background img
banner
banner

Διεκδικούν νέο δήμο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αν. Αιγιάλειας για ξεχωριστό δήμο, έρχεται να διεκδικήσει και πάλι με αξιώσεις η Ανεξάρτητη Ανοιχτή Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας, που απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα ενόψει των δημοτικών εκλογών και της αναθεώρησης του χωροταξικού των δήμων.

Αναλυτικά στο κάλεσμά τους τα μέλη της Κίνησης αναφέρουν: “Πάνε εννέα χρόνια τώρα, από τον Απρίλη του 2010, που η “μυστηριώδης εξαφάνιση” του προσχεδίου του Ν.3852 που προέβλεπε έξι Δήμους στον Ν. Αχαΐας κατάργησε τον Δήμο Ανατ. Αιγιάλειας και μας έριξε τόσο άδικα στον ενιαίο και αχανή γεωγραφικά, αλλά κυρίως διοικητικά, Δήμο Αιγιάλειας. Η Κίνησή μας αυτά τα εννέα χρόνια με τη συμμετοχή και τη στήριξη εκατοντάδων συμπατριωτών μας αγωνίστηκε με κάθε μέσο για τη μικρότερη δυνατή βλάβη στον τόπο μας. Παρεμβήκαμε για διάφορα σημαντικά τοπικά ζητήματα σε Δήμο – Περιφέρεια, αλλά και σε συναντήσεις με τους εκάστοτε υπουργούς Εσωτερικών τονίζαμε τη βλάβη που συντελείται στον τόπο μας και καταθέταμε ανάλογα υπομνήματα με σκοπό την ίδρυση επιτέλους του υπεσχημένου Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας.

Και συνεχίζουν: “Παραμένοντας αλυτρωτικοί δηλώνουμε ότι, και τώρα, με το βλέμμα στραμμένο στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα κάνουμε τα πάντα για την άρση αυτής της αδικίας, ενόψει μάλιστα της χωροταξικής αναθεώρησης του Καλλικράτη.”

Καλούμε άμεσα κάθε δυσαρεστημένη-ο Ανατολικοαιγιαλέα που αγαπάει τον τόπο του να ενισχύσει με κάθε τρόπο, και πάνω από όλα με τη συμμετοχή του, και αυτόν τον αγώνα της Α.Α.Κ.Α.Α. Ο εμφανής παραγκωνισμός του πληθυσμού των τριών πρώην δήμων Αιγείρας – Ακράτας – Διακοφτού, με αποκορύφωμα τα γεγονότα των τελευταίων μηνών στον Χ.Υ.Τ.Α. Ανατολικής Αιγιάλειας, που για την ίδρυση και λειτουργία του πληρώσαμε εμείς το 2007 για να λύσουμε τελικά το αρκετών δεκαετιών πρόβλημα των δημοτικών αρχών του Αιγίου, καθιστούν αναγκαία τη δυναμική ενεργοποίησή μας πριν μαραζώσουν οριστικά οι τόποι μας.”
Κλείνοντας απευθυνόμενοι σε όλους τους πολίτες της Αν. Αιγιάλειας, τα μέλη της Κίνησης αναφέρουν: “Πατριώτισσα-πατριώτη, νεολαία της Ανατολικής Αιγιάλειας,
Οι εποχές του παραγοντισμού και των κομματικών παρεμβάσεων του παρελθόντος μέσω των δημαιρεσιών ας παρέλθουν ανεπιστρεπτί. Ειδικά μετά τη θέσπιση της απλής αναλογικής σκέψου ελεύθερα και ακομμάτιστα και πλαισίωσε την Κίνησή μας που τόσα χρόνια με τη δράση της απόδειξε ότι παραμένει αγωνιστική και μακριά από αγκυλώσεις και δεσμεύσεις.
Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες της ετεροδιοίκησης.
ΜΑΖΙ ΘΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΜΑΣ.”


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr