background img
banner
banner

Στις 23 Ιανουαρίου η εκδίκαση της Έφεσης κατά του Μητροπολίτη

ΑΝΑΒΟΛΗ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, της έφεσης που έχει κατατεθεί κατά της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο. Νέα ημερομηνία ορίστηκε η 23η Ιανουαρίου, με τον Μητροπολίτη να ζητά να δικαστεί το συντομότερο δυνατό!

Στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, δεδομένου ότι στην πρώτη δίκη τον περασμένο Μάρτιο –εκεί όπου ο Μητροπολίτης είχε αθωωθεί πανηγυρικά – είχαν σημειωθεί έκτροπα, όπως επίσης και αργότερα στους δρόμους του Αιγίου με άσεμνα συνθήματα. Παρά την απεργία των δικαστικών υπαλλήλων, η δίκη σήμερα θα διεξαγόταν κανονικά, ωστόσο η Πολιτική Αγωγή ζήτησε αναβολή λόγω άλλων υποχρεώσεων. Οι δικηγόροι των μηνυτών δεν κατέστη εφικτό να παραστούν διότι είχαν άλλες δίκες.

Ο Μητροπολίτης προσήλθε εγκαίρως, ζητώντας μάλιστα από τους δικαστές να δικαστεί, κάτι που δεν ήταν εφικτό. Εξέφρασε έτσι το αίτημα να οριστεί η δίκη το συντομότερο δυνατό, ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα αν είναι δυνατόν, ενισχύοντας την δεδηλωμένη πρόθεσή του να αποχωρήσει από τα ποιμαντικά του καθήκοντα. Έτσι, η δίκη ορίστηκε για τις 23 Ιανουαρίου, σχετικά… νωρίς για τα δικαστικά δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τοπικός Ποιμενάρχης έχει κάνει γνωστή την επιθυμία του να τελεσιδικήσει αυτή η υπόθεση όταν θα είναι ακόμη εν ενεργεία Μητροπολίτης και ο ορισμός της δίκης στις 23 Ιανουαρίου, ίσως παρατείνει την θητεία του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr