background img
banner
banner

Αποδοχή της ρύθμισης για μείωση τελών στους… καλοπληρωτές επαγγελματίες

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΩΣΤΟΣΟ ΨΗΦΙΣΕ ΘΕΤΙΚΑ

Λήψη ομόφωνης απόφασης περί τροποποίησης – συμπλήρωση της απόφασής του περί καθορισμού τέλους χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2024, έλαβε στη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Η δημοτική αρχή ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ρύθμιση ώστε να δοθεί κίνητρο στους επαγγελματίες να είναι συνεπείς, η μείζονα αντιπολίτευση αναρωτήθηκε γιατί δεν ετέθη αρχικά και η ελάσσονα ζήτησε να ισχύσει και σε άλλους κωδικούς δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των πολιτών.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Γούτος και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του εξέφρασαν απορία για το αν πρόκειται για κάτι νόμιμο, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους. ΄΄Δεν είναι κακό να πεις ότι έκανες λάθος. Αυτό δείχνει γενναιότητα. Θεωρώ ότι στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί και αυτό θα αποδειχτεί γιατί κανένας δεν μπορεί να πληρώσει αυτά τα χρήματα να προκαταβάλει δηλαδή για να έχει την μείωση΄΄, σχολίασε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια μαζί για το αύριο».

΄΄Στη μείωση λέμε ναι και να ισχύσει και σε άλλους κωδικούς που κι εκεί έχουν αυξηθεί πολύ τα τέλη. Να υπάρξει αντίστοιχη αντιμετώπιση΄΄, είπε ο Κώστας Σπηλιόπουλος.
Από πλευράς δημοτικής αρχής τονίστηκε ότι είναι μία απόφαση που συμπληρώνει την αρχική. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για εντυπώσεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο από την πλευρά της αντιπολίτευσης διευκρινίζοντας: ΄΄Δεν μιλάμε για τροποποίηση τελών αλλά για ρύθμιση που έχει ληφθεί και από το κράτος σχετική απόφαση. Απαραίτητος όρος δεν είναι μόνο να έχουν πληρώσει, αλλά να μην έχουν κατά το προηγούμενο έτος παραβατική συμπεριφορά. Έτσι επιβραβεύουμε τους ανθρώπους που σέβονται τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου΄΄.

Η διαδικασία και τι θα ισχύσει

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια που θα επιλεγούν οι επαγγελματίες που θα τύχουν της μείωσης, η αντιδήμαρχος Μαρία Ιατροπούλου είπε πως ΄΄υπάρχουν καταστηματάρχες που από τον Ιανουάριο είχαν κατάθεση αίτησης για να λάβουν τη σχετική άδεια για χρήση πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων στα διοικητικά όρια του δήμου. Οι περισσότεροι από αυτούς μαζί με την κατάθεση των δικαιολογητικών έχουν εξοφλήσει όλα τα τέλη απέναντι στον δήμο ενώ κάποιοι από αυτούς ζήτησαν να γίνει ρύθμιση σε τρεις δόσεις που είναι και νόμιμο. Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες οι οποίοι δεν είναι λίγοι σε αριθμό και δραστηριοποιούνται κυρίως την εστίαση, πρέπει κατά τη γνώμη μας να επιβραβευτούν. Πολύ σωστά πάρθηκε η απόφαση για τη μείωση των τελών. Οι ίδιοι οι επαγγελματίες τη δέχτηκαν με ανακούφιση. Επίσης υπάρχει και πρόβλεψη επιστροφής των επιπλέον χρημάτων που έχουν αποδοθεί στον δήμο στην περίπτωση που οι επαγγελματίες πληρούν τις προϋποθέσεις΄΄.

Η κ. Ιατροπούλου έκανε γνωστό πως έχουν ήδη εκδοθεί περί τις 40 άδειες κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για το 2024 και έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα. Έτσι αν έχουν πληρώσει εφάπαξ θα τους επιστραφεί το 40% μέσα στο έτος ενώ αν εξοφλήσουν με δόσεις, θα τους επιστραφεί το 20%. ΄΄Είναι μία απόφαση προς όφελος των επαγγελματιών και της ανάπτυξης του δήμου γιατί έτσι και διευκολύνονται οι επαγγελματίες κι ο δήμος έχει άμεσα έσοδα΄΄, κατέληξε η αντιδήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr