background img
banner
banner

Απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής της Μαρίας Τσουκαλά

ΣΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Αιγίου η αίτηση προσωρινής διαταγής κατόπιν άσκησης ασφαλιστικών μέτρων της Μαρίας Τσουκαλά κατά του δήμου Αιγιαλείας, για το θέμα της απομάκρυνσής της από την προεδρία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί του δήμου, εξέλιξη που αφήνει τη Διαμάντω Βασιλακοπούλου στην προεδρία, όπως ορίστηκε από τον δήμαρχο.
Να σημειωθεί ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το πρωί της Δευτέρας 7 Αυγούστου στο Πρωτοδικείο Αιγίου, παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστή τόσο η κ. Τσουκαλά και η δικηγόρος της Μαρία Μπιρπανάγου όσο και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του δήμου Γιώργος Μπέσκος.

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση για απομάκρυνση της κ. Τσουκαλά από τη θέση της προέδρου του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στην οποία βρισκόταν από την αρχή της θητείας Καλογερόπουλου στη δημοτική αρχή, έγινε από τον ίδιο τον δήμαρχο, μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσής της να προσχωρήσει στον συνδυασμό «Αιγιάλεια Προορισμός» του Κώστα Σπηλιόπουλου, ενώ ελήφθη και σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στην τελευταία συνεδρίασή του.

Η κ. Τσουκαλά θεώρησε ότι θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της ως το τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής, δηλαδή μέχρι 31 Δεκεμβρίου, θεωρώντας πως θα ήταν δίκαιο να ολοκληρωθεί τουλάχιστον το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. επικαλούμενη την αρχή της αναλογικότητας. Αυτό τονίστηκε και διαμέσου της δικηγόρου της στην εκδίκαση της αίτησης προσωρινής διαταγής που απορρίφθηκε.

Τα περί αρμοδιότητας του δικαστηρίου

Ο κ. Μπέσκος έκανε λόγο για αναρμοδιότητα δεδομένου ότι υπήρχε διοικητική υφή της υπόθεσης και πως επί της ουσίας δεν παραβιάστηκε διάταξη νόμου, καθώς είναι νόμιμη η διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου που ακολουθήθηκε. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως τέθηκαν υπ’ όψιν του δικαστηρίου όλες οι παράμετροι.

Η κ. Μπιρπανάγου από την πλευρά της, σχολίασε: ΄΄Η αρμοδιότητα ή μη του δικαστηρίου θα κριθεί κατά την εκδίκαση της αίτησης στις 31/10/2023 όποτε το δικαστήριο θα αποφανθεί επί όλων των ισχυρισμών και των δυο διαδίκων. Απλά το δικαστήριο δεν έκρινε ότι είναι κατεπείγον να επανατοποθετήσει την αιτούσα στη θέση της μέχρι να γίνει η δίκη΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr