background img
banner
banner

Κλιμάκωση πάλης με αρχή στις 9 Νοέμβρη!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

Η αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Τρίγωνη Πλατεία, επισημάνθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε προχθές το βράδυ στα γραφεία του, το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου.

Μέλη της διοίκησης του σωματείου, του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλων δυνάμεων, πραγματοποίησαν εκτίμηση της σημερινής κατάστασης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, τονίζοντας πως η απεργία του Νοεμβρίου πρέπει να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα ενός αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Κάλεσμα προς την κοινωνία του Αιγίου

Οι παριστάμενοι αποφάσισαν να απευθύνουν κάλεσμα στην κοινωνία του Αιγίου, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους νέους και όλους όσους στενάζουν από την ακρίβεια και τα δεινά των πολιτικών της κυβέρνησης, να ξεσηκωθούν για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για Συλλογικές Συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το ζήτημα της ενέργειας, τις τιμές στα καύσιμα και τα βασικά είδη διατροφής, ενώ έντονος προβληματισμός εκφράστηκε για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, που –όπως ειπώθηκε – ΄΄είναι αφόρητο βάρος στις πλάτες μας! Βάρος που δε μπορούμε πλέον να αντέξουμε!΄΄.
Επίσης, η συζήτηση στράφηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών και τις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει πάλη αλλά και αλληλεγγύη. Δεσμεύτηκαν δε πως δεν θα αφήσουν κανένα εργατικό σπίτι χωρίς ρεύμα, καμία οικογένεια χωρίς σπίτι, χωρίς βασικά είδη, τρόφιμα, θέρμανση, Υγεία και Παιδεία.

Για την Υγεία

Για το θέμα της Υγείας, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν προσλαμβάνει προσωπικό με βάση τις ανάγκες, αλλά προχωρά σε μετακινήσεις, με ειδική αναφορά στην ανασφάλεια των επικουρικών εργαζομένων που πηγαίνουν από παράταση σε παράταση, καθώς και των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) για τους οποίους δεν έχει ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι μετά τις 31/12/2022 που λήγουν οι συμβάσεις τους.
Αποφάσισαν τέλος να απαιτήσουν άμεση άμεση στελέχωση με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Αιγίου και τη συνολικότερη αναβάθμισή του, για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
Μονιμοποίηση των επικουρικών εργαζομένων καθώς και των ΣΟΧ και κατάργηση του νόμου για τις αναστολές των υγειονομικών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr