background img
banner
banner

«Chariots of fire» (Οι δρόμοι της φωτιάς)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΥΡΤΙΑ

Στο πλαίσιο του Θairος Film Festival που διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, με την πολύτιμη αρωγή της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 9.30μ.μ. στην Μυρτιά Αίγιου (πάρκινγκ caferestaurant «Νησί»), θα προβληθεί η… οσκαρική ταινία «Chariots of fire» (Οι δρόμοι της φωτιάς).

Η αληθινή ιστορία των Βρετανών ερασιτεχνών δρομέων Χάρολντ Έιμπραχαμς και Έρικ Λίντελ, οι οποίοι συμμετείχαν στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου το 1924, στον απόηχο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Και οι δύο αθλητές προπονήθηκαν σκληρά (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) με απώτερο στόχο το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 100 μέτρων.

Τιμήθηκε με τέσσερα Όσκαρ (από τις επτά συνολικά υποψηφιότητες). Καλύτερης ταινίας, σεναρίου, κοστουμιών και μουσικής για το πασίγνωστο θέμα του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Σκηνοθεσία: Χιου Χάντσον. Πρωταγωνιστούν: Μπεν Κρος, ΊανΤσάρλεσον, ΝαίτζελΧέιβερς, Τσέρυλ Κάμπελ, ΊανΧολμ, Μπραντ Ντέιβις, Κένεθ Μπράνα. Διάρκεια: 123 λεπτά. Είσοδος ελεύθερη. Η προβολή είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Βαγγέλη Παπαθανασίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr