background img
banner
banner

Νέες πλατείες και παιδικές χαρές σε Μεσσηνέζη και Άγιο Αθανάσιο

ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δύο ακόμα έργα, που θα προσφέρουν αναψυχή και ασφαλή ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελκυστικότητα των περιοχών σε μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες, παραδίδονται μέσα στο επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τις νέες πλατείες -που θα περιλαμβάνουν και παιδικές χαρές- στους οικισμούς Μεσσηνέζη και Αγίου Αθανασίου της Δημοτικής Ενότητας Αιγίου, συνολικού προϋπολογισμού 357.000 περίπου ευρώ, όπου προβλέπεται να δημιουργηθούν σύγχρονοι, λειτουργικοί και ασφαλείς χώροι αναψυχής με χώρους πρασίνου και οργανωμένους παιχνιδότοπους.

Τις υπό κατασκευήν πλατείες επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βασίλη Χριστόπουλο, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή τους για την πορεία εργασιών, οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν μέσα στον προσεχή μήνα.

Ο κάθε χώρος θα περιλαμβάνει παιχνίδια για τις ηλικιακές ομάδες για τις οποίες είναι σχεδιασμένες, δάπεδο ασφαλείας ή υλικό που πληροί το ευρωπαϊκό πρότυπο, καθιστικά σε καίριες θέσεις, τόσο για την ορθή επίβλεψη των παιδιών αλλά και την ανάπαυση των επισκεπτών, βρύσες, κάδους απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμό κλπ. Ο εκάστοτε εξοπλισμός έχει μελετηθεί ώστε να παρέχει ποικιλία δραστηριοτήτων στους επισκέπτες, αναλογικά πάντοτε με το διαθέσιμο χώρο της πλατείας και της παιδικής χαράς.

«Η δημοτική αρχή καθημερινά αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών με έργα ουσίας, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και δίνουν επιλογές ψυχαγωγίας με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και λειτουργικότητας. Στόχος μας η ανάδειξη όλο και περισσότερων γειτονιών, ανεβάζοντας κατακόρυφα το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, μονίμων κατοίκων και επισκεπτών», σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αιγιαλείας, ενώ από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων αναφέρεται στην ολοένα ενισχυόμενη ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr