background img
banner
banner

Ικανοποίηση για την πλήρη απασχόληση των καθαριστριών

ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το αίτημα του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ώστε να μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης, καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες των σχολικών συγκροτημάτων της Αιγιάλειας, δεδομένων και των απαιτήσεων που προκύπτουν από τα υγειονομικά μέτρα του κορωνοϊού, ικανοποίησε ο δήμος Αιγιαλείας. Ως γνωστόν ο δήμος έχει λάβει απόφαση για πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 56 ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων, για το διδακτικό έτος 2022-23. Πρόκειται για θέσεις ΥΕ Καθαριστών-στριών σχολικών μονάδων πλήρους απασχόλησης.

Έχει έτσι αποφασιστεί η αύξηση των εγκριθέντων με την αριθ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./82/10488/11-7-2022 απόφαση της Επιτροπής της 33/2006 ΠΥΣ συνολικών ωρών ημερήσιας απασχόλησης από 208 σε 364 και η κατανομή τους ως ακολούθως: Αριθμός ατόμων 56, με 6,5 ώρες ημερήσιας πλήρους απασχόλησης με την προϋπόθεση ότι οι συμβασιούχες καθαρίστριες που θα προσληφθούν εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής των ΣΣΕ ιδιωτικού δικαίου της ΠΟΕ ΟΤΑ ή της ΠΟΠ ΟΤΑ προκειμένου να εκληφθεί ως πλήρες ωράριο εκείνο των τριάντα δύο ωρών και συνολικό αριθμό ωρών 364.

Ευχαριστίες του Σωματείου

Το γεγονός προκάλεσε ανακούφιση στο Σωματείο, η διοίκηση του οποίου εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο για τον γόνιμο διάλογο και την καρποφόρα συνεργασία τους, που απέφερε την ιδανική λύση σε ένα πάγιο αίτημα των Σχολικών Καθαριστριών για αύξηση των ωρών εργασίας και πλήρη απασχόληση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Και συνεχίζει: ΄΄Η καλοπροαίρετη στάση, η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των Σχολείων, η σταθερή υποστήριξη που επιδείξανε στο δίκαιο αίτημά μας τόσο ο κύριος δήμαρχος όσο και οι κυρίες Αντιδήμαρχοι Διαμάντω Καρτσωνάκη και Μαρία Σταυροπούλου δείχνει περίτρανα α) την πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής και β) πόσο ο γνήσιος και καθαρός διάλογος φέρνει πάντα λύσεις και απαντήσεις και πως όταν λειτουργεί η Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Για την έμπρακτη στήριξη που γενναιόδωρα μας προσφέρατε κύριε δήμαρχε και μάλιστα σε μία δύσκολη εποχή καθώς και την αποφασιστική σας συμβολή στην υλοποίηση ενός σημαντικού πάγιου αιτήματος μας, προς όφελος τόσο των Σχολικών Καθαριστριών όσο και της Σχολικής Κοινότητας, ένα μεγάλο ευχαριστώ! Η Διοίκηση πιστεύει ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε την ωφέλιμη συνεργασία’’.

Και σε άλλους δήμους αλλά όχι σε όλους

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο protionline.gr η πρόεδρος του Σωματείου Σταυρούλα Πιερράτου, ΄΄πλέον με τα νέα φετινά δεδομένα θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου το δύσκολο έργο της καθαριότητας των σχολείων, εφόσον όλες οι συνάδελφοι θα εργάζονται σε πλήρη απασχόληση΄΄. Να σημειωθεί ότι ανάλογες αποφάσεις ελήφθησαν και σε άλλους δήμους ανά την χώρα, όχι όμως σε όλους…

Τέλος, η πρόεδρος του Σωματείου, μέσω του protionline.gr εκφράζει θερμές ευχαριστίες και προς τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης που στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου ψήφισαν υπέρ της πρόσληψης των καθαριστριών με πλήρη απασχόληση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr