Νώνακρης, τη λίμνη Τσιβλού. Δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στα παπουτσάκια της συγγραφής και στις διαδρομές τους στον Πλάτανο και την Κραθίδα, τόποι καταγωγής και αλλά και έμπνευσής της.

Η βιβλιοπαρουσίαση εμπλουτίστηκε με προβολή εικόνων του βιβλίου που φέρουν την υπογραφή του φωτογράφου Ανδρέα Μεσσίνη, με αφήγηση χαρακτηριστικών αποσπασμάτων από τον Γιάννη Μαλαβέτα και τραγούδι από τον Παναγιώτη Σταθακόπουλο, οι οποίοι μάγεψαν τους παρευρισκόμενους με το ταλέντο τους.

Τη βραδιά στον ανανεωμένο χώρο του σχολείου τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου από την Κραθίδα και Αιγιαλείς της Αυστραλίας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, το Δ.Σ. του Συλλόγου πρόσφερε κέρασμα στους καλεσμένους.

΄΄Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία της την εκδήλωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές- ενεργούς πολίτες του Πλατάνου: την Κοινότητα και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πήγασος΄΄, αναφέρει η ίδια η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr