background img
banner
banner

Την Τρίτη η απόφαση για την προσωρινή διαταγή

ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ

Συζητήθηκε την Τρίτη το πρωί στο Πρωτοδικείο Αιγίου, παρουσία αρκετών κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας, η προσωρινή διαταγή του αιτήματος ασφαλιστικών μέτρων από 170 πολίτες, μέσω των οποίων ζητούν το άμεση κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας, χαρακτηρίζοντάς τον ως «εγκληματικά ρυπογόνο». Η απόφαση θα εκδοθεί την προσεχή Τρίτη 22 Ιανουαρίου.

Στην εκδίκαση οι κάτοικοι εκπροσωπήθηκαν από τις δικηγόρους τους Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μαρία Νικολοπούλου, ενώ εξετάστηκε ένας μάρτυρας. Ο δήμος Αιγιαλείας μέσω του δικηγόρου του Γιώργου Μπέσκου, στάθηκε στο επιχείρημα ότι από την στιγμή που έχει διακοπεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Αιγείρας με απόφαση της 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Αχαΐας του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, δεν έχει νόημα η συζήτηση του θέματος και πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος από την στιγμή που ο ΧΥΤΑ δεν λειτουργεί.

 Την Τετάρτη η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων

Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων ενάντια στον ΧΥΤΑ, καλεί πάντως τους πολίτες στην λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιεί την  Τετάρτη, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας, με θέμα τις νέες εξελίξεις και τις ενέργειες που πρέπει να ληφθούν για το οριστικό κλείσιμο του καρκινογόνου ΧΥΤΑ, δηλώνοντας αποφασισμένοι σε κάθε περίπτωση να μην επιτρέψουν την επαναλειτουργία του.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr