background img
banner
banner

Έναρξη συνεργασίας για τον Πολιτισμό τής Αιγιάλειας

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΡ. ΔΗΜΑ

Η Ομοσπονδία  Συλλόγων Αιγιαλείας, την περασμένη Πέμπτη 27 Ιουλίου επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Πολιτισμού Χρήστο Δήμα στο γραφείο του στην Αθήνα σε προγραμματισμένη συνάντηση. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Σταύρος Καραδημητρόπουλος, ο Ά  Αντιπρόεδρος Γεώργιος Ρόζος, ο Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο Ταμίας Σπυρίδων Χριστόπουλος και ο έφορος πολιτιστικών θεμάτων Ανδρέας Ρεκούτης.

Η συγκεκριμένη συνάντηση, λόγω της μεγάλης σημασίας που έδωσε ο Υφυπουργός, κινητοποίησε το Δ.Σ. της ΟΣΑ. Έγινε διεξοδική και ουσιαστική συζήτηση, ενώ ο κ. Δήμας άκουσε με προσοχή την ανάλυση του Προέδρου της ΟΣΑ για τις εθελοντικές δράσεις των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας στην Αιγιάλεια, καθώς και τον προγραμματισμό του 1ου Πανελλήνιου Forum Πολιτιστικών Φορέων με θεματολογία «Πολιτισμός & Επιχειρηματικότητα», που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Αίγιο, μετά την αναβολή λόγω των πυρκαγιών του Ιουλίου, όπου θα προσπαθήσει να επισκεφτεί εκείνη την ημέρα την Αιγιάλεια.

Το ενδιαφέρον του Υφυπουργού να ακούσει τις εισηγήσεις και τις προτάσεις της ΟΣΑ, που εξέθεσαν και τα πέντε παρόντα μέλη που πήραν το λόγο, και να ενστερνιστεί το όραμα και τους υψηλούς στόχους της, έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση και άνοιξε ένας δίαυλος επικοινωνίας που μπορεί μόνο να ωφελήσει τον Πολιτισμό της Αιγιάλειας.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τον κ. Δήμα για τη διάθεση συνεργασίας που έχει και «αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των προτάσεων μας, που τις υιοθέτησε, τις υποστήριξε και τις συμπλήρωσε!!!», όπως αναφέρει.

Οι εκπρόσωποι  της ΟΣΑ παρέδωσαν στον Υφυπουργό δύο βιβλία και ένα κόσμημα πέτου με την μέλισσα ως σύμβολο .Το πρώτο βιβλίο Εν Αιγίω, που δείχνει την ιστορία της πόλης του Αιγίου, μέσα από φωτογραφίες ενός αιώνα, από τα κτίρια της πόλης κ.ά. Το δεύτερο βιβλίο από τις εκδόσεις Ηδύφωνο, που αναφέρεται με οπτικό υλικό και ιστορικά στοιχεία  στην κινηματογραφική ταινία του Γιώργου Αγγελόπουλου που γυρίστηκε στην παραλία του Αιγίου το 1974. Ο κ. Δήμας ξεφύλλισε τα βιβλία με πολύ ενδιαφέρον και έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες με τους εκπροσώπους της ΟΣΑ, προς επικύρωση της έναρξης μίας υγιούς συνεργασίας για τον Πολιτισμό της Αιγιάλειας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr