background img
banner
banner

Αμβρόσιος και πάλι με το… όπλο στο χέρι!

ΣΤΟ «ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ» Ο ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

Στα… όπλα βρίσκεται ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος καθώς, όπως ο ίδιος αναφέρει, θέλει να αγιάσει και δεν τον αφήνουν. Η νεότερη όχλησή του, προέρχεται από την εκκλησιαστική συνάντηση που θα γίνει στην Καβάλα και τη Θάσο από τις 3 έως της 6 Σεπτεμβρίου.

Στο… εκτελεστικό απόσπασμα τοποθετεί τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο διότι μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, προ-σκάλεσε και τον Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο. Όπως εξηγεί ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο κ. Επιφάνιος είναι παράνομος και αντικανονικός καθώς δεν διαθέτει την ΑποστολικήΔιαδοχήν, δηλαδή η χειροτονία του δεν είναι ούτε κανονική ούτε νόμιμη. Καθώς μάλιστα γράφουν οι Αγιορείτες Πατέρες σε ένα Υπόμνημά τους, δεν επιτρέπεται καμία επικοινωνία με τον «αχειροτόνητο, σχισματο-αιρετικό, ακοινώνητο και Ουνίτη ψευδομητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο».

Μάλιστα μεταφέρει την απορία των Αγιορειτών προς την Ιερά Μονή της Μεγίστης Λαύρας, πώς ενώ τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι κλειστή λόγω του Κορωνοϊού, όχι μόνο για λαϊκούς προς-κυνητές, αλλά και για όλους τους Αγιορείτες συγκατατέθηκε στην έξοδο της Ιεράς Εικόνος, η οποία -όπως είθισται- εξέρχεται μόνο σε άκρως έκτακτες περιπτώσεις; Εδώ, πως δικαιολογείται το έκτακτο;


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr