background img
banner
banner

«Τα γενέθλια της Ιφιγένειας»

ΑΝΕΒΑΖΕΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΙΓΙΟΥ (Θ.Ε.Α) ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΕΦΕΡΗ

Ένα ακόμη παράθυρο με… θέα στον Πολιτισμό και το Θέατρο ανοίγει η Θεατρική Έκφραση Αιγίου, που βρίσκεται στην τελική ευθεία των προβών της προκειμένου να ανεβάσει την φετινή της παράσταση. Για ακόμη μια φορά, η ομάδα επιχειρεί κάτι διαφορετικό. Προτείνει ένα σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό έργο, που το έγραψε και το μοιράστηκε με τη Θ.Ε.Α, ένα από τα παλαιότερα μέλη της, ο Σπύρος Γεωργίου.

“Η πρόταση αγκαλιάστηκε άμεσα απ’ όλους καθώς μέσα στους στόχους του ερασιτεχνικού θεάτρου, πλην των άλλων, εμπεριέχεται η δημιουργία πρωτότυπου έργου. Και μάλιστα ενός έργου που μιλά στο σήμερα με μια γλώσσα γνώριμη σε όλους μας και θίγοντας καταστάσεις και συμβάντα που λίγο-πολύ όλοι μας βιώνουμε ή έχουμε βιώσει χωρίς όμως να είναι μια κοινότυπη ιστορία. Αντίθετα ο Σπύρος Γεωργίου αγγίζει με την πένα του την ελληνική οικογένεια μέσα στην σύγχρονή μας πραγματικότητα, όπου η οικονομική κρίση, η ανεργία, η φτώχεια, η μετανάστευση και τα αδιέξοδα παρελαύνουν με πολλούς τρόπους και εμείς γινόμαστε θεατές αλλά και συμμέτοχοι-αμέτοχοι και κοντολογίς οι πρωταγωνιστές΄΄, επισημαίνει στο Protionline.gr η Βαρβάρα Σεφέρη, η οποία σκηνοθετεί το έργο

Οι… σκέψεις που έγιναν θεατρικό έργο

Ο ίδιος ο Σπύρος Γεωργίου, ερωτηθείς από το Protionline.gr , αναφέρει πως θυμάται τον εαυτό του να γράφει από μικρό παιδί. Αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο, έκανε γνωστό πως γράφηκε για τα μέλη της Θ.Ε.Α. και όχι αποκλειστικά για να αποδοθεί θεατρικά. ΄΄Ξεκίνησα με κάποιες σκέψεις που σχετίζονταν με την οικονομική κρίση, τους πρόσφυγες, την ανεργία και όλα τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας. Έδειξα το κείμενο στα μέλη της θεατρικής μας ομάδας, το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και είμαι πολύ χαρούμενος που αποδίδεται θεατρικά’’, αναφέρει.

Σχετικά με την προετοιμασία που παρακολουθεί από κοντά και το πώς νιώθει βλέποντας τις σκέψεις του να ξεδιπλώνονται στο θεατρικό σανίδι, σημειώνει: ΄΄Κατ’ αρχήν πιστεύω ότι αυτό που θα δείξει η ομάδα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα και αυτό το συνηθίζουμε. Δεν κινούμαστε σε γνωστά… μονοπάτια. Παρακολούθησα από την αρχή τις πρόβες και είδα την Βαρβάρα Σεφέρη να το διανθίζει και να το απογειώνει θεατρικά πάνω στη σκηνή και τους ηθοποιούς να βάζουν συναίσθημα, να δένονται με τους ρόλους και να προσθέτουν το στίγμα τους σε κάθε έναν. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τα μέλη της ομάδας που προσπαθούν τόσο καιρό και θα ικανοποιήσει αυτούς που θα παρακολουθήσουν την παράσταση΄΄.

Παρουσιάζεται λοιπόν, μία εξαμελής οικογένεια και η ιστορία της μέσα στους αιώνες, με αφορμή τα γενέθλια της Ιφιγένειας. Η Ιφιγένεια, ακολουθώντας τον αρχαίο μύθο, θυσιάζεται και εγκαταλείποντας τις πολυπόθητες σπουδές στο Παρίσι εργάζεται πια σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην Αθήνα. Την ημέρα των γενεθλίων της οι άνθρωποί της-αυτοί που αγαπά -θα έρθουν πάλι κοντά μετά από πολύ καιρό. Όλοι κάτι έχουν να πουν ακόμη κι ο παππούς που φαινομενικά τα έχει χαμένα. Μέσα σε ένα διαμέρισμα κάπου στην πλατεία Βικτωρίας, σε διάστημα περίπου δυο ωρών, θα ακουστούν πολλές αλήθειες για όλους εκείνους που φτάνει μια ώρα στη ζωή τους να μιλήσουν για τη φυγή, τη δική τους ή των άλλων.

Στο «Πολύκεντρο»Το Σάββατο 30 Μαρτίου η πρεμιέρα

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ-(Μυρτιά Αιγίου) τις εξής ημερομηνίες:
Σάββατο 30 -Κυριακή 31 Μαρτίου -Δευτέρα 1 Απριλίου, Σάββατο 6-Κυριακή 7, Δευτέρα 8 Απριλίου και Σάββατο 13, Κυριακή 14, και Δευτέρα 15 Απριλίου 2019. Ώρα: 9:15μ.μ

Οι ηθοποιοί της παράστασης

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Ιφιγένεια: Υρώ Καραμανόγλου, Ελένη: Αγγέλικα Αλεξανδροπούλου, Δημήτρης: Γιώργος Σεφέρης, παππούς: Νάσος Λιβάνης, Ρωμανός: Γιώργος Παπαδόπουλος, Ευγενία: Μαρία Αγιάννη, Στέφανος: Θεόδωρος Μανεσιώτης, Άνθρωποι της φυγής: Μιχάλης Γεωργίου, Βιβή Κλώτσα, Πόπη Μανεσιώτη, Διονυσία Τζόβολου, Κάτια Φάκου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Σεφέρη, Σκηνικά: Γιώργος Σεφέρης, Φωτισμοί: Κώστας Αυλωνίτης- Σπύρος Ρηγόπουλος, Επιμέλεια κίνησης: Σεφέρη Βαρβάρα-Εύα Παπαγιαννακοπούλου(Σχολή χορού Bella’s), Ενδυματολογική Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου-Κάτια Φάκου, Μουσικές Επιλογές: Βαρβάρα Σεφέρη-Υρώ Καραμανόγλου-Εύη Χρόνη, Χειρισμός ήχου: Εύη Χρόνη, Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Βασιλείου, Φωτογράφιση: Νίκος Ζησιμόπουλος – Χρύσα Κουνινιώτη, Φωτογραφίες πρόβας: Βίκυ Τζουρά, Τεχνική Ομάδα: Γιώργος Σεφέρης- Σπύρος Γεωργίου -Θεόδωρος Μανεσιώτης. Το τραγούδι μελοποιήθηκε από το Βασίλη Ζωιτόπουλο. Ομάδα υποστήριξης: Βάσω Αναγνωστοπούλου, Κατερίνα Ασπρούκου, Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου, Γιώργος Κορομπίλης, Ανδρέας Παλαιολόγος, Κατερίνα Ροδοπούλου, Ευαγγελία Σεφέρη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr