background img
banner
banner

Καθοδήγηση σε φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ

Την καθοδήγηση σε φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σχετικά με την καλύτερη λειτουργία των Χώρων Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ), ανέλαβε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας εκπόνησαν συγκεκριμένα Πλάνα Διορθωτικών Ενεργειών ανά ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ τα οποία έχουν γίνει ήδη αποδεκτά και εφαρμόζονται από τους αρμόδιους φορείς.

Με αυτό τον τρόπο και βάσει της νέας περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αναμένεται να υπάρχει πλήρης γνώση για την ολική διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και να προλαμβάνονται έκτακτες καταστάσεις.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν ενδεικτικά στην εκπόνηση ειδικών υδρογεωλογικών μελετών, καθιέρωση νέου συστήματος παρακολούθησης υπόγειων υδάτων, αύξηση της συχνότητας των δειγματοληψιών κ.ά.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες αφορούν αρχικά τους ΧΥΤΑ Αγρινίου, Αιγείρας και Ξερόλακκας (Αχαΐας), καθώς και το ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς (Ηλείας) ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι. Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη συνεργασία. «Απώτερος και διαρκής στόχος να διασφαλίζεται το περιβάλλον, η ποιότητα των υδάτων και η δημόσια υγεία. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως πρεσβευτής βιώσιμης ανάπτυξης, παραμένει σταθερή στο ρόλο της ως καθοδηγητής αλλά και ως αυστηρός επόπτης, για ζητήματα που απασχολούν άμεσα τις τοπικές μας κοινωνίες» δήλωσε ο κ. Δημητρογιάννης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr