background img
banner
banner

Νέο κόμμα με… δύναμη από το Αίγιο

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ» ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ!

Ο Αιγιώτης παιδίατρος Σωτήρης Καρανικόλας είναι γνωστός από τη δράση του τόσο μέσα από τον Ερυθρό Σταυρό όσο και γενικότερα από το κοινωνικό του έργο αλλά και τις πολιτικές του ανησυχίες. Την Κυριακή 7 Αυγούστου, ωστόσο αιφνιδίασε ευχάριστα, ανακοινώνοντας την ίδρυση ενός νέου κόμματος που φέρει την ονομασία «Κίνημα των Ψεκασμένων», το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, προέκυψε… αγγίζοντας τον σφυγμό της κοινωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ίδιος απευθυνόμενος στους πολίτες τονίζει πως η ίδρυση του κόμματος αποτελεί «το πρώτο μικρό βήμα, θέλοντας να αγγίξουμε την ψυχή και το πνεύμα σας».

«Αν οι εκλογές διεξαχθούν τον Οκτώβριο, δεν θα είμαστε απροετοίμαστοι. Αν οριστούν για την άνοιξη, θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί»

Ερωτηθείς από το protionline.gr γι’ αυτό του το τόλμημα, ο κ. Καρανικόλας ξεκαθαρίζει πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός αλλά ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που αφουγκράζεται τα προβλήματα, που βλέπει τους ανθρώπους σκυφτούς και προβληματισμένους. Σημειώνει δε το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που ιδρύεται ένα κόμμα κι έχει έδρα μία μικρή επαρχιακή πόλη, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη «χτίζονται» κατά τόπους πυρήνες και πως ήδη υπάρχουν «βάσεις» σε πέντε πόλεις ενώ σε ένα μήνα θα υπάρχουν σε είκοσι… Από την ονομασία του κόμματος συμπεραίνει κανείς ότι φιλοδοξεί να εκφράσει τους αποκαλούμενους «ψεκασμένους» που αποτελούν περίπου το 30% του πληθυσμού της χώρας. Είναι αυτοί που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν και που έχουν κι άλλες απόψεις επί των θεμάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Ο ίδιος ο κ. Καρανικόλας ανέφερε στo protionline.gr: ΄΄Ξεκινάμε το κόμμα μας, δημιουργούμε τη βάση του στο Αίγιο και είναι η πρώτη φορά που ιδρύεται κόμμα με έδρα σε μία μικρή επαρχιακή πόλη. Όμως εμείς νιώθουμε πως δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι στις εξελίξεις. Έχουμε συνείδηση, δεν εφησυχάζουμε και αποφασίσαμε να αγωνιστούμε μέσω του «Κινήματος των ψεκασμένων». Αν οι εκλογές διεξαχθούν τον Οκτώβριο, δεν θα είμαστε απροετοίμαστοι. Αν οριστούν για την άνοιξη, θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί΄΄.

Το περιεχόμενο της διακήρυξης

Μεταξύ άλλων, στη διακήρυξη του κόμματος, ο κ. Καρανικόλας αναφέρει: «Δεν θα απαριθμήσω τι έχουμε περάσει όλοι μας τα δεκατρία τελευταία χρόνια,είναι γνωστά. Θα θέσω ένα και μοναδικό ερώτημα σε όλους μας. Τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά για να πετάξουμε μία και καλή το ζυγό από πάνω μας,πέρα από τις συζητήσεις και τις διαμαρτυρίες στα καφενεία στις καφετέριες και στις παρέες όπου λέμε τα δίκαια παράπονά μας και την πίκρα μας ο ένας στον άλλον και μετά γυρίζουμε στα σπίτια μας έχοντας ξεθυμάνει ότι τα είπαμε, πέφτουμε για ύπνο και αυτό ήταν όλο.

Σήμερα εμείς λέμε… Ως ΕΔΩ…

Ανακοινώνουμε την ίδρυση νέου κόμματος με την επωνυμία “Κίνημα των Ψεκασμένων”. Η ιδρυτική μας διακήρυξη περιλαμβάνει είκοσι άρθρα. Σας ανακοινώνω περιληπτικά και με σύντομο σχολιασμό όπου απαιτείται, τα πρώτα τέσσερα που τα θεωρούμε άκρως σημαντικά. Την Τετάρτη 10 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα επόμενα έξι και την Παρασκευή 12 Αυγούστου τα υπόλοιπα δέκα.

1) Θεωρούμε απόλυτο προσωπικό δικαίωμα την επιλογή των Ελλήνων πολιτών να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό, ένα δικαίωμα που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Ένα δικαίωμα που καταπατήθηκε βάναυσα και είναι πολλοί και διάφοροι οι υπαίτιοι. Είμαστε η μόνη χώρα από τις 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απέλυσε ανθρώπους και τους στέρησε τον μοναδικό οικονομικό πόρο που είχαν για την επιβίωσή τους επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό.

2)Πρώτη κατοικία. Άμεσο και απόλυτο πάγωμα πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας για πέντε χρόνια και διαβούλευση σε αυτό το διάστημα για οριστική λύση και διευθέτηση του ζητήματος για να μείνουν οριστικά τα σπίτια στους ανθρώπους που ανήκουν. Δεν κάνουμε διαχωρισμό σε μικρά μεσαία ή μεγάλα σπίτια.Το πατρικό μας σπίτι είναι οι αναμνήσεις μας, οι γονείς και οι παππούδες μας, οι άνθρωποι που αγαπήσαμε και μας αγάπησαν και όλα αυτά είναι ανθρώπινα και τα ίδια σε κάθε μέγεθος και κάθε αντικειμενική αξία σπιτιού.

3)Προστασία της προσωπικότητας, της τιμής και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη σε κάθε περίπτωση καταγγελίας που δεν είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και αυτή ακριβώς την απόλυτη τεκμηρίωση, έχει υποχρέωση να την κάνει ο Δικαστής πριν κάνει την κλήση σε απολογία προστατεύοντας τον πολίτη με το τεκμήριο αθωότητας που ορίζει ρητά και ξεκάθαρα ο Νόμος και όχι απαιτώντας από τον πολίτη να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και ένοχος για ενδεχόμενο αδίκημα που συνέβη κατά τη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου…

4)Απευθυνόμαστε στο σύνολο του ελληνικού λαού χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και κυρίως στους ανθρώπους που εξακολουθούν να αγαπούν την πατρίδα μας χωρίς να νιώθουν μίσος η έχθρα για άλλες χώρες ή άλλους λαούς που εξακολουθούν να σέβονται και να τιμούν την επίσημη θρησκεία των απανταχού Ελλήνων την Ελληνοορθόδοξη Χριστιανοσύνη έχοντας ταυτόχρονα και τον αρμόζοντα σεβασμό και σε όλες τις άλλες αναγνωρισμένες θρησκείες και δόγματα, που εξακολουθούν να σέβονται τα ιερά και τα όσια αυτού του τόπου».

«Μέσα στις επόμενες εκατό ημέρες ελάτε να ταρακουνήσουμε τα νερά»

Σημειώνει ακόμη τα εξής: «Εμείς δεν κουνήσαμε  ποτέ το δάχτυλο και ούτε πρόκειται ποτέ να το κουνήσουμε στους ανθρώπους γύρω μας που έχουν εμβολιαστεί, για τον απλούστατο λόγο ότι σεβόμαστε την επιλογή τους άσχετα με το γεγονός ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν διχάσαμε και ούτε θα διχάσουμε ποτέ την κοινωνία κάνοντας διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους Έλληνες πολίτες.

Τέλος πάντων επειδή λοιπόν δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο εκλογών, ας είμαστε έτοιμοι από τώρα στο διάστημα που απομένει και γι’αυτό το ενδεχόμενο. Το ενδεχόμενο των εκλογών. Μέσα στις επόμενες εκατό ημέρες ελάτε να ταρακουνήσουμε τα νερά σε αυτό τον τόπο είτε οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο είτε οποιαδήποτε στιγμή ελάτε να παλαίψουμε στα ίσα με τις δικές μας αποκλειστικά δυνάμεις. Αν μη τι άλλο, θα έχουμε να μιλάμε με υπερηφάνεια για αυτές τις ημέρες στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Το δάχτυλο που μας έδειξαν απειλητικάκαι με τόση αλαζονεία, ελάτε να τους το κόψουμεμια και καλή με τον καλύτερο τρόπο που υπάρχει.

Την ψήφο μας… Όλους αυτούς -τους πολιτικούς και μη- που μας περιφρόνησαν και μας κούνησαν το δάχτυλο με αλαζονεία, ελάτε να τους κάνουμε να ακούνε ψεκασμένος και να πετάγονται στον ύπνο τους…

Οι Γάλλοι “ψεκασμένοι” πολίτες, όταν είδαν και άκουσαν τον Μακρόν να τους προσβάλει με τόση περιφρόνηση επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, είπαν οτι θα απαντήσουν με την ψήφο τους την ημέρα των εκλογών.Αυτοί,ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ με αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο να κολλήσουν τον Μακρόν στον τοίχο…Ελάτε να κάνουμε το ίδιο και στην Ελλάδα. Γιατί όχι;…».


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr