background img
banner
banner

Σκηνικό α λα… 2019

ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ, ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ» ΜΕ ΚΑΡΠΕΤΑ!

Περίοδο προ των Περιφερειακών Εκλογών του 2019 θυμίζει τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση στο χώρο της ‘κεντροαριστεράς πολυκατοικίας’ στη Δυτική Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έβαλε και επίσημα τέλος το πρωί της Δευτέρας 7 Αυγούστου στα σενάρια που κυκλοφορούσαν, επί μέρες, για αναζήτηση ονόματος κοινής αποδοχής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με απόφαση της Επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές (σ.σ. η γνωστή «Επιτροπή Σκανδαλίδη») θα στηρίξει τελικά την υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου Σπύρου Σκιαδαρέση, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι επιλέγει να δώσει τελικά τη μάχη με δικές του δυνάμεις, εγκαταλείποντας μονομερώς τη συζήτηση για πρόσωπο κοινής αποδοχής, στην περιφέρεια, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο νυν Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σκιαδαρέσης θα αναλάβει επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο» με σκοπό, έως και τις 31/8/2023, να έχει έτοιμο το ψηφοδέλτιο «μάχης» για τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Η παράταξη «Δικαίωμα στην Πρόοδο» εδώ και ένα χρόνο, με την αποχώρηση του Απόστολου Κατσιφάρα, είχε ως προσωρινό επικεφαλής της τον Γιάννη Λύτρα, πρώην Αντιπεριφερειάρχη από την Αιτ/νια. Τόσο ο κ. Λύτρας όσο και ο κ. Σκιαδαρέσης είχαν προταθεί κατά τη γνωστή συνάντηση που είχε γίνει στην Πάτρα, υπό την προεδρία του κ. Σκανδαλίδη.
Τελικά επελέγη ο κ. Σκιαδαρέσης καθώς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ακολουθεί τη «φόρμουλα» της ανανέωσης, μ ένα πρόσωπο νέο, με στόχο προφανώς να βρεθεί στον β’ γύρο απέναντι στο φαβορί που είναι ο νυν Περιφερειάρχης Νεκ. Φαρμάκης.

Εκ μέρους του κ. Λύτρα δεν αναμένεται να υπάρχει αντίδραση καθώς ήδη έχει δηλώσει ότι θα βρεθεί δίπλα στο κόμμα ως «στρατιώτης» παραδίδοντας και τυπικά την παράταξη στον Σπύρο Σκιαδαρέση. Ρόλο στην επιλογή της «ανανέωσης» φαίνεται να έχουν διαδραματίσει και οι βουλευτές της Περιφέρειας, Γιώργος Παπανδρέου (Αχαΐα) και Χριστίνα Σταρακά (Αιτ/νια) η οποία και είναι μέλος της «Επιτροπής Σκανδαλίδη».

«Εδώ κανείς δεν περισσεύει»

«Αισθάνομαι ξεχωριστή τιμή και νιώθω ειλικρινά συγκινημένος για την επιλογή του κόμματος μου, να με προτείνει για υποψήφιο Περιφερειάρχη. Επωμίζομαι μια ευθύνη που είμαι πεπεισμένος πως θα φέρω εις πέρας σε ακέραιο βαθμό. Και για αυτό ευχαριστώ τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και τον τομέα Αυτοδιοίκησης για την επιλογή τους στο πρόσωπο μου.
Σε αυτόν τον αγώνα, στον οποίο κανείς δεν περισσεύει, στρατεύομαι ως πρώτος μεταξύ ίσων. Κατά συνέπεια καλώ κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη της Δυτικής Ελλάδας, να συμπράξει στον αγώνα μας, με σκοπό να γίνουμε όλοι εμείς, η αλλαγή που θέλουμε και μας αξίζει» τόνισε το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Σκιαδαρέσης. Μετά τη πρώτη δήλωση του κ. Σκιαδαρέση αναμένεται να ακολουθήσουν και δηλώσεις στήριξης εκ μέρους του κ. Λύτρα αλλά και άλλων αυτοδιοικητικών του κόμματος.

Σφυρίζουν… αδιάφορα και συζητούν με πρόσωπο από το ΠΑΣΟΚ!

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποχώρησε από την «σύμπραξη», παρά το ότι επισήμως δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ ότι τα δύο κόμματα συνομιλούσαν, κρίνεται ως… αδιάφορο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!

«Μένουμε στην αρχική μας επιλογή που είναι να στηριχθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με μια υποψηφιότητα η οποία θα καλύπτει τις προδιαγραφές για μια ευρύτερη συναίνεση και συνένωση δυνάμεων μέσα στον κεντροαριστερό πολιτικό χώρο» σχολίασε στο Protionline.gr στέλεχος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

Άτυπα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «έκοψε τις γέφυρες» στη συζήτηση για στήριξη σε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ ότι «επέλεξε το δρόμο μιας υποψηφιότητας η οποία θα κατέβει στις εκλογές μόνο και μόνο για να καταγράψει τις κομματικές του δυνάμεις στη Δυτική Ελλάδα, χωρίς προοπτικές νίκης».

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιμένει στη λογική μιας πρότασης κοινής αποδοχής ερμηνεύεται σε πιθανή στήριξη μιας υποψηφιότητας που δεν θα ανήκει στο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της Πολιτικής Γραμματείας, συζητά μάλιστα να δώσει στήριξη σε υποψήφιο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Οι ανακοινώσεις επίκεινται και οι πληροφορίες του Protionline.gr που ανέφεραν ότι παραμένει στο τραπέζι το όνομα του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καρπέτα, επιβεβαιώθηκαν αφού σήμερα το πρωί δήλωση ότι κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Η κόντρα Κατσιφάρα-Σπηλιόπουλου

Η εξέλιξη αυτή, να βρεθούν απέναντι στον Νεκτάριο Φαρμάκη δύο στελέχη που προέρχονται από την «μήτρα» της λεγόμενης «δημοκρατικής παράταξης», φέρνει στη μνήμη τη γνωστή αντιπαράθεση του 2019, με δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τον Απόστολο Κατσιφάρα και τον Κώστα Σπηλιόπουλο να βρίσκονται απέναντι και να αυξάνουν τον ανταγωνισμό και την αντιπαλότητα στην «κεντροαριστερά πολυκατοικία». Το σενάριο επαναλαμβάνεται με δύο περιφερειακούς συμβούλους της ίδιας παράταξης, Καρπέτας και Σκιαδαδέσης, να βρίσκονται απέναντι στην κάλπη της 8/10/2023, όπως και οι Απόστολος Κατσιφάρας και Κώστας Σπηλιόπουλος το 2019!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr