background img
banner
banner

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για το Ε.Κ.Α.ΜΕ.

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ!

Με όνειρα και δημιουργική διάθεση από πλευράς εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών, ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά για το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου. Ο Αγιασμός τελέσθηκε σε κλίμα χαράς, αφενός γιατί ανέτειλε μία καινούρια μέρα ένεκα της καινούριας εκπαιδευτικής περιόδου, αφετέρου διότι εκφράστηκε η βεβαιότητα πως του χρόνου τέτοια ημέρα, ο Αγιασμός θα τελεσθεί στις νέες εγκαταστάσεις του Ειδικού Κέντρου, στην οδό Κλεισούρας!

Όπως φαίνεται, το «όνειρο» βαίνει προς υλοποίηση και τίποτα, ούτε καν οι ανατιμήσεις των υλικών, μπορούν να ανατρέψουν την αναβάθμιση λειτουργίας του Ειδικού Κέντρου, μέσα από τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του που θα παραδοθούν τους επόμενους μήνες.

Μέσω επιπλέον κονδυλίου θα καλυφθούν οι ανατιμήσεις των υλικών

Όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο πρόεδρος του Κέντρου Γιώργος Γκιώνης, ΄΄οι εργασίες προχωρούν, ήδη βρίσκονται στους ελαιοχρωματισμούς και το επόμενο βήμα θα είναι πλακόστρωση και εγκατάσταση αλουμινίων. Οι νέες εγκαταστάσεις της οδού Κλεισούρας΄΄, όπως τόνισε, ΄΄επρόκειτο να παραδοθούν τα φετινά Χριστούγεννα, ωστόσο δόθηκε ακόμη ένα εξάμηνο παράταση, δεδομένων των δυσκολιών που προέκυψαν εξαιτίας των ανατιμήσεων των υλικών. Τα όποια προβλήματα ωστόσο ξεπερνιούνται αφού χάρη στις άοκνες προσπάθειες και του δήμου Αιγιαλείας, εξασφαλίζεται η επιπλέον πίστωση και ο εργολάβος προχωρά κανονικά. Έτσι είμαστε σε θέση να πιστεύουμε πως το καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και τον Σεπτέμβριο, η νέα χρονιά θα μας βρει στους καινούριους χώρους μας΄΄.

Ο Αγιασμός, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπαιδευόμενων, γονέων, εκπαιδευτών, μελών του Δ.Σ. και φίλων του Ε.Κ.Α.ΜΕ., τελέσθηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγιαλείας πατέρα Βασίλειο Πετρόπουλο και τους σεβαστούς πατέρες Δαμιανό Σταυρίδη και Δημήτριο Κουτρουλή. Παρόντες ήσαν επίσης ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραϊσκος και Βασίλης Χριστόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Γιώργος Κολοκοτσάς, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας και πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής “Ο Άγιος Νικόλαος” Νίκος Παπαδόπουλος, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Αιγίου Σωκράτης Μαυρίδης και βέβαια ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. και πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης.

Ένας μεγάλος κύκλος αγάπης και στοργής

Ο π. Δαμιανός μίλησε για τον κύκλο αγάπης και στοργής που υπάρχει στους κύκλους του Ε.Κ.Α.ΜΕ. κάνοντας ειδική μνεία στην εκτίμηση και την εμπιστοσύνη προς τους ανθρώπους του Ειδικού Κέντρου, από ολόκληρη την κοινωνία και τονίζοντας πως «σε αυτό τον μικρό τόπο που ζούμε, έχουν το Ε.Κ.Α.ΜΕ. ως ένα «στολίδι» και νιώθουν την ανάγκη κάθε φορά στις εκδηλώσεις του, να δίνουν το «παρών» με κάθε τρόπο. Να το στηρίζουν και να το συντηρούν. Γιατί έχουμε να κάνουμε με παιδιά που έχουμε συνηθίσει να τα αποκαλούμε παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά όπως ορθώς ο Σαμαράκης είχε αναφέρει, είναι παιδιά με ειδικές ικανότητες. Γιατί όλα αυτά που κάνετε εσείς παιδιά μου, είναι ανεκτίμητοι θησαυροί που όλοι καμαρώνουμε και ελπίζουμε με τον ίδιο τρόπο πάντα να λειτουργείτε. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους όσοι στέκονται στο πλευρό σας, το Δ.Σ. τον πρόεδρο και τα μέλη και προς όλους τους εθελοντές είτε εργαζόμενοι, είναι διακονούντες, είτε βοηθώντας. Θα παρακαλέσω τον Θεό να τους στηρίζει ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν αυτό το σπουδαίο έργο. Καλή και ευλογημένη η νέα σχολική χρονιά, να σας οπλίζει ο Θεός με δύναμη και υπομονή κι εσάς και τους ανθρώπους που σας φροντίζουν΄΄.

Τις ευχές και τις ευλογίες του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου μετέφερε ο π. Βασίλειος Πετρόπουλος, λέγοντας πως τους στέλνει την αγάπη και την ευχή του, του χρόνου ο Αγιασμός να τελεστεί στο καινούριο κτίριο. ΄΄Τι καλύτερο από το να είμαστε όλοι μαζί σε νέες εγκαταστάσεις. Με την ευλογία του Θεού να έχετε μία καλή, ευλογημένη και εποικοδομητική χρονιά΄΄, σημείωσε.

Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. κ. Γκιώνης, αφού ευχαρίστησε τους ιερείς και τους παριστάμενους, ευχήθηκε καλή χρονιά στα παιδιά, εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη και υπενθυμίζοντας ότι έχουν αφήσει ένα θεατρικό στη μέση που πλέον θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί, για να ακουστεί ένα ενθουσιώδες «ναι» από τα παιδιά. Εν συνεχεία ευχήθηκε «καλή δύναμη» στο προσωπικό του Κέντρου που επιτελεί σπουδαίο έργο, όπως επίσης και το διοικητικό του που λειτουργεί σαν ομάδα τίμια και ενωμένη, όπως τόνισε. Ευχαρίστησε τέλος τον δήμαρχο διότι, όπως είπε, εκτός των άλλων θεμάτων του δήμου, ΄΄μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, στέκεται δίπλα μας όποτε τον χρειαζόμαστε και ειδικά με το Κέντρο είναι στο πλευρό μας και σύντομα θα είμαστε στο νέο κτίριο΄΄.

Ενέργειες του δημάρχου για σύντομη εκταμίευση ώστε να μην χαθεί χρόνος

Από την πλευρά του, ο κ. Καλογερόπουλος επισήμανε: ΄΄Ό,τι προσπαθούμε και δημιουργούμε, είναι υποχρέωσή μας. Η δημοτική αρχή οφείλει να προσπαθεί και να φέρνει όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα προς όλους τους πολίτες αλλά και αυτούς που πρέπει να προσεγγίζει με μία ειδική ευαισθησία αλλά πάντα ισότιμα. Υπάρχει ένα σύνολο ανθρώπων στο Κέντρο που ασχολείται ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή κάποιων ανθρώπων. Όταν οι συμπολίτες μας και τα παιδιά ζουν καλύτερα, αναβαθμίζεται η ζωή όλων μας. Πριν από μερικά χρόνια έγινε η προσπάθεια για νέο κτίριο. Κάθε φορά που σας επισκεπτόμουν και με καλούσατε, δεν είχα ποτέ διασφαλίσει το πότε θα γίνει. Διότι εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Βλέπετε ότι προκύπτουν πολλά ζητήματα σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις των δημοσίων έργων κυρίως λόγω του πολέμου και των ανατιμήσεων. Όμως βρίσκομαι σε μία από τις πιο ευτυχείς στιγμές της δημόσιας ζωής μου να σας πω σήμερα με μεγαλύτερη βεβαιότητα, χωρίς να είναι τίποτα απόλυτο στη ζωή μας, ότι για πρώτη φορά πιθανότατα του χρόνου θα κάνουμε Αγιασμό στην οδό Κλεισούρας.

Αυτό θα γίνει υπό μία βασική προϋπόθεση: Ότι η επιπλέον πίστωση που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το έργο, σιγά – σιγά εξασφαλίζεται και ο εργολάβος ευτυχώς κάνει ό,τι παραπάνω πρέπει, ευαισθητοποιούμενος κι αυτός, δίνει τις πιστώσεις και τις παίρνει μετά από το κράτος και με τις τιμές που αναπροσαρμόζονται και αυξάνονται. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια που κάνουμε είναι πάρα πολύ μεγάλη. Την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ τον εκπρόσωπο της Ε.Ε. ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε τη σύντομη εκταμίευση ώστε να προχωρήσουμε όσο γρηγορότερα γίνεται. Το έργο είναι δεδομένο ότι θα γίνει, έχει «κλειδώσει». Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να συντομεύσουμε τον χρόνο. Στόχος μας είναι να έχετε ένα αξιοθαύμαστο κτίριο, ας κρατήσουμε όμως τη χαρά μας για όταν το ολοκληρώσουμε.
Για πρώτη φορά πάντως δεσμεύομαι ότι ολοκληρώνεται και είναι θέμα χρόνου΄΄.

– Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου, μέσω ανακοίνωσής του, ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους ανωτέρω που παρευρέθηκαν στον αγιασμό καθώς επίσης και τους εξυπηρετούμενους και το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους εύχεται καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και αισιοδοξία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr