background img
banner
banner

Προγραμματισμός για τις προσλήψεις καθαριστριών

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Στην τυπική αλλά ουσιαστική απόφαση για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και με την ειδικότητα ΥΕ Καθαριστριών για το έτος 2024 για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, προχωρά στη διά περιφοράς συνεδρίασή του, την Τρίτη 22 Αυγούστου (12.00-2.00μ.μ.) το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.

Σημειωτέον ότι μέχρι την Τετάρτη 30 Αυγούστου θα πρέπει να υποβληθούν τα αιτήματα από τους δήμους, κατόπιν κατανομής των ανθρωποωρών που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών στον δήμο Αιγιαλείας, κατά το  διδακτικό έτος 2022-2023 απασχολήθηκαν 56 άτομα, πλήρους απασχόλησης (6,5ώρες) για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και επιπλέον 2 άτομα  πλήρους απασχόλησης (6,5ώρες) για τις ανάγκες των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.). Το προσωπικό το οποίο  υπηρετεί στον Δήμο μας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), ειδικότητας ΥΕ Καθαριστών/Καθαριστριών, ανέρχεται στα 15 άτομα, ενώ εντός του επόμενου έτους αναμένεται τουλάχιστον μια ακόμη συνταξιοδότηση υπαλλήλου.

Με βάση την εισήγηση της αντιδημάρχου Παιδείας Διαμάντως Βασιλακοπούλου θα προσληφθούν 60 άτομα ειδικότητας ΥΕ Καθαριστών/Καθαριστριών, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), πλήρους απασχόλησης (6,5 ωρών ημερησίως) στο έτος 2024 για τις ανάγκες καθαρισμού των σχολικών μονάδων του Δήμου Αιγιαλείας κατά το διδακτικό έτος 2024-2025.

Ε.Κ.Α. για τον θάνατο της Σπυριδούλας Οικονόμου – Σταμούλη

Συλλυπητήρια ανακοίνωση με αφορμή την απώλεια της αντιπροέδρου του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Σταυρούλας Οικονόμου – Σταμούλη, εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου. Όπως τονίζει, ΄΄η αιγιάλεια γη υποδέχεται σήμερα μια αγωνίστρια, μια δυναμική συνδικαλίστρια, ένα παράδειγμα για τον τοπικό συνδικαλισμό. Η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιαλείας & Καλαβρύτων Οικονόμου – Σταμούλη Σπυριδούλα, θα συνεχίσει τους αγώνες της στο συνδικάτο του παραδείσου. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει όσα πέτυχε με το Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιαλείας & Καλαβρύτων μέσα από σκληρούς αγώνες και διεκδικήσεις.

Διατελώντας επί σειρά ετών Αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου και ενεργό Μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Καθαριστών, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων και ήταν από τους ανθρώπους που συνετέλεσαν στη βελτίωση του εργασιακού βίου των συναδέλφων της. Το πλήγμα για τον τοπικό συνδικαλισμό είναι μεγάλο.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει΄΄.

Ψήφισμα του Σωματείου Καθαριστριών

Με αφορμή την τραγική είδηση του θανάτου της αντιπροέδρου του, το Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, εξέδωσε τα παρακάτω ψήφισμα:

«Σήμερα Δευτέρα 21/08/2023, συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, στο άγγελμα της θλιβερής είδησης του θανάτου της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου, Οικονόμου – Σταμούλης Σπυριδούλας, η οποία υπήρξε από τα ιδρυτικά μας μέλη.

Η Σπυριδούλα από την ίδρυση του Σωματείου, υπηρέτησε από διάφορες θέσεις το Δ.Σ. και υπήρξε επί σειρά ετών Αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Κατά την έκτακτη αυτή συνεδρίαση, το Δ.Σ. αποφάσισε τα κάτωθι: 1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης. 2.  Να κατατεθεί στην μνήμη της, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στο «ΕΚΑΜΕ-ΑμεΑ Αιγίου». 3. Να παραστεί το  Δ.Σ. στην νεκρώσιμη ακολουθία. 4. Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα, να παραδοθεί στην οικογένεια  και να δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr