background img
banner
banner

Επέστρεψε στο Καστελόριζο, τηρώντας την υπόσχεσή του !

ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ 50 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 

Μια υπόσχεση που δόθηκε λίγα χρόνια πριν και δεν ξεχάστηκε ποτέ. Μια πράξη αγάπης και ανιδιοτέλειας, μια πράξη που αποδεικνύει  πως όσο κλισέ και αν ακούγεται, ναι, η  ιατρική είναι λειτούργημα.

Με αυτό το γνώμονα, ο αιγιώτης παιδιάτρος Σωτήρης Καρανικόλας επέστρεψε στο Καστελόριζο, 4 χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη στο ακριτικό νησί και για τέσσερις ημέρες πραγματοποίησε ιατρικές εξετάσεις στα 50 παιδιά των μόνιμων κατοίκων.  Όπως ο ίδιος ο κ. Καρανικόλας  ανέφερε  στo Protionline.gr , ΄΄η   επίσκεψη ήταν  η εκπλήρωσης μίας υπόσχεσης που είχαμε δώσει πριν τέσσερα χρόνια στον δήμαρχο Καστελόριζου, ανιψιό και της Κυράς της Ρω, Γιώργο Αχλαδιώτη αλλά και στους περίπου 280 μόνιμους κατοίκους του νησιού, ότι θα επιστρέψουμε μέσα σε μία πενταετία για να ξανακάνουμε έλεγχο και στα «καινούρια» παιδιά του νησιού. Και τότε, τον Ιανουάριο του 2014 και τώρα, αγροτικός ιατρός στο Καστελόριζο ήταν και είναι ο Νικόλαος Κρίνος από το Αίγιο, ο οποίος ήταν και ο «υπεύθυνος» κατά κάποιο τρόπο, το αρχικό ερέθισμα για την αποστολή΄΄.

Με ανιδιοτέλεια ο κ. Καρανικόλας ταξίδεψε στο ακριτικό Καστελόριζο παρέχοντας την πολύτιμη συνδρομή του στα παιδιά του νησιού, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πράξει κάτι ανάλογο μιας και στο παρελθόν παρόμοιος έλεγχος α, είχε πραγματοποιηθεί στην Σαμοθράκη, την Κάρπαθο και την Κάσο, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την προσωπική στήριξη του τότε Αχαιού υπουργού Εθνικής Άμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου που είχε σαν αποτέλεσμα την επιτόπια παιδιατρική – παιδοκαρδιολογική εξέταση των παιδιών σε αυτά τα ακριτικά νησιά. Όσο για τον έλεγχο πριν από τέσσερα χρόνια στο Καστελόριζο, ήταν η πρώτη οργανωμένη καρδιολογική εξέταση παιδιών στο νησί, που δημιούργησε ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους, αλλά και την αίσθηση ότι δεν βρίσκονται… μόνοι τους σε απόσταση… αναπνοής από την Τουρκία.

 

Τέλος να σημειωθεί πως ο προγραμματισμός του ταξιδιού προέβλεπε και τη συμμετοχή του καθ. παιδοκαρδιολογίας κ. Βασίλη Θανόπουλου στην επίσκεψη στο Καστελόριζο, όμως ένα πρόβλημα υγείας δεν του επέστρεψε να ακολουθήσει.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr